= Συνέντευξη με τους Delain
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Delain

 
   Με καταγωγή από την Ισπανία, μεγαλωμένος στην Ολλανδία, πρώην μέλος των Within Temptation και ιδρυτής των Delain, o Martijn Westerholt είναι από τους ανθρώπους που σε κερδίζουν με την πρώτη κουβέντα. Ζεστός, φιλικός, με μεσογειακό ταμπεραμέντο και πάνω από όλα εκπληκτικός μουσικός. Το άλμπουμ "The Human Contradiction" ήταν από τα highlights του 2014 για μένα και χάρηκα πολύ με την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά στα πλαίσια της συνέντευξης.
 
delain05
   Αφού τον ρωτήσαμε αν έχει δει καθόλου τα αξιοθέατα στην Αθήνα και αν γενικά έχει καταφέρει να δει αξιοθέατα στις χώρες που έχει επισκεφτεί, μας απάντησε ότι έχει δει πολύ λίγα πράγματα διότι μετακινούνται συνεχώς με το tour bus, τελειώνουν από μια συναυλία και ξεκινάνε κατευθείαν για την επόμενη πόλη.

delain01Πόσο μεγάλη ευκαιρία ήταν για σας αυτή η τουρνέ με τους Sabaton;
Ήταν πολύ καλή ευκαιρία. Σε αυτή τη τουρνέ ζούμε από τη μουσική… Άλλωστε δεν είμαι πλούσιος, ένα Opelάκι έχω και δεν θα ήθελα να είμαι πλούσιος, η αλήθεια είναι. Να βγαίνουν οι υποχρεώσεις μου, να παίζω τη μουσική που αγαπώ και είμαι ευτυχισμένος. Υπάρχουν πολύ καλές μπάντες στη χώρα μου που κάνουν πάταγο εσωτερικά αλλά στο εξωτερικό δεν τις ξέρει κανείς. Είμαι πολύ ευτυχής που εμείς έχουμε μια καλή παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και σε αυτό φυσικά συνέβαλαν πολύ οι εμφανίσεις στο εξωτερικό. Το Μάρτιο πάμε ως headliners στη Γερμανία και τον Απρίλιο πάμε Αμερική για πέντε εβδομάδες, όπου θα παίξουμε μαζί με Nightwish και Sabaton.

Πώς ήταν το recording του άλμπουμ; Πόσο διάστημα σας πήρε;
Ήταν ένα στοίχημα για μας και το κερδίσαμε. Το άλμπουμ ετοιμάστηκε σε έξι μήνες. Δεν μας χρειάστηκε περισσότερο, ίσως επειδή εγώ ήμουν ο παραγωγός και ήμουν πολύ ξεκάθαρος με αυτά που ήθελα. Είχαμε και την εμπειρία μαζί μας. Αυτή είναι η τέταρτή μας δουλειά, ήμασταν πιο προσαρμοσμένοι στην όλη κατάσταση.

Είστε στο ίδιο tour bus με τους Battle Beast. Αλήθεια, τι γνώμη έχεις για τη συντροφικότητα μεταξύ των συγκροτημάτων;
Με τους Battle Beast έχουμε γίνει μια οικογένεια, βοηθάει ο ένας τον άλλον σε ό,τι χρειαστεί. Ακόμα και μέσα στη μπάντα μας είμαστε όλοι πολύ διαφορετικοί άνθρωποι που συνυπάρχουμε, οπότε, αν δεν νοιάζεσαι για τον άλλον, η συνύπαρξη δεν είναι καθόλου εύκολη.

delain03
 
Ποιος έχει αναλάβει την "συγγραφή" των τραγουδιών;
Εμείς δεν ήμαστε δημοκρατική μπάντα (γελάει), εγώ γράφω τη μουσική, η Charlotte γράφει τους στίχους. Με ενδιαφέρουν οι γνώμες όλων των μελών και τις παίρνω σοβαρά υπόψιν. Βασικά το κάθε μέλος έχει το δικό του "πόστο" σε αυτή τη μπάντα και ειδικά σε αυτό το tour μας έχει βοηθήσει πολύ αυτή η διαδικασία.

Πώς γράφεται ένα τραγούδι; Ξεκινάτε από τη μουσική; Τους στίχους;
Κάποιες φορές από τη μουσική… Δουλεύουμε σε ένα θέμα και παράλληλα βγαίνουν και οι στίχοι. Άλλες φορές έρχεται η Charlotte με κάποιους στίχους και μια μελωδία και δουλεύουμε πάνω σε αυτή. Τις περισσότερες φορές ηχογραφούμε μικρά κομμάτια, τα ακούμε όλοι μαζί, συζητάμε, κατεβάζουμε ιδέες και συνεχίζουμε.

delain02Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτή την περιοδεία;
Περιμένω να γνωρίσω νέο κόσμο, να κάνω γνωστή τη μουσική μας, ελπίζω να αρέσουμε σε αρκετούς (χαμογελάει). Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Να παρουσιαστούμε στο κοινό. Η κάθε μια μπάντα από εμάς "τραβά" και διαφορετικό κόσμο. Οι Battle Beast είναι πιο 80's, εμείς πιο doom metal 90's και οι Sabaton... Είναι οι Sabaton!

Πώς αντιδρά ο κόσμος στη μουσική σας;
Εξαρτάται από τη χώρα, το κάθε κοινό είναι διαφορετικό. Στη Βουλγαρία και στην Πολωνία νοιώσαμε πραγματικά ξεχωριστοί. Είναι μια πρόκληση και νομίζω πως τα καταφέραμε αρκετά καλά μέχρι τώρα. Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα το κοινό είναι ξεχωριστό και είμαστε ενθουσιασμένοι που παίζουμε σήμερα εδώ, έχουμε ακούσει τα καλύτερα από τους Sabaton. Έχετε απίστευτη ενέργεια και ανυπομονούμε να ανέβουμε στη σκηνή απόψε. Το κοινό είναι το αφεντικό στις συναυλίες, αυτό μας καθοδηγεί.

Τι να περιμένουμε απόψε από τους Delain;
Θα ακούσετε ένα setlist από όλες μας τις δουλειές και ένα κομμάτι από το τελευταίο άλμπουμ…

Ένα μόνο; (κάνω μούτρα)
(γελάει) Θέλουμε να παρουσιαστούμε στον κόσμο με όλα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αλλά θα προσπαθήσω να παίξουμε ακόμα ένα από το τελευταίο άλμπουμ… (χαμογελά)

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιερώσατε και ανυπομονούμε να σας ακούσουμε το βράδυ.
Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα και ελπίζω  να τα ξαναπούμε σύντομα.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
Μαρία Ασημακοπούλου
 
delain04
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα