= Συνέντευξη με τους Bend For Eleven
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Bend For Eleven

 
   Είναι μία από τις πιο ωραίες δουλειές που άκουσα φέτος και η αίσθησή μου είναι ότι θα έλθει κι άλλος κόσμος να ακούσει και να εκδηλώσει την ευχαρίστησή του, ακόμα και την ευδαιμονία του, έχοντας απολαύσει το “Rebel Day”. Οι Bend For Eleven έβγαλαν ένα άλμπουμ που συνδυάζει επιρροές, προσωπικές απόψεις, οίστρο, σκληρή δουλειά και ένα μοτίβο άρτιας συνδυαστικής βαρβάτου ήχου και μελωδιών απόλυτα φιλικών στο αυτί. Μιλήσαμε με το σχήμα, μάθαμε ακόμα περισσότερα για το δεύτερο παιδί τους, για τα πλάνα τους, για τη σχέση τους με την πανδημία, για τις ματιές που θέλουν να ρίξουν εκτός συνόρων. Ευχαριστούμε θερμά τη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση.
 
bend2061
 
Το συγκρότημα υπάρχει εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον…
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη για τη ροκ μουσική ήταν το κίνητρο, το οποίο έως σήμερα έχει αποδώσει δύο δισκογραφικές δουλειές. Το ντεμπούτο μας, “Aggressive Illusions” το 2016 και το “Rebel Day” φέτος. Εν τω μεταξύ, στο χρόνο που μεσολάβησε, έγιναν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις, κατά τις οποίες η ανταπόκριση ήταν τόσο θετική, που ενδυνάμωσε τη θέληση της μπάντας για συνέχεια και δημιουργία.
 
Δύο άλμπουμ ως τώρα λοιπόν, εκ των οποίων το ολοκαίνουργιο “Rebel Day”. Πώς βλέπετε την ανταπόκριση για τη νέα σας δουλειά μέχρι τώρα;
Αν και λόγω των συγκυριών δεν έχουμε μπορέσει να υποστηρίξουμε το δίσκο στο βαθμό που σχεδιάζαμε, θεωρούμε ότι η ανταπόκριση είναι αρχικά θετική, τουλάχιστον κρίνοντας από το airplay σε τοπικούς και διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και από τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Πού πραγματοποιήθηκε η παραγωγή του άλμπουμ; Ποιοι οι συντελεστές που συνέβαλαν;
Η ηχογράφηση των κομματιών του δίσκου διήρκησε περίπου τέσσερις μήνες και οριστικοποιήθηκε αφού πλέον το αποτέλεσμα ήταν το θεμιτό. Όλη η διαδικασία της ηχογράφησης πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο studio του φίλου του συγκροτήματος, John Vee. Η παραγωγή είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του συγκροτήματος και του John Vee, ο οποίος μας βοήθησε να επιτύχουμε το θεμιτό ήχο.
 
bend2060
 
Πώς συνθέτετε; Υπάρχει κάποιος «βασικός» συνθέτης και στιχουργός ή είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς;
Οι ιδέες που καταλήγουν στις πρόβες από όλους μας είναι πολλές. Η σύνθεση των κομματιών όμως, έως αυτή να φθάσει στο τελικό στάδιο, είναι σαφώς αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και στόχος είναι το αποτέλεσμα αυτό να είναι αυτό που ικανοποιεί όλους μας. Συνεπώς, στίχοι και μουσική: Bend For Eleven.
 
Ποιες είναι οι επιρροές του συγκροτήματος; Θα θέλατε να αναφέρετε κάποια ονόματα που σας έχουν επηρεάσει;
Κυρίως η alternative και hard rock 90’s αμερικάνικη και βρετανική μουσική σκηνή, με δόση από 80’s metal, αλλά και σημαντικές προσθήκες από 60’s Brit και American blues. Ειδικότερα στο “Rebel Day" υπάρχουν επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Cult, Ramones, Monster Magnet, ίσως και άλλα που μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όταν συνθέταμε τα κομμάτια είχαμε κάποιου είδους οδηγό.
 
Κάποια κομμάτια που ακούσαμε από το πρώτο σας άλμπουμ “Aggressive Illusions” έχουν έναν κάπως πιο heavy και σκοτεινό χαρακτήρα. Το “Rebel Day” είναι πιο άμεσο, με πιο rock ‘n’ roll διάθεση. Ισχύει αυτή η παρατήρηση; Αυτό θέλατε να πετύχετε στη νέα σας δουλειά;
Είναι σωστή αυτή η παρατήρηση. Όντως ο δεύτερος δίσκος έχει διαφορετικό ύφος από τον πρώτο. Πρόκειται για μια στροφή σε πιο alternative και μελωδικές συνθέσεις, εν αντιθέσει με τον πιο άκαμπτο stoner/ hard rock χαρακτήρα του “Aggressive Illusions”. Αυτό το νέο ύφος προέκυψε αυθόρμητα και νομίζουμε ότι δε θα απογοητεύσει. Είναι αποτέλεσμα των μουσικών επιρροών μας και του ήχου που απολαμβάνουμε να ακούμε.
 
bend2059
 
Μέχρι τώρα πώς έχετε κινηθεί συναυλιακά; Είστε από την Θεσσαλονίκη, μια πόλη με μεγάλη rock παράδοση.
Μέχρι τώρα έχουμε εμφανιστεί σε συναυλίες στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς, την κυκλοφορία του νέου μας δίσκου πρόλαβε η πανδημία και μας χάλασε τα σχέδια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα ξαναμπούμε στο δρόμο των φεστιβάλ και των εκδηλώσεων και εκτός των ορίων της πόλης, γιατί όχι και της χώρας.
 
Είναι λοιπόν στο στόχαστρο και το εξωτερικό;
Μακάρι να τύχει τέτοιας ανταπόκρισης η μουσική μας, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα για ζωντανή εμφάνιση στο εξωτερικό. Αυτό, το μέλλον θα το δείξει. Όπως και να έχει, σίγουρα μας ενδιαφέρει το εξωτερικό. Μέχρι όμως να οδηγηθούμε ως εκεί, πρώτος στόχος είναι, φυσικά, να μας γνωρίσει η Ελλάδα.
 
Studio ή live; Τι προτιμούν οι Bend For Eleven;
Και τα δύο έχουν τη δικιά τους χάρη, στο ένα κυρίως δημιουργείς, στο άλλο κυρίως απολαμβάνεις. Στην προκειμένη φάση, ίσως να έχουμε μια προτίμηση προς τα live, καθώς μας έχουν λείψει πολύ.
 
Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, επιδιώκουμε την παρουσία μας στα μουσικά δρώμενα, επιδιώκουμε τις ζωντανές εμφανίσεις. Παράλληλα, έχουμε ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία νέου υλικού, οπότε… όλα είναι πιθανά.
 
Κώστας Κούλης
 
bend2058
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα