Συνεντεύξεις

Subfire - Η συνέντευξη

 
   «Πειράζει που με τέτοιες δισκάρες η Ευρώπη τρώει τη σκόνη μας»; Κάπως έτσι πήγα να κλείσω την παρουσίαση του άλμπουμ “Define The Sinner” των Subfire, λίγο καιρό πριν. Μπάντα που σέβεται εαυτόν και κοινό, μουσική δυναμική και λυρική, ο Bob Katsionis να φροντίζει να μην πάει τίποτα έξω από τα προδιαγεγραμμένα και ένα αποτέλεσμα που μας χαροποίησε, μας πόρωσε, μας συγκίνησε. Μιλήσαμε με τον Συμεών Σανιδά (τύμπανα) και τον Γιώργο Λαρεντζάκη (κιθάρα) για το άλμπουμ, την παραγωγική διαδικασία, τα σχέδιά τους για το μέλλον. Ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία, να είναι φυσικά καλοτάξιδο το άλμπουμ και να δούμε τα παιδιά σύντομα στη σκηνή.
 
subfire2114

Τι ανταπόκριση έχετε ως τώρα για το “Define The Sinner”; Πώς είδατε τα σχόλια από κοινό και Τύπο;
Συμεών Σανιδάς: Το άλμπουμ έχει πολύ καλή απήχηση έως τώρα, αρέσει πολύ και πραγματικά νιώθουμε μεγάλη τιμή για αυτό, διότι φαίνεται ότι ο κόσμος αγαπάει τη δουλειά μας.

Η δημιουργία του πρώτου σας άλμπουμ ήταν παρόμοια με γέννα; Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν όλο αυτό και πόσο συγκινητικό, όταν πλέον κρατούσατε το άλμπουμ έτοιμο στα χέρια σας;
Συμεών: Το άλμπουμ αυτό είχε πάρει ήδη πολλές παρατάσεις και απλά είχε έρθει η ώρα να ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Τα τραγούδια είχαν γραφτεί εδώ και πολλά χρόνια και απλά βάλαμε τις τελευταίες πινελιές με τον Bob Katsionis, ο οποίος μας βοήθησε αρκετά. Η έλευση του Veandok απογείωσε τα κομμάτια και όταν το είχαμε επιτέλους έτοιμο, ήταν κάτι πολύ παραπάνω από συγκίνηση. Εκστασιαστήκαμε όλοι με το πόσο καλή δουλειά έχουμε κάνει και σίγουρα ανακουφιστήκαμε διότι αφιερώσαμε πολύ χρόνο για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Ξέραμε τι υλικό είχαμε στα χέρια μας και απλά το βγάλαμε έτσι όπως ακριβώς το είχαμε στο μυαλό μας και ίσως ακόμα καλύτερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.

Έχετε κάνει ήδη ένα βίντεο για το “Fate Of A Sinister World”. Σκέφτεστε να κάνετε και δεύτερο; Έχει κατασταλάξει, όσον αφορά το τραγούδι;
Συμεών: Το “Fate…” είναι σίγουρα από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου και ήταν εξαρχής η επιλογή μας για βίντεο. Αυτό το τραγούδι τα περιέχει όλα, δυναμικό κουπλέ, γέφυρα που σε προϊδεάζει για το τι πρόκειται να επακολουθήσει, ρεφρέν που «σκοτώνει» και ένα σόλο από άλλον πλανήτη. Γενικώς, από τις καλύτερες συνθέσεις του Γιώργου. Δεν έχουμε στα πλάνα να κάνουμε δεύτερο βίντεο, έχουμε επικεντρωθεί στις πρόβες μας και στη μουσική για το επόμενο άλμπουμ.

Πώς ήταν να δουλεύετε με τον Bob Katsionis; Τι αποκομίσατε από αυτή τη συνεργασία;
Γιώργος Λαρεντζάκης: Ο Bob είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης, κάτι που το γνωρίζαμε από πριν, αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος, το οποίο το συνειδητοποιούμε συνεχώς! Η συνεργασία μαζί του μας δίνει εκρήξεις δημιουργικότητας, εμπειρίες και ΠΟΛΛΕΣ χιουμοριστικές στιγμές, οι οποίες αποτελούν καθοριστικό παράγοντα όσον αφορά το δικό μου “Point of view”, για να δουλέψω με κάποιον!
 

Εξαιρετικό το χιουμοριστικό βίντεο της ανακοίνωσης της κυκλοφορίας του δίσκου! Τίνος ιδέα ήταν; Να υποθέσω ότι αγαπάτε Monty Python;
Συμεών: Το χιούμορ χρειάζεται να υπάρχει έστω και λίγο στις ζωές μας. Ήταν απόφαση της στιγμής και αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε και όπως αποδείχτηκε, καλά κάναμε. Νομίζω ο Veandok, λόγω του ότι έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και είναι τρομερός μίμος, είχε την ιδέα μαζί με τον Bob. Όλη η διαδικασία είχε πολύ πλάκα. Ήμαστε και πολύ χαρούμενοι που κάναμε release του άλμπουμ, οπότε αυτό βγήκε προς τα έξω. Εννοείται πως αγαπάμε Monty Python και εννοείται πως υπάρχουν στοιχεία!

Για live υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο; Είναι στα επόμενα πλάνα σας, πάντα με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας;
Συμεών: Με τον Covid δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Είναι απρόβλεπτη και στενάχωρη η όλη κατάσταση και πρέπει να προσαρμοστούμε στα τωρινά δεδομένα. Κάνουμε πρόβες για να είμαστε έτοιμοι, κάνουμε συζητήσεις για live, αλλά ακόμα δεν έχουμε κάτι ανακοινώσιμο. Το περιμένουμε πώς και πώς, διψάμε για live αυτή τη στιγμή.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να δημιουργείτε μουσική και να την επικοινωνείτε;
Γιώργος: Είναι η πάντοτε σταθερή αξία που μας δίνει νόημα! Είναι τρόπος ζωής, είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει. Ο διαμοιρασμός της είναι ο τρόπος επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, με απώτερο σκοπό την ηθική ικανοποίηση που προκύπτει από την έκφραση ικανοποίησης όσων την ακούν και γουστάρουν!
 
subfire2115

Υπάρχει κάτι που σας θυμώνει στο μοτίβο που η μουσική βιομηχανία κινείται σήμερα;
Γιώργος: Νομίζω πως το ότι ακολουθούμε την Underground μουσική σκηνή δίνει ξεκάθαρα την απάντηση.

Ο Έλληνας ακροατής είναι ψαγμένος; Κάθεται να ακούσει και να «ερευνήσει» ένα άλμπουμ;
Γιώργος: Εάν του δοθεί η ευκαιρία, ναι. Απλά υπάρχει τόσο μεγάλος καταιγισμός κυκλοφοριών σήμερα, που χρειάζεται λίγο βοήθεια ώστε να ακολουθεί τα δρώμενα. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που από την αγάπη τους για την ελληνική μουσική σκηνή, κάνουν όλη τη «βρωμοδουλειά», προκειμένου να παρέχουν σωστή ενημέρωση και να βοηθούν όπως μπορούν. Οπότε ένα μεγάλο shout-out σε αυτούς, διότι άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ψαγμένοι Έλληνες ακροατές!

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα