= Συνέντευξη με τους Dreamlord
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Dreamlord

 
   Γνήσιοι σε ό,τι πρεσβεύουν, σοβαροί και μπετόν αρμέ στις μουσικές προτάσεις τους, οι Dreamlord, οι οποίοι υπάρχουν εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια στη Μέταλ σκηνή, έχουν ξεκινήσει με το δεξί, εξαπολύοντας το ντεμπούτο τους, «Desciples Of War” και βάζοντας επί τάπητος το πρόγραμμά τους για συνεχείς ζωντανές εμφανίσεις. Ξύλο μόνο και αμερικάνικο Thrash, έτσι όπως το ερωτεύθηκε ο πλανήτης μερικές δεκαετίες πριν. Μου θύμισαν πολύ όμορφα πράγματα ακούγοντάς τους και πολύ σύντομα θα διαβάσετε την παρουσίαση του δίσκου. Ευχαριστούμε θερμά τη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
dreamlord2044
 
To πρώτο σας άλμπουμ, «Disciples Of War”, έχει πλέον κυκλοφορήσει. Τα συναισθήματά σας;
Όντως, πρόσφατα κυκλοφόρησε ο πρώτος full length δίσκος μας και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, διότι επιτέλους μπορούμε να παρουσιάσουμε τα τραγούδια μας στο ευρύ κοινό. Ξέρεις, είναι ιδιαίτερο συναίσθημα. Δουλεύεις πάνω στα κομμάτια, κοιτάς τις λεπτομέρειες, αλλά ουσιαστικά, το υλικό το ξέρουν οι τέσσερις της μπάντας μόνο. Οπότε, τώρα που επιτέλους ακούει τον κόπο μας και ο κόσμος, σίγουρα μας γεμίζει με ικανοποίηση.
 
Είστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα; Θα αλλάζατε κάτι τώρα αν μπορούσατε;
Κοίτα, κάτι που μπορεί να πιστοποιήσει οποιοσδήποτε συνθέτει μουσική και την ηχογραφεί, νομίζω, είναι ότι θεωρητικά, μπορεί πάντα να φτιάξει κάτι, να προσθέσει, να αφαιρέσει. Πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει καλύτερο, να κάνεις μικροαλλαγές. Το σημαντικό είναι να μπορέσεις να πεις «Εντάξει, αυτό είναι καλό» και να το αφήσεις εκεί. Θέλω να πιστεύω ότι πιάσαμε το συναίσθημα και την ικανότητα της μπάντας στο μάξιμουμ τη δεδομένη χρονική στιγμή και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.
 
Ποιες είναι οι αντιδράσεις ως τώρα για το «Disciples Of War“;
Πάρα πολύ θετικές! Φαίνεται ότι υπάρχει μια πολύ καλή αποδοχή του δίσκου, τόσο από έντυπα και μουσικές ιστοσελίδες, όσο και - το πιο σημαντικό - από τον κόσμο που έχει ακούσει την δουλειά μας. Μας γεμίζει χαρά και πολλή περηφάνια που κάποιοι άνθρωποι όχι μόνο αφιερώνουν το χρόνο να ακούσουν τη δουλειά μας, αλλά επικοινωνούν και μαζί μας και μας λένε το πόσο τους άρεσε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς.
 
dreamlord2045
 
Ποιες είναι οι προσδοκίες σας με αυτή την κυκλοφορία και οι ευρύτεροι στόχοι σας σαν μπάντα;
Ο στόχος της μπάντας τώρα... είναι να παίξουμε σε όσες περισσότερες συναυλίες μπορούμε, ώστε να παρουσιάσουμε τη μουσική μας σε όσο πιο πολύ κόσμο είναι δυνατόν και σίγουρα, να ξεκινήσουμε σύντομα τον κύκλο για το δεύτερο άλμπουμ μας. Μακροχρόνια, το πλάνο, θα πω, είναι απλά να παίζουμε μουσική. Λατρεύουμε τη μουσική και μας γεμίζει ενέργεια. Είναι καλό για την ψυχή. Και θέλουμε να συνεχίσουμε και μακάρι να αρέσει και στον κόσμο αυτό που κάνουμε.
 
Το άλμπουμ κυκλοφόρησε μέσω της No Remorse Records. Πόσο σημαντικό είναι, την εποχή που η διάδοση της μουσικής έχει φέρει νέα ήθη και έθιμα μέσω του streaming, να κυκλοφορεί το άλμπουμ σας από μία εταιρεία σοβαρή και ενεργή εδώ και πολλά χρόνια;
Η No Remorse Records είναι ίσως η ιστορικότερη εταιρεία στην Ελλάδα, εδώ και τόσα χρόνια και για εμάς είναι τίτλος τιμής το να είμαστε μέρος του roster της. Σίγουρα είναι ένας διαφορετικός κόσμος πια για τη μουσική βιομηχανία. Πλέον το βάρος έχει πέσει στο online κομμάτι με το streaming και o δίσκος μας είναι διαθέσιμος και σε όλα τα streaming services. Αλλά, έχοντας πει αυτό, θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει χώρος και για το κλασικό παραδοσιακό CD. Υπάρχει ακόμα η μαγεία του να πας σε ένα δισκοπωλείο και να ψάξεις για μουσική, να δεις τις διαφορετικές εκδόσεις, τα εξώφυλλα των διαφορετικών κυκλοφοριών, να ανταλλάξεις απόψεις με άλλους θαμώνες για τα άλμπουμ που έχουν ανακαλύψει. Οι δικές μας γενιές, που ζήσαμε τα παραπάνω στα ‘90s και πιο πριν, γνωρίζουν τη μαγεία αυτού του είδους της ανακάλυψης. Και υπάρχει μια τάση και σε νεότερους νομίζω, ακόμα να αποζητούν το φυσικό αντίτυπο ενός δίσκου για τη συλλογή τους.
 
Θα παρουσιάσετε κάπου ζωντανά το άλμπουμ; Πού και πότε; Και τι άλλα σχέδια υπάρχουν για ζωντανές εμφανίσεις;
Ξεκινάμε τον κύκλο συναυλιών για το «Disciples Of War” στις 6 Μαρτίου, στο Crow Live Stage, με την επίσημη παρουσίαση του δίσκου για πρώτη φορά live. Και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που εκείνο το βράδυ θα έχουμε σαν special guests μια από τις μεγαλύτερες μπάντες στην Ελλάδα, τους Memorain, καθώς και μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες μπάντες, τους Hailsteel. Ομάδα-φωτιά και πολύ καλοί φίλοι. Θα είναι ένα εκρηκτικό βράδυ και θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί! Από κει και πέρα, ήδη υπάρχουν σχέδια για συναυλίες στην Ελλάδα και ίσως στο εξωτερικό, καθώς και σε φεστιβάλ. Μόλις οριστικοποιηθούν θα υπάρξει ενημέρωση.
 
 
Ποιο είδος metal πιστεύουν οι ίδιοι οι Dreamlord πως υπηρετούν και ποιες οι επιρροές σας γενικότερα;
To είδος metal που ακούγαμε μεγαλώνοντας και ακόμα μας αγγίζει, είναι το thrash, σίγουρα. Και ιδιαίτερα το Bay Area, ο αμερικάνικος ήχος. Από επιρροές, σίγουρα θα ανέφερα Metallica, Megadeth, Slayer, Exodus, Sacred Reich, Testament. Αλλά και ξεχωριστά, ο καθένας ακούει και πολλά διαφορετικά πράγματα, οπότε σε κάποιο βαθμό ακόμα και αυτές οι επιρροές περνάνε μέσα στη μουσική μας.
 
Πρόσφατα βρεθήκατε στην ίδια σκηνή με τους Anihillator. Πώς βιώσατε αυτή την εμπειρία;
Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία. Ακόμα και παρά το γεγονός ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπορέσαμε να παρουσιάσουμε το full set μας, το ότι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από πρώτο χέρι backstage το πώς λειτουργεί μια μπάντα αυτού του επιπέδου ήταν ένα εξαιρετικό μάθημα. Θεωρώ που μπορεί να μας δώσει πολλά. Μιλάμε για άλλο είδος οργάνωσης, το επίπεδο είναι εξαιρετικό!
 
Και λίγα λόγια για την σύγχρονη ελληνική σκηνή. Πώς σας φαίνεται;
Η ελληνική σκηνή έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου τα τελευταία δέκα-δεκαπέντε χρόνια. Θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει μία από τις καλύτερες σκηνές παγκοσμίως. Μπάντες σαν τους Rotting Christ, Septic Flesh, Suicidal Angels, SiXforNinE, Domination Inc. και τόσες άλλες, όχι μόνο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μπάντες του εξωτερικού, αλλά αντίθετα νομίζω ότι τις αφήνουν χιλιόμετρα μακριά. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, αυτό θα ήταν να προσθέσω περισσότερους συναυλιακούς χώρους ίσως, που να μπορούν αυτές οι μπάντες να παίξουν... Και ίσως να αλλάξουμε λίγο τη νοοτροπία μας, ώστε να στηρίζει ο κόσμος περισσότερο τις ελληνικές μπάντες και να μεγαλώσει η σκηνή!
 
Ο επίλογος δικό σας!
Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία! Ακούστε μουσική, πηγαίντε σε συναυλίες και ελπίζουμε να σας δούμε στο release party μας στις 6 Μαρτίου! ROCK ON!

Κώστας Κούλης
 

https://www.dreamlord.gr

https://www.facebook.com/dreamlordofficial

https://www.youtube.com/user/Dreamlordband

https://dreamlord.bandcamp.com

https://open.spotify.com/artist/3rX1TKLAwRqlI0QJTAHwhJ?si=tnZXR67sSdGPFvwa2Cf6JQ

https://www.reverbnation.com/dreamlordgreece

https://www.instagram.com/dreamlord_official

 

Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις