= Αποκλειστική συνέντευξη με τους Corrosion Of Conformity
Συνεντεύξεις

loogoo

Αποκλειστική συνέντευξη με τους Corrosion Of Conformity

 
   Οι θρυλικοί Corrosion Of Conformity είναι από τα λίγα συγκροτήματα που χαίρουν εκτίμησης από ολόκληρη τη heavy rock αλλά και τη crossover κοινότητα. Οι Αμερικανοί μπορεί να απόκτησαν αρκετή φήμη στη δεκαετία του ’90, αλλά ακόμα και όταν οι προβολείς της δημοσιότητας φύγανε από πάνω τους, αυτοί κρατήσανε αναλλοίωτη την ποιότητα της μουσικής τους. Πριν μερικά χρόνια η προσωρινή αποχώρηση του Pepper Keenan και η προσχώρηση του αρχικού τους ντράμερ Reed Mullin είχε σαν αποτέλεσμα την αναβίωση της αρχικής σύνθεσης του γκρουπ. Η ομώνυμη κυκλοφορία που ακολούθησε το 2012 βρήκε τους Corrosion Of Conformity με περίσσεια έμπνευσης, υιοθετώντας ένα ύφος που συγκέντρωνε όλα τα χαρακτηριστικά από την τριαντάχρονη καριέρα τους.

   Είμαστε πλέον στο 2014 και λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας τους δουλειάς, τo Noizy.gr συνομίλησε με τον κιθαρίστα και μοναδικό σταθερό μέλος της μπάντας Woodroe "Woody" Weatherman, ο οποίος, αν και λακωνικός, μας επιφύλαξε στο τέλος μια έκπληξη αποκαλύπτοντας τον τίτλου του νέου τους δίσκου σε αποκλειστικότητα!     
 
cocPromo
 
Μια περίοδος που σημαδεύτηκε με την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ σας πρόκειται σύντομα να κλείσει με ένα νέο δίσκο στα σκαριά. Κοιτάζοντας πίσω, πόσο ευχαριστημένοι είσαστε με το αποτέλεσμα; Τι σήμαινε για την μπάντα;
Είναι πάντα σημαντικό για μας να δοκιμάζουμε πράγματα και να κάνουμε κάτι καινούριο και διαφορετικό σε κάθε μας κυκλοφορία. Με δεδομένο το μεγάλο διάστημα που είχε περάσει ανάμεσα στο “In The Arms Of God” και στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο, είχαμε κάτι σαν ένα "λευκό καμβά", όπου μπορούσαμε να τον "γεμίσουμε" όπως θέλαμε. Επίσης, η επιστροφή του ντράμερ μας Reed (Reed Mullin, original μέλος των COC που έχει συμμετάσχει σε όλες τις κυκλοφορίες της μπάντας εκτός του “In The Arms Of God) μετά από απουσία δέκα χρόνων έκανε ευκολότερο το έργο μας.
 
Η απουσία του Pepper Keenan αποτέλεσε για σας μια ευκαιρία να εκφραστείτε διαφορετικά;
Η τωρινή μας μουσική έχει στοιχεία από όλες τις περιόδους της μπάντας. Ήδη από τις πρώτες κυκλοφορίες μας προσπαθούσαμε να συμπυκνώσουμε ιδέες και επιρροές από πολλές κατευθύνσεις. Αυτές πηγαίνουν πίσω μέχρι τους Black Sabbath και τους Deep Purple και όλο το σπουδαίο ροκ της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζουν με τις επιρροές μας από το underground punk κτλ. Σίγουρα κάνοντας ένα δίσκο χωρίς κάποιον που υπήρξε μαζί μας για τόσο μεγάλο διάστημα είναι κάτι το διαφορετικό αλλά όχι κάτι το περίεργο. Η επερχόμενη κυκλοφορία μας είναι σαν μια συνέχεια από το ομώνυμο άλμπουμ αλλά με μια, λίγο πιο ωμή, προσέγγιση. Κάτι πιο κοντά στον τωρινό μας live ήχο.
 
Όλες αυτές οι αλλαγές μελών δείχνουν να μην έχουν αφήσει κάποια άσχημα αισθήματα ανάμεσά σας. Π.χ. για τον Pepper Keenan έχετε δηλώσει ότι μπορεί να επανέλθει όποτε θέλει. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το κλίμα μιας μπάντας - "οικογενείας";
Το να παραμένεις φίλος με τους τύπους που δούλεψες μαζί στο παρελθόν και ίσως δουλέψεις κάποια στιγμή στο μέλλον είναι ωραίο συναίσθημα. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις ό,τι και να συμβεί στον καθένα μας. Εξάλλου όλα μέσα στη ζωή είναι.
 
 
Τι είδους προκλήσεις μπορεί να έχει κάποιος, του οποίου η καριέρα κρατάει τριάντα χρόνια; Υπάρχουν ακόμα πράγματα που θέλεις ν΄ αποδείξεις μέσα από τους δίσκους σας ή πάνω στη σκηνή;
Για μένα ένα είδος πρόκλησης είναι ποια τραγούδια να παίξουμε στα live μας, μια και έχουμε τόσες πολλές επιλογές από τις οποίες πρέπει να διαλέξουμε! Όσον αφορά τη κυκλοφορία δίσκων, ο κύριος στόχος μας είναι να κάνουμε πάντα κάτι καινούριο και να μην σκαλίζουμε το παρελθόν και να επαναλαμβάνουμε παλιά πράγματα. Δοκιμάζοντας καινούριες ιδέες είναι η μέθοδός μας για να πηγαίνουμε μπροστά.
 
Πιστεύεις ότι χάσατε κάποια ευκαιρία για να γίνετε εμπορικά τεράστιοι πίσω στα μέσα της δεκαετίας του 90; Μετανιώνεις για κάτι;
Μοιάζει σαν να είχαμε κάποια επιτυχία σε αυτό το κομμάτι, για μια μπάντα σαν εμάς. Το γεγονός ότι ακόμα κάνουμε δίσκους και περιοδεύουμε όταν το επιθυμούμε είναι από μόνο του σημαντικό. Στο καθαρά μουσικό κομμάτι δεν μετανιώνω για κάτι.
 
Σου λείπει η περίοδος που ήσασταν τετραμελής μπάντα;
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δουλεύοντας σαν τρίο με τα αυθεντικά μέλη της μπάντας ήταν πολύ διασκεδαστικό. Η διαδικασία της σύνθεσης και της ηχογράφησης κύλησε πολύ αρμονικά με το τωρινό line-up. Σίγουρα δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να δουλέψουμε υλικό σαν κουαρτέτο στο μέλλον.    
    
Η τελευταία ερώτηση έχει να κάνει με το πότε πρέπει να αναμένουμε το καινούριο δίσκο;
Ο καινούριος δίσκος έχει ηχογραφηθεί. Είναι η ένατη full length κυκλοφορία μας και γι αυτό θα λέγεται “9”! Τσεκάρετε την κυκλοφορία του μέσα στον Ιούνιο από την Candlelight Records!
 
Ανίκητος Γαροφαλάκης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις