= Συνέντευξη με τους Countown
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Countown

 
   H Νόρα Καραμιχάλη μου είχε μιλήσει για ένα ελληνικό γκρουπ, που κάνει απίστευτο κέφι τη γκρούβα, το Nu Metal και τον ελληνικό στίχο. «Πάμε να τους φιλοξενήσουμε»; Και το ρωτάς; Με χαρά μας υποδεχτήκαμε τους Countown και δη το Γιώργο Αρχοντούλη. Το παρόν, το μέλλον, οι ηχογραφήσεις, οι επιρροές. Πολλά ευχαριστώ στη Νόρα, που φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή εδώ η συνέντευξη.
 
countown03
Πότε ξεκινήσατε το γκρουπ;
Το γκρουπ ξεκίνησα να το δουλεύω σαν ιδέα με λίγες συνθέσεις μου το 2008-09. Ήταν ένα καθαρά προσωπικό μου project, γι’ αυτό και πέρασαν πολλά μέλη από τότε, έτσι ώστε να μπορέσω να καταλάβω τι ακριβώς ήθελα να κάνω και τελικά αυτό που ήθελα και με γέμιζε ήταν ένα ελληνόφωνο Old School Nu metal Band. Γύρω στο 2010 γεννήθηκε το όνομα «Countown», το οποίο είναι λογοπαίγνιο με έννοια «Η πόλη που όλοι μετράνε σε κάτι», η πόλη που όλοι αξιολογούνται ή τους λαμβάνεις υπόψιν με βάση τα νούμερά τους, είτε στο διαδίκτυο είτε στα οικονομικά τους είτε στο πόσο δημοφιλείς είναι γενικότερα ο καθένας και χάνουμε την πραγματική αξία που όλοι έχουμε στην ουσία! Τη μπάντα σήμερα αποτελούν οι Γιωργος Αρχοντούλης στη σύνθεση, τα φωνητικά, τις κιθάρες, τα πλήκτρα και τα samples, ο Σπύρος Σταυράγγελος στις κιθάρες, ο Κυριάκος Ιγγλέσης στο μπάσο και ο Σάκης Κότσιρας στα τύμπανα.
 
Περίγραψέ μου τη διαδικασία με την οποία γράφετε και ηχογραφείτε.
Τη μουσική και τους στίχους τους γράφω εγώ, κάνω την προ παραγωγή στο home studio μου, από κιθάρες-μπάσο-τύμπανα-πλήκτρα-samples-turntables και ενορχήστρωση και στη συνέχεια λαμβάνουν το υλικό τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και πάμε στο στούντιο και τα δουλεύουμε όλοι μαζί πλέον για να μάθουμε να τα παίζουμε μαζί, να «δέσουμε» αλλά και να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε πράγματα στα τραγούδια. Όταν το υλικό είναι έτοιμο και παικτικά, τότε κλείνουμε ώρες ηχογράφησης στα στούντιο, με τους παραγωγούς που συνεργαζόμαστε, για να δημιουργήσουμε τα άλμπουμ. Συνήθως ολοκληρώνουμε το εκάστοτε άλμπουμ, από άποψη σύνθεσης, ενορχήστρωσης και παικτικού μέρους και μετά μπαίνουμε να τα ηχογραφήσουμε όλα και όσο μας πάρει.
 
Τελευταία σας δουλειά με τίτλο «Αέναος Κύκλος»… Πάει πολύ καλά. Πώς νιώθετε γι' αυτό;
Χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό. Κοπιάσαμε αρκετά και περάσαμε αρκετά δύσκολα για να ολοκληρωθεί το άλμπουμ αυτό μια και είχαμε νέο ντράμερ και όχι πολύ χρόνο να προβάρουμε τα κομμάτια και να τα γράψουμε, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων του ντράμερ και του μπασίστα μας. Αλλά οι κόποι έπιασαν τόπο… Πάει πολύ καλά και έχουμε ήδη πολλά για τη συνέχεια να κάνουμε!
 
 
Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι σας χαρακτηρίζουν;
Ο αληθινός στίχος, που τον κάνεις δικό σου, τα χαρακτηριστικά riff, ο όγκος και το Groove μας.
 
Πόσο δύσκολο είναι να αντέξει ένα σχήμα του είδους σας στην δύσκολη εποχή που βρισκόμαστε;
Αν αγαπάς κάτι βρίσκεις τρόπους να το κρατήσεις ζωντανό. Πόσο μάλλον η μπάντα μας, που έχει περάσει πολλά από τότε που το άρχισα όλο αυτό. Γερό στομάχι θέλει, πίστη σε αυτό που κάνεις, όνειρα και δουλειά, πολλή δουλειά για να βρίσκεις τους δρόμους και τους τρόπους να ακουστείς παντού. Αν αξίζει αυτό που κάνεις, αργά η γρήγορα θα το δεις σε όποια εποχή και μόδα ζεις!
 
Ποιές είναι οι αγαπημένες σας μπάντες, αυτές που σας ώθησαν να ασχοληθείτε με τη μουσική αρχικά και κατόπιν αυτές που επηρέασαν τα τραγούδια σας;
Μπάντες των 90’s και των 00’s όπως Nirvana, Social Distortion, Korn, Limp Bizkit, Deftones και πολλές άλλες.
 
Αν είχατε την δυνατότητα να βρεθείτε επί σκηνής με ένα μεγάλο όνομα, ποιο θα ήταν αυτό;
Korn…
 
countown01
 
Θέλω να μου πείτε τους πέντε αγαπημένους σας δίσκους.
Εγώ έχω τους εξής
Iowa -Slipknot
Dysfunction - Staind
Three Dollar Bill, Y'all$ - Limp Bizkit
Get Some - Snot
Chimaira - Chimaira
 
Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας τα μελλοντικά σας σχέδια;
Θέλουμε να κάνουμε πολύ μουσική! Nα ακουστεί όσο το δυνατόν σε ακόμα περισσότερο κόσμο είτε διαδικτυακά είτε ζωντανά. Και το λέω αυτό γιατί μας αρέσει να κάνουμε Live, εκεί είναι η δύναμή μας! Ετοιμάζουμε αρκετά βίντεο να ανεβάσουμε στο YouTube από το release Party που κάναμε για τον «Αέναο Κύκλο» αλλά επίσης ετοιμάζουμε και μια ακόμα διασκευή μετά το «Θάλασσα Μου Σκοτεινή» του αγαπημένου Νίκου Πορτοκάλογλου. Το κομμάτι «Τον Ίδιο το Θεό» των Μπλε, το οποίο θα βγει και σε βίντεο κλιπ σύντομα και θα συμμετέχει και η Τζώρτζια από τους Μπλε! Αναμείνατε…

Κώστας Κούλης
 

Official links
FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com /countownofficial
YOUTUBE: https://www.youtube.c om/user/CountownTV
INSTAGRAM: https://www.instagr am.com/countown/?utm_source=ig _embed
GOOGLE PLUS: https://plus.google.com/ +Countownathens
TWITTER: https://twitter.com/i /flow/consent_violation_flow
SPOTIFY: https://open.spotify. com/artist/2EDOxCcM27VOvXYsVzE LcO?si=onDb8t-BT7urCn48nLNDCA
REVERBNATION: https://www.reve rbnation.com/countown
BANDCAMP: https://countown.ban dcamp.com/releases
 
countown02
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα