Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με το Δώρο Δημοσθένους

 
   Ο Δώρος Δημοσθένους είναι ένας από τους καλύτερους ερμηνευτές της γενιάς του. Είναι ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης και με αφορμή την εμφάνιση του στο Half Note στις 20 Μαρτίου, κάναμε μια όμορφη κουβέντα. Ευχαριστούμε πολύ την Ίρια Κατσαντώνη για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφερε.
 
doros1949

Ποια ήταν η πρώτη σας ώθηση για τη μουσική; Τι ήταν εκείνο που σας τράβηξε σε αυτή;
Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι ήταν το «Στου Μπελαμή το ουζερί» του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Αυτό μου δημιούργησε μια μαγεία, «μου έκανε κάτι» που λέμε, ήταν συνεχώς στα αυτιά μου και λόγω του πατέρα μου, που έπαιζε λίγη κιθάρα ερασιτεχνικά και λόγω του παππού μου, που είχε ένα κουρείο κι έβαζε συνεχώς παλιές κασέτες, είχα επαφή με τη μουσική που σιγά σιγά με τράβηξε πολύ. Όταν δε είδα το Θεοδωράκη στην τηλεόραση να διευθύνει, έκανα τις ίδιες κινήσεις. Τότε κατάλαβα ότι αυτό με ωθούσε να κάνω τη μουσική την πρώτη μου αγάπη.
 
Ποια συνεργασία θεωρείτε σταθμό στην καριέρα σας και γιατί;
Όλες ανεξαιρέτως! Με το Δημήτρη Παπαϊωάννου στην παράσταση «Τα Τραγούδια της Αμαρτίας» των Μάνου Χατζιδάκι και Ντίνου Χριστιανόπουλου. Με το Νίκο Κυπουργό, τον Χρήστο Λεοντή, τη Μαρία Φαραντούρη και φυσικά με το Λουκιανό Κηλαηδόνη, που με απελευθέρωσε λέγοντάς μου «Κάνε ό,τι έχεις στο ταραγμένο σου μυαλό».
 
Ποιο είδος μουσικής θεωρείτε ότι σας αντιπροσωπεύει σαν άνθρωπο;
Η μουσική και μόνο. Όλα τα είδη που μεταφέρουν συναισθήματα.
 
Υπάρχει κάποιος στόχος που να μην έχει επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια;
Πάντα θα υπάρχουν ανεπίτευκτοι στόχοι. Οι επιθυμίες, οι ιδέες δεν σταματάνε ποτέ. Δεν φτάνει μια ζωή για όλα αυτά.

Τι πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης για να σταθεί και να διακριθεί μέσα από μια πληθώρα καλλιτεχνών;
Αλήθεια, ταλέντο, φως και φυσικά τύχη.
 
Αν σας έλεγα να περιγράψετε τον έρωτα με ένα τραγούδι, ποιο θα ήταν αυτό;
Νομίζω το «Έρωτα Εσύ» σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, στίχους Παντελή Πρεβελάκη και φυσικά με την αξεπέραστη ερμηνεία του Δημήτρη Ψαριανού.

Τι θα ακούσουμε στις 20 Μαρτίου στο Half Note;
Μια παράσταση με τα πιο ωραία ερωτικά τραγούδια, από διαφορετικές εποχές. Αφιερωμένη σε όλες τις μορφές του έρωτα. Σαρκικός, πλατωνικός, υγιής, άρρωστος, λυτρωτικός, καταστροφικός.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
doros1988
LOVE
ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
 
Ο έρωτας. Ωραίος ούτως ή άλλως αλλά και εκ φύσεως δύσκολος, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα όταν γίνεται τραγούδι. Γιατί τότε χρειάζεται μία φωνή ικανή να διατρέξει τις εποχές, τα είδη και τις αμφίθυμες διαθέσεις.
 
Ο Δώρος Δημοσθένους αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα και με το ταλέντο, την ενέργεια και τη δυνατότητά του να μεταμορφώνεται το κάνει να φαίνεται εύκολο. Με τη φωνή του ταξιδεύει τον έρωτα στο χρόνο και τον κόσμο. Στα μεγάλα μιούζικαλ. Στα αξεπέραστα σάουντρακ. Στην ατμόσφαιρα της φωνής του Φρανκ Σινάτρα, στην τρέλα του Ελβις, στους ρυθμούς των Beatles, στα ντεσιμπέλ των Queen και του Φρεντι Μέρκιουρι. Κι ακόμα στην ποίηση: Λόρκα, Σαπφώ, Οδυσσέας Ελύτης, Ναπολέων Λαπαθιώτης. Στους συνθέτες παλαιότερους και νεότερους: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Δημήτρης Λάγιος, Δημήτρης Μαραμής, Χρήστος Θεοδώρου.
 
Ατμόσφαιρα, αισθησιασμός, διασκέδαση και πολλή μουσική είναι τα υπόλοιπα συστατικά αυτής της κάπως αφροδισιακής βραδιάς στο Half Note. Κατάλληλη για όσους ψάχνουν το έτερον ήμισυ της νότας τους αλλά και για singles. 
 
Πιάνο-ενορχηστρώσεις: Νεοκλής Νεοφυτίδης
Βιολί: Migen Selmani
Ακορντεόν: Βασίλης Δρογκάρης
 
HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Προπώληση: www.viva.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310
www.halfnote.gr
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα