= Συνέντευξη με τους Βattle Beast
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Βattle Beast

 
   Μερικές ώρες πριν τη συναυλία, είχαμε ραντεβού για να μιλήσουμε από κοντά. Εγώ είχα άγχος, (πού με στέλνεις, Κούλη στα βαθιά, Χειμώνα μήνα;) Η Μαρία, παλιά καραβάνα με κορόιδευε… Το στομάχι μου έκανε τραμπολίνο βέβαια. Πόσο εύκολη τελικά είναι μια live συνέντευξη; Με τα mail μια χαρά είχα βολευτεί. (σ.α/σ: Δεν φτάνει που σας στέλνω να γνωρίσετε τους μουσικούς που θαυμάζετε, μου τη λέτε κι από πάνω… επίσης, o Χειμώνας είναι εποχή και ΟΥΧΙ μήνας!)
 
   Τελικά και η Μαρία και η Noora είχαν δίκιο ότι οι ζωντανές συνεντεύξεις είναι πολύ όμορφες. Γνωρίζεις πραγματικά τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και οι συζητήσεις που κάνετε είναι πιο όμορφες, πιο παρεϊστικες. Η Noora είναι ένα νέο αστέρι στα μουσικά μας μεταλλικά δρώμενα. Γεννημένη στη Φιλανδία,  ασχολήθηκε από πολύ μικρή με το τραγούδι, κάνοντας αρκετές βόλτες και  σε άλλα είδη. Η συνέντευξη έγινε στο tour bus που μοιράζονταν «εξ αδιαιρέτου» με τους Delain. Μας  υποδέχθηκε με χαμόγελο, μας ζήτησε συγνώμη που ίσως δεν θα ακουγόταν καλά γιατί ήταν πολύ κρυωμένη.  Καθίσαμε στο σαλονάκι και αφού ανταλλάξαμε γιατροσόφια για το κρύωμα (εμείς της προτείναμε να δοκιμάσει ρακόμελο - χαχα), ξεκινήσαμε μια όμορφη κουβέντα.
 
battle02
 
battle01Τι είναι για σας το “Unholy Savior”;
Είναι ένα concept άλμπουμ του Anton, αφού είναι εξ ολοκλήρου δικό του project, μια και περιέχει δικά του βιώματα και συναισθήματα της προηγούμενης χρονιάς, κατά την οποία κάτι σημαντικό συνέβη στον Anton.  Δεν μας έχει μιλήσει πολύ γι αυτό και δεν ξέρω να σας πω περισσότερα. Μουσικά όμως το “Unholy Savior” είναι το πιο ποικιλόμορφο άλμπουμ μας.

Ποιο είναι το feedback που έχετε λάβει για το άλμπουμ μέχρι τώρα και ποια η αντίδραση του κοινού όταν είστε πάνω στη σκηνή;
Είναι απίστευτα καλό, πέραν των προσδοκιών μας, το feedback που λαμβάνουμε. Όσο για τις live εμφανίσεις, ο κόσμος είναι πολύ ζεστός, τους αρέσουμε και πιστεύουμε ότι δημιουργούμε ένα πολύ καλό κοινό, ώστε κάποια στιγμή να κάνουμε το δικό μας tour. Είμαστε σε συζητήσεις άλλα δεν έχω κάτι επιβεβαιωμένο να σας πω.

Πώς τα καταφέρνεις με τόσο τρελή ανδροπαρέα;
(γελάει) Απλά τους αγαπάς! Χθες το βράδυ που ερχόμασταν για Αθήνα σταμάτησαν το πούλμαν – δεν ξέρω που ήμασταν – και έπεσαν στη θάλασσα!
 
battle03
battle04Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου, τα όνειρά σου;
Να γυρίσω τον κόσμο με τους Battle Beast και να μοιραστώ τη μουσική μας με όλο τον κόσμο. Το ιδεατό είναι κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ζούμε από τη μουσική γιατί τώρα όλοι κάνουμε και άλλα πράγματα για τα προς το ζην. Στη πατρίδα μου σπουδάζω music producer και κάνω πολλές εμφανίσεις… Εγώ ζω από τη μουσική αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με όλους μας. Η φιλοδοξία μας είναι κάποια στιγμή να ζούμε από τους Battle Beast και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε… μουσική!

Ποιες οι επιρροές σας; Με τι μουσική μεγαλώσατε;
Ο καθένας από την μπάντα έχει τις δικές του επιρροές. Βέβαια όλοι συγκλίνουμε σε 80's heavy metal μπάντες, εγώ είχα και άλλες επιρροές, rock και jazz. Όταν απέκτησα αυτή τη βραχνάδα άρχισα να τραγουδάω και άλλα είδη και πίστεψα ότι έχω τα εφόδια για το heavy metal. Όταν επικοινώνησαν μαζί μου οι Battle Beast και μου έκαναν πρόταση , είπα το ναι χωρίς δεύτερη σκέψη. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να τις πιάνεις από τα μαλλιά, δεν εμφανίζονται συχνά.

Ποια μπάντα θεωρείς ότι έχει σημαδέψει τους Battle Beast;
Νομίζω δεν είναι μόνο μια. Υπάρχουν επιρροές από Accept, Judas Priest, Iron Maiden… Ειδικά για αυτό το άλμπουμ, επειδή είναι project του Anton, ίσως αυτός να έχει να προσθέσει και άλλες. Έχουμε μιλήσει και στις επόμενες δουλειές θα έχουμε όλοι ενεργό μέρος μια και οι ιδέες μας είναι πολύ καλές.
 
Ποια τα σχέδια σας; Έχετε υλικό για επερχόμενο άλμπουμ;
Όχι ακόμα, έχουμε κάποιες ιδέες, αλλά επειδή προωθούμε το “Unholy Savior”, προσπαθούμε να γίνουμε γνωστοί και αυτό σημαίνει πάρα πολλές συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Είμαστε χαρούμενοι που θα επισκεφτούμε και την Ιαπωνία, όλα αυτά θέλουν χρόνο, οπότε δεν ξέρω πότε θα καταφέρουμε να δουλέψουμε πάνω σε νέο υλικό.

Παίζετε με την καρδιά ή το μυαλό σας;
Με την καρδιά. Βέβαια σκεφτείτε ότι στη μουσική έχουν γίνει όλα, δύσκολο να πρωτοτυπήσεις, απλά ψάχνεις νέους τρόπους να δώσεις και συ την δική σου εκδοχή.

Οι συναυλίες είναι πάντα ένα τεστ… Πώς νοιώθετε γι αυτό;
Ό,τι κάνω στη ζωή μου το κάνω με πάθος… Όλοι μας είμαστε παθιασμένοι με τη μουσική, αυτό φαίνεται στη σκηνή. Ο κόσμος το αγκαλιάζει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Έχουμε μαγνητοσκοπήσει και κάποια live για να έχουμε μια ιδέα πως μας βλέπει ο  κόσμος και να δούμε αν μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.
 
battle05
Ποιο είναι το καλύτερο ή το πιο αστείο που σας έχει συμβεί μέχρι τώρα στο tour;
Περνάμε πολύ καλά, ειδικά μετά τις συναυλίες που μαζευόμαστε όλοι στο tour bus. Οι Sabaton μας έχουν συμπεριφερθεί πολύ όμορφα, είμαστε όλοι μια παρέα, έχουμε γνωρίσει όμορφο κόσμο, έχουμε νοιώσει απίστευτα και συγκινητικά στη σκηνή  βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου. Είναι πράγματα που θα κουβαλάω μέσα μου μια ζωή.

Τελικά ποιος είναι ο πιο τρελός στη παρέα;
(γελάει)... Νομίζω ο ντράμερ μας και ο υπεύθυνος ήχου, αλλά όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αρκετή τρέλα μέσα μας.

Σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου και ελπίζω να σας ξαναδούμε σύντομα στη χώρα μας.
Και εγώ σας ευχαριστώ και χάρηκα που τα είπαμε. Ελπίζω σύντομα να ξαναβρεθούμε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη (το τραμπολίνο)
Μαρία Ασημακοπούλου (η παλιά καραβάνα)
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις