Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Drama Noir

 
   Τους είχαμε φιλοξενήσει μερικούς μήνες πριν, με την έλευση του πρωτότοκου τέκνου τους, με τίτλο “Princess Airam”. Είχαμε μιλήσει, είχαμε ανταλλάξει μηνύματα και τα είπαμε και από κοντά, κατά τη διάρκεια LiVE τους στην Αθήνα. Καινούργιοι σαν μπάντα, παλιοί σαν μουσικοί και υπέρ-δραστήριοι, οι Drama Noir κάνουν ό,τι μπορούν για να μεταδώσουν τις μουσικές προτάσεις τους και να διαβούν τα σύνορα της χώρας μας. Η κουβέντα έχει να κάνει με το παρόν και το μέλλον και χρωστά πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
dramanoir2044
 
Πώς ξεκίνησαν οι Drama Noir; Πείτε μας για την πορεία τους ως τώρα.
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2017 από τον Παύλο Παπαθανασίου (κιθάρα, πλήκτρα). Έχοντας πολλές ιδέες, βρήκε session μουσικούς, με τους οποίους κυκλοφόρησε το single “The Forgotten Warrior” και το πρώτο album “Princess Airam”. Με σταθερό lineup πλέον, η μπάντα ετοιμάζει το δεύτερο album της και είναι σε συζητήσεις για ζωντανές εμφανίσεις.
 
Μια και αναφερθήκατε στο ντεμπούτο σας, «Princess Airam»... Ποια είναι τα τωρινά συναισθήματα σας για το άλμπουμ; Θα αλλάζατε κάτι τώρα;
Μουσικά, σίγουρα όχι. Ό,τι ηχογραφήθηκε είναι αυτό που αντιπροσώπευε εκείνη τη φάση της μπάντας. Σε θέμα κάποιων κινήσεων όμως γύρω από το album, ίσως να κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά.
 
Η ανταπόκριση από κοινό και media ποια ήτνα; Είστε ευχαριστημένοι;
Είμαστε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι. Είναι απίστευτο το πόσο μας αγκάλιασε ο κόσμος και τους ευχαριστούμε όλους. Μακάρι οι προσδοκίες όσων μας ακολουθούν, να βγουν αληθινές.
 
Στο άλμπουμ ακούμε ποικίλες επιρροές από τον death και black ήχο...
Οι ίδιοι, αυτοχαρακτηριζόμαστε ως συμφωνικό black/death metal. Νομίζω αυτό από μόνο του δίνει μια καλή εικόνα για το τι παίζουμε.
 
Πότε θα σας ξαναδούμε LiVE;
Λόγω δυσκολιών με το lineup που είχαμε, μπορέσαμε να παίξουμε μόνο μια συναυλία. Πλέον, έχοντας σταθερή σύνθεση, μπορούμε σίγουρα να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα και εκεί αποσκοπούμε.
 
Πότε να περιμένουμε το δεύτερο παιδί σας;
Αυτή τη στιγμή είμαστε ήδη στο στάδιο ηχογραφήσεων του δεύτερου δίσκου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά το καλοκαίρι θα το έχουμε στα χέρια μας.
 
 
Στο θέμα συναυλιών εκτός Ελλάδας γίνονται κινήσεις; Υπάρχει στο εξωτερικό feedback για τους Drama Noir;
Είμαστε σε συζητήσεις για διάφορα πράγματα σε ό,τι αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις, αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Σχετικά με το feedback από το εξωτερικό, ναι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια καλή βάση, πάντα μιλώντας με δεδομένα underground μπάντας.
 
Και δύο λόγια για την ελληνική σκηνή. Πώς τη βλέπετε σήμερα;
Αν οι ελληνικές μπάντες στρωθούμε στη δουλειά, μπορούμε να κάνουμε τρελά πράγματα. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τις σκηνές του εξωτερικού.
 
Τι θα αλλάζατε στη σημερινή metal πραγματικότητα, εντός και εκτός συνόρων, αν είχατε τη δυνατότητα;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το internet. Πρόβλημα από την άποψη ότι πλέον ο κόσμος δεν αγοράζει μουσική, αλλά κατεβάζει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρίες να μην επενδύουν όπως κάποτε σε ηχογραφήσεις και συναυλίες. Μακάρι να μπορούσαμε να το αλλάξουμε, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε. Οι μπάντες χωρίς όλους εσάς δεν θα μπορούσαν κάνουν τίποτα. Υποστηρίξτε όσο μπορείτε τις τοπικές μπάντες, τη σκηνή της πόλης σας. Υπάρχουν πολλά διαμάντια εκεί έξω, που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Κώστας Κούλης
 
www.dramanoir.com
https://youtube.com/c/DramaNoirOfficial
https://dramanoir.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/dramanoirband/
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα