= Συνέντευξη με τον Άγγελο Ανδριανό και τη Δήμητρα Σταθοπούλου
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τον Άγγελο Ανδριανό και τη Δήμητρα Σταθοπούλου

 
   Μεσημέρι Κυριακής στο El Convento… Οι μουσικοί κουρδίζουν, οι συνδαιτημόνες λαμβάνουν θέσεις στα τραπέζια τους. Ο Άγγελος Ανδριανός και η Δήμητρα Σταθοπούλου, μαζί με την εξαιρετική μουσική παρέα τους, φροντίζουν να περάσουμε καλά, να θυμηθούμε υπέροχες μελωδίες του παρελθόντος και του παρόντος και να χαμογελάσουμε στην εβδομάδα που έρχεται. Βρεθήκαμε στην πρώτη τους εμφάνιση, τους απολαύσαμε και εννοείται πως τους τσιμπήσαμε για συνέντευξη. Η οποία ήταν στην ουσία φιλική κουβέντα με πολλές διακοπές για θύμησες και γέλια. Πολύτιμος αρωγός στο όλο εγχείρημα η Αλίκη Δανάλη, την οποία ευχαριστούμε θερμά.
 
adrianos1985
 
Έχουμε δύο νέα παιδιά που κάθε Κυριακή θα μας κρατούν συντροφιά στο El Convento Del Arte… με τι είδους μουσική;
Άγγελος Ανδιρανός: Με τη Δήμητρα είμαστε φίλοι αρκετά χρόνια και μας συνδέουν πολλά μουσικά ακούσματα. Κάθε Κυριακή, τρεις με έξι, για αυτόν το ξεχωριστό χώρο με την υπέροχη αισθητική έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια του χθες και του σήμερα. Ένα πάντρεμα pop, rock, έντεχνου, ελαφρό-λαϊκού, με πολύ σύγχρονο ήχο. Έχουμε μαζί μας εκπληκτικούς μουσικούς. Έχουμε κάνει αρκετά ενδιαφέρουσες συνεργασίες στην καριέρα μας. Η Δήμητρα έχει συνεργαστεί με Πλέσσα, Σούκα, Μητροπάνο. Εγώ από την άλλη, με Πλέσσα, Σπανό, Σούκα, Μαρκόπουλο...

Είσαστε μπαρουτοκαπνισμένοι και οι δυο…
Άγγελος: Μας αρέσει το καλό τραγούδι.

Πώς έγινε η επιλογή των τραγουδιών;
Δήμητρα Σταθοπούλου: Αυτά που τραγουδάμε με την παρέα μας. Έχουν τη δική μας απόχρωση, με πολλές διφωνίες, αφού ταιριάζουν πολύ οι φωνές μας με τον Άγγελο. Υπάρχει μια ιδιαίτερη χημεία που έχει αναπτυχθεί από τα πολλά χρόνια που κάνουμε παρέα. Έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές. Σε αυτό που κάνουμε φέτος στο El Convento Del Arte, λόγω της ώρας, δώσαμε σημασία στη διαφορετικότητα των ενορχηστρώσεων, με σκοπό να φύγει ο κόσμος ενθουσιασμένος.

Θα υπάρχει και πρόζα;
Άγγελος: Έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα που θα είναι χιουμοριστικά. Κάθε φορά θα υπάρχει και μια έκπληξη. Θέλουμε να μην είναι ίδιο κάθε Κυριακή το πρόγραμμα. Υπάρχει ο βασικός σκελετός, αλλά από εκεί και μετά θα υπάρχουν κάθε Κυριακή διαφοροποιήσεις.

Πώς ξεκίνησε το «σαράκι» της μουσικής;
Δήμητρα: Στο σπίτι ακούγαμε μουσική. Κάποια στιγμή μου μπήκε το μικρόβιο. Οι γονείς μου με υποστήριξαν από την αρχή. Μου είπαν «Πάντα να κάνεις αυτό που αγαπάς». Στα δεκαεπτά μου ξεκίνησα μαθήματα μουσικής και ορθοφωνίας. Αργότερα έκανα και μαθήματα κιθάρας. Η πρώτη μου δουλειά ήρθε όταν ήμουν με την παρέα μου σε κάποιο μαγαζί. Ανέβηκα στο μικρόφωνο και την επόμενη μέρα έλαβα ένα τηλεφώνημα με πρόταση για δουλειά.
Άγγελος: Ξεκίνησα από μικρός… τα αδέρφια μου ήταν μεγαλύτερα και μάθαιναν μουσική. Είχα την τύχη να έχω διάφορα μουσικά όργανα στο σπίτι. Ο ένας μάθαινε κιθάρα, ο άλλος ακορντεόν και αρμόνιο. Από δυόμιση ετών ξεκίνησα να μαθαίνω μελωδίες στο αρμόνιο. Επτά ετών πήγα στο ωδείο του Άργους. Έχω ασχοληθεί με βυζαντινή μουσική, με παραδοσιακή, κλασσική μουσική και αργότερα σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχω τελειώσει Μουσικές Επιστήμες και Τέχνη. Έχω όλα τα πτυχία, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση και έχω και το πτυχίο που διδάσκω πιάνο και τραγούδι. Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε μια μουσική σκηνή στο Άργος στα δεκαοκτώ μου.
 
adrianos1986
Μέχρι πότε θα είσαστε στο El Convento Del Arte;
Άγγελος: Μέχρι το Χριστούγεννα και ευελπιστούμε να το πάμε μέχρι το Πάσχα.

Υπάρχουν και κάποια άλλα πλάνα; Ετοιμάζετε κάτι δισκογραφικά;
Δήμητρα: Εγώ έκανα ένα ντουέτο με τον Δημήτρη Μπάση που έχει ήδη κυκλοφορήσει. Ετοιμάζονται και κάποια άλλα πράγματα. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να μπορούμε να τα αποκαλύψουμε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη, Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις