= Συνέντευξη με τον Αντώνη Δημητρίου
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τον Αντώνη Δημητρίου

 
   Η μουσική κάνει τον πλανήτη να φαίνεται χωριό. Όταν μου ήλθε εκείνο το mail για τον Αντώνη Δημητρίου, το μυαλό κόλλησε για μερικά δεύτερα, μετά όμως πήρε κανονικά μπροστά. Ο κιθαρίστας και μουσικάνθρωπος που όλοι γνωρίζαμε με τους Ενδελέχεια και ο οποίος στη συνέχεια πήρε ανά χείρας την έμπνευσή του και χάραξε το δικό του μονοπάτι. Ο ίδιος έχει δουλέψει και σαν ραδιοφωνικός παραγωγός, έχει υπηρετήσει τη μουσική πολύ, πολύ όμως και τώρα πλέον μιλάμε για τον Αντώνη και τους Sugar, στους οποίους χαρίζει μουσική και προσφέρει ψυχική τροφή. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να γίνει αυτή η συνέντευξη.
 
dimitriou1964
 
Στο νέο σου Project αναφέρεσαι ως «Αντώνης Δημητρίου & The Sugar». Η ζωή θέλει γλύκα;
Η ζάχαρη είναι ένα από τα στοιχεία που δίνουν ένταση στις στιγμές μας, είναι όμως και επικίνδυνη και θέλει προσοχή. Η γλύκα τις συνύπαρξης θα πρέπει να έρχεται χωρίς τη χρήση ζάχαρης. Νομίζω όμως ότι οι Sugar είναι άλλη περίπτωση.

Μίλησέ μας για το νέο σου project και το νέο δίσκο φυσικά, που έχει τον τίτλο «Πεζόδρομος».
Η ιδέα της μπάντας ήρθε μαζί με την ολοκλήρωση των στίχων του πρώτου τραγουδιού το καλοκαίρι του 2017. Το Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι πρώτες πρόβες και η προσπάθεια παράλληλα για τη σταθεροποίηση της ομάδας, μια και είχαν προκύψει πολλές αλλαγές και αστοχίες στην προσπάθειά μας να φτιάξουμε τους Sugar. Η δουλειά στο στούντιο και η προετοιμασία των πρώτων τραγουδιών και του βίντεο κλιπ παράλληλα έτρεχε. Έτσι, αυτή τη στιγμή οι Sugar είναι οι:
Μαίρη Αθανασίου: τραγούδι, φωνητικά
Γιώργος Παλαιτσάκης: τύμπανα
Χρήστος Σαρδελάς: μπάσο, φωνητικά
Χρήστος Κουμούσης: πλήκτρα
Νίκος Κόγιας: κιθάρες
Γιάννης Αρβανιτάκης: τρομπόνι
Αντώνης Δημητρίου: κιθάρες, τραγούδι, spiritual catering
Μέρος της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Πεζόδρομος» κυκλοφόρησε με το περιοδικό «Μετρονόμος» και έχει βασιστεί σε συνεργασίες όπως αυτή με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το Λάκη Παπαδόπουλο, τη Μικαέλα Δαρμάνη και τη Selena. Το είδος της μουσικής μας μπορεί να τοποθετηθεί στον εναλλακτικό χώρο, αλλά δεν την έχουμε οριοθετήσει με κάτι περισσότερο απ’ αυτό. Ας αφήσουμε τα τραγούδια να κάνουν τη δουλειά τους και τον κόσμο να μας τοποθετήσει όπου νομίζει. Όλοι μας έχουμε σαν κοινό σημείο το βίωμα της εναλλακτικής σκηνής των 90’s, άλλος πιο ενεργά άλλος λιγότερο. Η ευρωπαϊκή και η αμερικάνικη σκηνή είναι οι κύριες επιρροές.
 
dimitriou1963
Ο κόσμος φαίνεται να το έχει αγκαλιάσει το άλμπουμ και να έχει αγαπήσει συγκεκριμένα κομμάτια, για το δικό του λόγο ο καθένας. Εσύ έχεις κάποιο που αγαπάς περισσότερο;
Δε μπορώ εύκολα να ξεχωρίσω κάποιο. Τρεις αγαπημένες μου στιγμές όμως είναι «Ξέρω Ένα Μέρος», «Δε σ’ Αγαπώ» και το «Βαλσάκι» με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Υπάρχουν αρκετές συνεργασίες σε αυτό το δίσκο. Θα έλεγε κανείς πως είναι μια δουλειά με φίλους, για να γίνει ένα βήμα παραπέρα. 
 
Υπήρχαν διάφορα αστεία και ευτράπελα κατά την ηχογράφηση;
Υπήρχαν σίγουρα πολλές στιγμές γέλιου, αλλά ήμασταν τόσο προσηλωμένοι στη δουλειά, κυρίως εγώ με το Χρήστο Ταμπουρατζή, που έκανε την ηχοληψία, που δουλεύαμε τέσσερις ώρες και κουραζόμασταν σαν να ήταν δεκατέσσερις. Σίγουρα όμως το μεγαλύτερο τόνο γέλιου τον έδωσε ο Λάκης.

Θα τολμήσω να ρωτήσω για τους Ενδελέχεια. Είναι κάτι που σου λείπει ή πιστεύεις πως ό,τι συμβαίνει είναι στον καιρό του;
Ήταν ένας κύκλος, ο οποίος έχει κλείσει και μάλιστα με πολύ ωραίο τρόπο. Τώρα για το μέλλον δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω.

Σκέφτεσαι να κάνεις περιοδεία με τους Sugar;
Σίγουρα θα γίνουν κάποιες βόλτες στην περιφέρεια αλλά για tour είναι νωρίς ακόμα.
 

Είσαι αυτό που λέμε Ροκ ακόμα και στην ψυχή. Τι σημαίνει όμως πραγματικά ροκ;
Πολλά πράγματα είναι ροκ, η βάση όμως πάντα θα είναι το rock ‘n’ roll.

Να περιμένουμε κάποιο καλό νέο από εσένα, σύντομα;
Έγινε μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στις 24 Αυγούστου στη Χαλκίδα με το Γιάννη Αγγελάκα. Για οτιδήποτε καινούργιο θα υπάρξουν ανάλογες ανακοινώσεις.

Κώστας Κούλης
 
Ο Αντώνης και οι Sugar διαδικτυακά
https://www.youtube.com/channel/UCiBOtdIw2__ZqkPE9-piSiw
https://www.facebook.com/AntonisDimitriouandthesugar/
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις