= Συνέντευξη με τους Badd Kharma
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Badd Kharma

 
   Πώς τα φέρνει καμιά φορά ο χρόνος… Βρισκόμαστε στην προ-ακρόαση για το “On Fire” άλμπουμ, απολαμβάνουμε το δίσκο, μιλάμε με το συγκρότημα και κανονιζόμαστε για τα «παραπέρα». Συνεντεύξεις (ναι, πληθυντικός), παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών φυσικά και… Και μετά ήλθαν όλα τούμπα! Και έπρεπε να μείνουμε στα σπίτια μας. Φυσικά και έγινε η παρουσίαση του δίσκου, αλλά ό,τι άλλο κανονίζαμε πήγε καλιά του… Ευτυχώς, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει και το έκανε. Ο Δημήτρης Μαρίνης, ο πληκτράς και μαέστρος των Badd Kharma, υπομένει τις ερωτήσεις μας και μιλά για το δίσκο, το συναίσθημα, τα μελλοντικά πλάνα και την αγάπη του για τη μουσική και τούτη εδώ τη μπάντα. Ανανεώνουμε το ραντεβού, όταν με το καλό περάσει κι αυτό, για την πρώτη συναυλία του σχήματος. Και θα συμβεί αυτό. Σύντομα. Είναι Goodd Kharma, πιστέψτε μας.
 
badd2018
“On Fire” και ακούμε ένα δίσκο, που είναι Μέταλ, που είναι Ροκ, που έχει τσαγανό, που έχει γκρούβα. Που φιλτράρει και φωτογραφίζει την κατάσταση και τη φόρμα των μελών του την περίοδο ηχογράφησης;
Σε αυτό έχεις δίκιο και νομίζω οφείλεται κατά κύριο λόγο στις διαφορετικές επιρροές του καθενός. Φυσικά υπήρχε ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα για το τελικό αποτέλεσμα και μέσα από αυτό φιλτράραμε ο καθένας τις επιρροές του, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρχε περιορισμός στο πώς θα εκφραστούμε. Για παράδειγμα, εγώ αντιμετώπισα τις συνθέσεις πιο πολύ σαν heavy/power υλικό, αλλά στο σύνολο δεν βγήκε μόνο αυτό. Συνδυάστηκε με τις πιο heavy επιρροές των υπολοίπων. Με παρόμοιο τρόπο λειτούργησαν πιστεύω όλοι και τελικά έχουμε ένα δίσκο που, όπως λες, είναι και Μέταλ είναι και Ροκ, έχει και γκρούβα, έχει όμως και μελωδικότητα, που ήταν και η κοινή συνισταμένη όλων μας.

Ηχογραφείτε με τις μπάντες σας, βγάζετε δίσκους, κάνετε συναυλίες και έρχεται η στιγμή να γράψετε και να δουλέψετε με αυτό το σχήμα. Ποιο είναι το συναίσθημα που κυριαρχεί; Πώς ήταν το χρονικό διάστημα στο στούντιο;
Το συναίσθημα με μια νέα μπάντα είναι πάντα το ίδιο, άσχετα με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, είτε με άλλες μπάντες είτε με τα επαγγελματικά μας. Ανυπομονησία αρκετή για να δούμε το υλικό, αρκετή κούραση στην προ-παραγωγή, μέχρι να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να δουλεύουμε και σίγουρα χαβαλές και καλή παρέα. Προσωπικά, ήμουν ανενεργός αρκετά χρόνια, οπότε οι Badd Kharma δεν ήταν μόνο main μπάντα, αλλά η μόνη με την οποία δούλευα εκείνη την περίοδο και πέρα από το τρομερό συναίσθημα του να δημιουργείς και πάλι μουσική, ήταν και το κίνητρο να επανέλθω πλέον ενεργά στην σκηνή. Αλλά νομίζω και τα υπόλοιπα παιδιά, που οι μπάντες τους είναι ενεργές, είχαν ένα παρόμοιο συναίσθημα.

Έχετε κυκλοφορήσει ήδη τρία βίντεο για το άλμπουμ. Προσανατολίζεστε στο να κάνετε ακόμα ένα; Ποιο θα διαλέγατε;
Γενικά ναι, υπήρχε η σκέψη και για άλλο βίντεο, είτε lyric είτε κανονικό video. Λόγω της κατάστασης που τώρα επικρατεί, έμεινε λίγο πίσω η σκέψη αυτή, αλλά πιστεύω σιγά σιγά θα μπει σε σειρά. Τώρα για ποιο κομμάτι… είναι πολλά στο τραπέζι. Προσωπικό αγαπημένο το “Rise Or Fall”, που θα ήθελα να γίνει βίντεο, άλλα είχε πέσει στο τραπέζι ακόμα και το “L.E.A.”. Time will tell!
 
badd2020
Ευχαριστημένοι με τη Rock Of Angels; Πώς σας προσέγγισαν; Πώς έδεσε το γλυκό;
Πάρα πολύ ευχαριστημένοι θα έλεγα. H προώθηση του δίσκου πάει πολύ καλά, ενώ και οι δυο πλευρές έχουν δείξει επαγγελματισμό, οπότε μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Η πρώτη επαφή είχε γίνει όταν στείλαμε δείγμα του δίσκου και υπήρξε μια ενθουσιώδης πρώτη προσέγγιση. Βασικά ήταν για μας πολύ σημαντικό ότι οι άνθρωποι στη ROAR πιστεύουν σε αυτό το δίσκο και τους Badd Kharma.

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, όλη η χρονιά έχει παγώσει στο θέμα των συναυλιών. Τι έχετε κατά νου; Τι σχεδιάζετε συναυλιακά;
Όπως σου είπα και για το βίντεο, υπήρχε η σκέψη να ξεκινήσουμε κάποιες εμφανίσεις μετά το καλοκαίρι. Τα σχέδια αυτά έχουν προφανώς μπει για λίγο στον πάγο, αλλά επιφυλασσόμαστε για το μέλλον. Σίγουρα είναι στο πρόγραμμα κάποια εμφάνιση, πέρα από τα release party, που δυστυχώς ακυρώθηκαν, μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα και είναι ασφαλές κάτι τέτοιο και για εμάς αλλά και για τον κόσμο.

Μήπως αυτή η περίοδος της καραντίνας άφησε πίσω του μερικά κομμάτια για τον επόμενο δίσκο;
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε την καραντίνα, είχαμε ήδη αρκετά κομμάτια σε πρώιμη μορφή εδώ και αρκετό καιρό. Η καραντίνα μας άφησε λίγο πίσω ως προς την προ-παραγωγή που σχεδιάζαμε, αλλά είναι στο πρόγραμμα να ξεκινήσουμε asap. Κομμάτια υπάρχουν όμως και αρκετά, καθώς και μια σχετικά ολοκληρωμένη ιδέα για το πώς θα θέλαμε τον επόμενο δίσκο.
 
badd2017
Πόσο δύσκολο ήταν να στηθεί το λιμπρέτο του “Still Our Man”; Ποια ήταν η αρχική σκέψη που οδήγησε το να δημιουργηθεί αυτό το κομμάτι;
Όλοι θαυμάζουμε τους Riot, η ιδέα όμως ήταν του Μανώλη και του Νίκου, που είναι λίγο, ας πω, «άρρωστοι» με το συγκρότημα και το Mark Reale κατ' επέκταση. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε αυτό το tribute σε εκείνο το σπουδαίο και αδικοχαμένο συνθέτη και πίστεψέ με, δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Η μουσική του Μανώλη έδεσε τόσο αρμονικά με τους στίχους που έφτιαξε ο Νίκος, που πραγματικά πιστεύω πως δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει καλύτερα. Είναι από τα αγαπημένα μας κομμάτια του άλμπουμ.

Στην προ-ακρόαση θυμάμαι ότι είχατε αναφέρει πως θα είναι και αυτή η μπάντα main μπάντα για σας. Και ότι δεν θα περάσουν έξι ή επτά χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ. Να το δέσουμε αυτό; Να το περιμένουμε;
Ναι, αυτό ισχύει και δεν αλλάζει, παρότι μείναμε λίγο πίσω στα σχέδιά μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα φορτσάρουμε σιγά σιγά και σύντομα θα έχετε νέα για τον επόμενο δίσκο.

Κώστας Κούλης
 
badd2019
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα