= Συνέντευξη με τους Black Sun Ωmega
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Black Sun Ωmega

 
   Το συγκρότημα υπάρχει εδώ και λίγο καιρό, έχει καταφέρει όμως να προκαλέσει μεγάλη φασαρία. Οι Black Sun Ωmega κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, “The Sum Of All Fears”, έδειξαν ότι παίζουν καταπληκτικό Thrash, με διάσπαρτα Death στοιχεία, έδειξαν ότι είναι δεμένη μπάντα και πως η απόλυτα ευχάριστη έκπληξη ακρόασης του άλμπουμ τους είναι μόνο η αρχή. Προσηλωμένοι στο στόχο τους και ατελείωτα δουλευταράδες, τα μέλη του σχήματος μιλάνε μαζί μας για το δίσκο, για τις καταστάσεις που βιώνουμε και που βιώνουν, για το μέλλον και την παρουσία τους σε αυτό. Ευχαριστούμε θερμά τη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
blacksunomega2081
Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο σας άλμπουμ "The Sum Of All Fears” . Ποια είναι τα συναισθήματά σας για αυτή τη δουλειά; Πώς την βρίσκετε τώρα;
Tο “Sum Of All Fears” είναι μία ολοκληρωμένη δουλειά, για την οποία δεν έχουμε κάποιους ενδοιασμούς ή κάτι που θα θέλαμε να αλλάξουμε. Εκφράζει την πρώτη συνθετική μας ιδεολογία. Πέραν αυτού όμως, ωριμάζουμε συνθετικά και μας αρέσει να είναι εμφανής η εξέλιξη στις νέες δουλειές, όπως θα έρχονται, μέσα από τις παλιότερες.

Ποια είναι η μέχρι τώρα ανταπόκριση; Τι ακούτε από κοινό και Τύπο;
Η ανταπόκριση δείχνει θετική, από τους γύρω μας αλλά και όλους τους ακροατές ανά τον κόσμο, που μας ανακαλύπτουν. Ο παράγοντας που λειτουργεί ενθαρρυντικά στην προκειμένη περίπτωση είναι τα δυόμισι χιλιάδες downloads μέχρις ώρας (κάτι με το οποίο δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα), σε συνδυασμό με τα θετικά σχόλια και την υποστήριξη διαδικτυακών κυρίως ραδιοφώνων, καθώς και από νέους ακροατές και fans, είναι όσα θα μπορούσαμε να ζητήσουμε στη δεδομένη περίοδο.

Το άλμπουμ είναι εντυπωσιακά καλοπαιγμένο και ακούγεται μεγαλοπρεπώς Thrash. Τι είχατε κατά νου όταν ξεκινούσατε να συνθέτετε τα κομμάτια; Οι επιρροές σας πώς λειτούργησαν;
Οι σκέψεις μας στη συνθετική διαδικασία ήταν το να έχουμε ώριμες ιδέες που να μας εκφράζουν βέλτιστα. Προφανώς κοιτάμε να υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο, στο οποίο εντάσσονται, αλλά δεν γράφουμε με παρωπίδες. Κατά κύριο λόγο οι επιρροές μας βασίζονται στην παγκόσμια Thrash κι όχι μόνο σκηνή. Slayer, Destruction, Sodom, Pantera, Sepultura, Megadeth, Judas Priest. Προσπαθούμε στο μέγιστο βαθμό να μην βάζουμε ορισμούς και οριοθετήσεις στη μουσική μας.
 
blacksunomega2078
Ηχογράφηση και παραγωγή πού πραγματοποιήθηκαν;
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο δικό μας διαμορφωμένο χώρο για να παίζουμε, ο οποίος έχει και τη δυνατότητα ηχογράφησης. Εύκολα και άνετα, μπορέσαμε να αφιερώσουμε όσο χρόνο χρειαζόταν για να γίνει σωστή δουλειά, χωρίς κάποιου είδους περιορισμούς. Η μίξη έγινε από το Νίκο Γκότση και η παραγωγή από το Γιάννη Καμαρινό. Τους ευχαριστούμε για την αμέριστη στήριξη και δουλειά τους, όσον αφορά την ολοκλήρωση της παραγωγής του άλμπουμ. Η ηχογράφηση μας πήρε ένα μήνα και η παραγωγή ολοκληρώθηκε δύο μήνες μετά. Βασικός άξονας στο να γίνει σωστή δουλειά ήταν το γεγονός ότι συνέπεσε με το κλείσιμο της περσινής σεζόν, οπότε δεν είχαμε λόγο να βιαστούμε και να έχουμε μία μέτρια δουλειά.

Ποια ήταν η πορεία του συγκροτήματος, αλλά και των μελών του, ως τώρα;
Όλα τα μέλη είμαστε χρόνια μουσικοί και έχουμε παίξει σε αρκετές μπάντες. Αυτό έχει κάνει τη διαδικασία του να δέσουμε αρκετά εύκολη. Στα μέσα της συνθετικής διαδικασίας του “The Sum Of All Fears” κάναμε λίγα σχετικά live, με τα έως τότε τραγούδια και λίγο μετά ξεκινήσαμε την παραγωγή του δίσκου. Αφιερώσαμε το περασμένο εξάμηνο στο να χτίσουμε μία βασική εικόνα και παρουσία στο Internet και κανονίσαμε διάφορες live εμφανίσεις, οι οποίες αναβλήθηκαν η μία μετά την άλλη, δυστυχώς, λόγω της τωρινής κατάστασης.

Στιχουργικά που κινείται το συγκρότημα; Ποια είναι η θεματολογία σας; Ποιος γράφει στίχους;
Δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο μέσα στο οποίο «οφείλουν» να κινηθούν οι στίχοι, παρόλα αυτά όμως, πώς θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε όσα μας περιβάλλουν, ειδικά τα τελευταία είκοσι χρόνια, όπου τα καθεστώτα και οι πολιτικές πλέον έχουν χάσει ακόμα και το τελευταίο στοιχειώδες προσωπείο που είχαν; Ας μην ξεχνάμε ότι ο στίχος μεταξύ άλλων είναι και μια έκφραση προβληματισμού, λύπης ή οργής. Προσωπικά, δεν γνωρίζουμε και κανέναν ευτυχισμένο να έχει γράψει τα απομνημονεύματά του…
 
blacksunomega2079
Προφανώς η πανδημία έχει ρίξει στον πάγο όλα τα live. Ποια είναι τα δικά σας σχέδια, μετά την επανεκκίνηση;
Στην παρούσα φάση «αφιερωνόμαστε» στη σύνθεση νέων κομματιών και μπορούμε να πούμε ότι πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Είναι αλήθεια ότι ο χρόνος που μπορείς να περάσεις αυτές τις μέρες με τη μουσική είναι πολύ περισσότερος. Υποθέτουμε λοιπόν ότι σε ελάχιστους μήνες θα δούμε και θα ακούσουμε γενικευμένα, νέα κι όμορφα αποτελέσματα. Η περιοδεία είναι για εμάς αυτοσκοπός, οπότε προς το παρόν δουλεύουμε σκληρά προκειμένου να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Ποιος μουσικός δεν θέλει να παίζει σε μεγάλο κοινό και να γεμίζει εμπειρίες άλλωστε;

Πώς βλέπετε τη σημερινή παγκόσμια Thrash σκηνή;
Τα τελευταία έχουν βγει στην επιφάνεια κι άλλα είδη, οπότε είναι αναμενόμενο να είναι πιο δύσκολο να αναδειχθεί το κάθε ένα ξεχωριστά. Η Thrash σκηνή φαίνεται να επωφελείται από το Internet, καθώς το να ακούσεις ξανά τον αγαπημένο σου δίσκο από Slayer για παράδειγμα, μετά την ακρόαση μίας νέας μπάντας που εμφανίστηκε στην αρχική σου, είναι μόλις δυο κουμπιά υπόθεση. Η δυναμική της Thrash σκηνής πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι αυξανόμενη, με νέο κοινό διαρκώς.

Η συνέχεια για τη μπάντα; Τι άλλο να περιμένουμε από τους Black Sun Ωmega στο μέλλον;
Στο σχετικά άμεσο μέλλον ετοιμάζουμε νέο υλικό, που σκοπό έχει να κυκλοφορήσει το χειμώνα του 20-21, καθώς και μερικά video clips. Η συνθετική διαδικασία είναι αδιάκοπη προς το παρόν και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε. Στοχεύουμε στο να κάνουμε πολλά live στο εσωτερικό και το εξωτερικό και να μοιραστούμε την ένταση με το κοινό μας. Όλα αυτά, ενώ ωριμάζουμε σαν ομάδα φίλων και μουσικών, μεταξύ μας και συνθετικά.

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας!
Ελπίζουμε όσοι μας γνωρίζετε τώρα, να συντονιστείτε με τον ήχο μας. Όσοι μας ξέρετε ήδη, σκοπεύουμε να σας ταρακουνήσουμε ακόμα παραπάνω. Τα λέμε στο πιτ.

Κώστας Κούλης
 
blacksunomega2080
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις