= Συνέντευξη με τους Sunburst
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Sunburst

 
   Οι Sunburst δημιουργήθηκαν το 2010 από το Gus Drax (Biomechanical, Paradox, Black Fate, Suicidal Angels), το Vasilis Georgiou (Innosense, Black Fate) και τον Kostas Milonas (Blacklegs, N.U.R.V, G.K Group). Στις αρχές του 2014 προστέθηκε στη παρέα και ο Nick Grey. Στις 26 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί η πρώτη τους δουλειά "Fragments of Creation". Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του άλμπουμ τους είχα τη χαρά να συνομιλήσω με το Gus Drax και να ρωτήσω όσα ήθελα να μάθω.
 
sunb
 
Sunburst… Η εμφάνιση του ήλιου μέσα από τα σύννεφα… Καλά έχω καταλάβει; Περίεργη η επιλογή ονόματος για μια metal band. Ποιος σκέφτηκε το όνομα και γιατί Sunburst;
Μμμ… όχι! Η δική μας εξήγηση είναι η έκρηξη του Ηλίου που νομίζω είναι πιο metal! Το όνομα ήταν μια έμπνευση του τραγουδιστή μας, του Βασίλη. Ψάχναμε όνομα και από την αρχή θέλαμε κάτι με το ''Sun'' μέσα. Πέσανε διάφορες ιδέες στο τραπέζι ώσπου μια μέρα με πήρε τηλέφωνο και ενθουσιασμένος μου λέει "Κώστα, νομίζω βρήκα όνομα! Τι λες για το Sunburst"; Κι έτσι κι έγινε.

Ήσασταν μέλη σε άλλες μπάντες. Πώς «μαζευτήκατε»; Τι σας ενώνει; Υπάρχουν καλλιτέχνες, μπάντες που να σας έχουν επηρεάσει; Οι επιρροές σας τι ρόλο έχουν στο σμίξιμό σας;
Βασικά η ιδέα του να φτιάξω μπάντα υπήρχε από όταν μπήκανε οι Biomechanical στον πάγο. Το πήρα απόφαση αμέσως και αφού ολοκλήρωσα τη σύνθεση και ηχογράφηση του προσωπικού μου άλμπουμ άρχισα να το βάζω σε εφαρμογή. Πρώτα μίλησα με τον Κώστα τον Μυλωνά, με τον οποίο μας σύστησε ο Βασίλης Λιάκος που είναι μπασίστας στους Black Fate και βοήθησε τους Sunburst στο μπάσο στα πρώτα μας βήματα. Μετά πήρα τηλέφωνο το Βασίλη, με τον οποίο είχαμε κάνει μια συζήτηση για το ότι έπρεπε να κάνουμε μια μπάντα μαζί κάποια στιγμή και αφού αρχίσαμε να γράφουμε μουσική και να παίζουμε live βρήκαμε το Νίκο Γεωργιτσόπουλο, ο οποίος ήρθε να συμπληρώσει το puzzle.

sunb525
 
Οι επιρροές μας είναι μπάντες όπως οι Dream Theater, οι Nevermore, οι Conception και πολλές άλλες. Είναι όμως ακριβώς αυτό, επιρροές. Τις δηλώνουμε ξεκάθαρα γιατί νομίζω είναι ούτως ή άλλως εμφανείς, αλλά έχουμε τη δική μας – πιστεύω – ταυτότητα.
 
Από το 2010 μέχρι σήμερα πού βρισκόσασταν; Θα περίμενε κανείς ότι μέσα στον επόμενο χρόνο από τη δημιουργία μιας μπάντας υπάρχει και η κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ, εσείς δεν βιαστήκατε όμως, γιατί;
Το άλμπουμ θα μπορούσε άνετα να έχει κυκλοφορήσει ίσως και... μια διετία νωρίτερα. Υπήρξαν πολλά εμπόδια τα οποία μας καθυστέρησαν. Ένα από αυτά ήταν η στρατιωτική μου θητεία και ακόμη ένα σημαντικό ότι θέλαμε να βρούμε πρώτα σταθερό μπασίστα για τη μπάντα και μετά να μπούμε να ηχογραφήσουμε. Με το που βρήκαμε το Νίκο ξεκινήσαμε σχεδόν αμέσως και τις ηχογραφήσεις.
 
Το υλικό για το άλμπουμ. Ποια η έμπνευση; Το είδος ήταν ξεκαθαρισμένο εξ αρχής;
Ναι, ξέραμε πάνω κάτω τι θέλαμε να παίξουμε. Η έμπνευσή μας έρχεται νομίζω καθαρά από την καθημερινότητά μας.
 
Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Inner Wound Recordings;
Με τους ανθρώπους της Inner Wound γνωριζόμαστε πολύ καλά. Είναι κατά κάποιο τρόπο "αδελφική" εταιρία της Ulterium, η οποία κυκλοφόρησε το «Between Visions Αnd Lies» των Black Fate, στους οποίους παίζουμε εγώ και ο Βασίλης. Όταν ήρθε η ώρα να ψάξουμε να βρούμε εταιρία, ήταν η πρώτη που έπεσε στο τραπέζι. Τους ξέραμε, μας ήξεραν, υπήρχε/υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη, ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά που έγινε για τους Black Fate και μετά από λίγες συζητήσεις υπογράψαμε συμβόλαιο.
 
Τι έχετε να πείτε εσείς για το ελληνικό Μέταλ; Ποια η γνώμη σας για τη σημερινή κατάσταση στη μουσική;
Στην Ελλάδα πάντα είχαμε μπόλικο ταλέντο και σαν μπάντες αλλά και σαν μονάδες. Το πρόβλημα ήταν πάντα η έλλειψη προβολής καθώς και η "δύσκολη" για περιοδεία θέση της χώρας. Είχαμε και έχουμε να πάρουμε αεροπλάνο για να πάμε οπουδήποτε, τη στιγμή που μια μπάντα από την Κεντρική Ευρώπη μπορεί με ένα βανάκι να πάει σχεδόν παντού για συναυλίες. Με το ίντερνετ πλέον έχουμε καλύψει λίγο το έδαφος όσον αφορά την προβολή, γιατί μέσω των social media το υλικό της μπάντας είναι δυνατό -θεωρητικά- να φτάσει οπουδήποτε. Η κατάσταση στη μουσική είναι εδώ και χρόνια φθίνουσα. Το βλέπουμε και σε μεγάλες μπάντες πλέον, πόσο μάλλον όταν είσαι στο ξεκίνημά σου. Είναι δύσκολο, θέλει πολύ υπομονή, επιμονή και ξεκάθαρο όραμα. Ειδάλλως δυστυχώς θα σταματήσεις κάπου παρακάτω..
 
 
Ακούγοντας το άλμπουμ σας «Fragments Of Creation», ένοιωσα εθνικά υπερήφανη… Ο χώρος της μουσικής που όλοι ακούμε έχει αναβαθμιστεί. Πλέον έχουμε μπάντες που προκαλούν «πανικό» με τα άλμπουμ τους. Άνετα κοντράρουν μπάντες του εξωτερικού. Έχει συνταγή όλο αυτό;
Σ ‘ευχαριστούμε πάρα πολύ! Η συνταγή δεν είναι κρυφή. Το άλμπουμ μας είναι το αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς σε όλα της τα στάδια. Από τη σύνθεση των κομματιών, όπου προσέξαμε πάρα πολύ ούτως ώστε να μην έχουμε αχρείαστα σημεία και να είμαστε περήφανοι για τα κομμάτια μας, στην ηχογράφηση, όπου ήμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να παιχτούν τα κομμάτια όπως πρέπει και φυσικά στη μίξη και στο mastering για να έχουμε τον ήχο που θέλαμε.
 
Τι θέλει τελικά για να πετύχεις στο χώρο; Ποιες είναι οι κινήσεις ή τα νήματα που «πρέπει» ή όχι να κινήσεις; Η τεχνολογία παίζει ρόλο σήμερα; Είναι πιο εύκολο να «βγείτε» παραέξω;
Όπως είπα και πριν, θέλει πολύ υπομονή, επιμονή, προσήλωση στο στόχο σου και συνεχόμενη σκληρή δουλειά. Πρέπει να γράφεις συνέχεια -καλή- μουσική και να παίζεις καλά live για να κερδίζεις τον κόσμο και να σε μαθαίνει περισσότερος. Η τεχνολογία βοηθά ναι, αλλά κυρίως στο να φτάσει η μουσική σου παντού. Αφού μέσω youtube για παράδειγμα, μπορεί κάποιος στην άλλη άκρη το κόσμου να ακούσει τη μουσική σου, αλλά και πάλι το θέμα live είναι σημαντικό στην εξέλιξη μιας μπάντας.
 
sunb526
 
Το άλμπουμ βγαίνει το Φεβρουάριο… Η μέχρι τώρα αίσθηση που έχετε από τα reviews;
Είχαμε μεγάλη πίστη στο υλικό μας και στη δουλειά που κάναμε, ειδάλλως φυσικά δε θα το κυκλοφορούσαμε. Αλλά πάντα περιμένεις εναγωνίως τις κριτικές γιατί ποτέ δε μπορείς να ξέρεις ότι το άλμπουμ σου θα αρέσει. Ως τώρα δεν έχουμε κάποιο αρνητικό review, όλοι έχουν υποδεχθεί το άλμπουμ άκρως θετικά και είναι κάτι που μας κάνει αισιόδοξους και μας ανεβάζει φυσικά τη διάθεση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο και περισσότερο σκληρά.

Αλήθεια ποια τα όνειρα και οι ανησυχίες σας; Η σημερινή κατάσταση στη χώρα μας έχει παίξει καθόλου το ρόλο της ως προς τις προσδοκίες σας;
Σίγουρα το να είσαι στην Ελλάδα το 2016 σου βάζει ένα φρένο, αλλά και πάλι αν είναι να είσαι ηττοπαθής και απαισιόδοξος, καλύτερα μην ξεκινάς καθόλου. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, έχουμε προσδοκίες, πάμε βήμα βήμα και απλά αποφεύγουμε την έπαρση που ήταν είναι και θα είναι πάντα κακός σύμβουλος.
 
Θα ακολουθήσει κάποια εμφάνιση μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ; Κανονίζετε κάτι;
Ναι, θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα live γίνεται. Να πάμε όπου μπορούμε, να παίξουμε, να μας δει ο κόσμος και να προωθήσουμε τη μπάντα και το πρώτο μας άλμπουμ. Ελπίζουμε να ανακοινωθούν πράγματα σύντομα.

Σας εύχομαι όλα να πάρουν την ανοδική πορεία που αξίζετε! Ευχαριστώ πολύ και περιμένω σύντομα να μάθω νέα για τις εμφανίσεις σας.
Ευχαριστούμε πολύ και σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις ημερομηνίες.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις