= Someone Who Isn't Me - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Someone Who Isn't Me - Η συνέντευξη

 
   Μια εξαιρετική μπάντα έπεσε στην αντίληψή μας και ακούγοντας το τραγούδι τους “Never Let Me Go”, που έγραψε για τη ταινία “Amygdala”, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτά τα ταλαντούχα κορίτσια. 
 
swim2215

Λου, ποιες είναι οι “Someone Who Isn't Me”;
Είμαστε η Λου, η Μαρία και η Τζίνα, είμαστε φίλες από παλιά και το 2014 αποφασίσαμε να φτιάξουμε τις “Someone Who Isn’t Me”. Τώρα πια είμαστε σαν οικογένεια.

Πώς ξεκινήσατε να σεργιανίζετε στα μονοπάτια της μουσικής και πώς «συναντηθήκατε» ώστε να δημιουργήσετε τις “Someone Who Isn't Me”;
Οι S.W.I.M. δημιουργήθηκαν με αφορμή ένα σάουντρακ το 2014. Μου είχαν ζητήσει από το γαλλικό ινστιτούτο να γράψω μουσική για τη βωβή ταινία «Αστέρω» και έτσι κάλεσα τη Τζίνα και τη Μαρία να την παρουσιάσουμε live. Έτσι δημιουργηθήκαμε. Και το πρώτο μας single «Αναζήτηση (Never Find It)» ήταν πάλι για τους τίτλους τέλους της ταινίας «Chevalier», της Αθηνάς Τσαγγάρη. Ξεκίνησα μαθήματα μουσικής από τα εννέα. Και δεν σταμάτησα ποτέ. Δίδαξα μουσική για αρκετά χρόνια, αλλά αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου. Η Μαρία είναι σκηνοθέτις και παραγωγός, λάτρευε τη μουσική από μικρή, έμαθε πλήκτρα και μετά τα τριάντα αποφάσισε να γίνει και ντράμερ. Η Τζίνα έπαιζε κιθάρες στις “Katrin The Thrill”. Συναντηθήκαμε λόγω της κοινής μας αγάπης για τη μουσική, της φιλίας μας και γιατί θέλουμε να μιλάμε για όλα μέσω των τραγουδιών μας.
 

Τι είναι η μουσική για εσάς; Τι σας ωθεί στη δημιουργία;
Τα πάντα. Η μουσική είναι όλη μας η ζωή. Η καθημερινότητά μας, οι έρωτές μας, οι φίλες μας, οι γάτες μας, όλα αυτά που ζούμε, που αγαπάμε και που μισούμε.

Από που αντλείτε θέματα; Πώς ξεκινάτε για ένα τραγούδι; Από τη μουσική ή τους στίχους;
Γράφω συνέχεια μουσική, πρώτα τη μουσική και μετά τους στίχους. Έρχονται τα κορίτσια στο στούντιο και τους βάζω τα κομμάτια που έχω γράψει και αρχίζουμε και παίζουμε πάνω σε αυτά. Στο τέλος τα ηχογραφούμε στο στούντιό μας. Στη συνέχεια τα μιξάρω και τα στέλνω στη φίλη μου και συνεργάτιδά μου Selini, για τις τελικές μίξεις. Αυτή είναι η διαδικασία μας.
 
swim2214

Το 2019 κερδίσατε το Sound Award για το καλύτερο video clip στο Indie Memphis Film. Πώς νοιώσατε;
Ήταν κάτι αναπάντεχο και απίστευτο για μας. Ο Άλκης Παπασταθόπουλος, που το σκηνοθέτησε, πήγε ο ίδιος στο Μέμφις και πήρε το βραβείο του. Διαγωνιζόταν με αμερικάνικες παραγωγές, με τεράστια μπάτζετ και τελικά απέσπασε το πρώτο βραβείο! Τρελαθήκαμε από τη χαρά μας.

Τι γνώμη έχετε για τη μουσική βιομηχανία;
Τι να πρωτοθίξω... Όλα αλλάζουν διαρκώς. Υπάρχει τεράστια παραγωγή και πληθώρα καλλιτεχνών, κομματιών και μουσικών έργων. Ένα χάος που καλείσαι να επιβιώσεις μέσα σε αυτό, να υπάρξεις με κάποιο τρόπο. Αν κάτσεις να το σκεφτείς μπορεί και να τα παρατήσεις, γιατί δεν σου προσφέρει κανένα οικονομικό αντίτιμο. Αν σκεφτείς ότι κανενός η μέρα δεν περνά χωρίς να ακούσει έστω και κάτι από μουσική, εσύ ως μουσικός επιβιώνεις πολύ δύσκολα. Εμείς βέβαια δεν σκεφτόμαστε έτσι. Γράφουμε και παίζουμε μουσική, γιατί εάν δεν το κάνουμε θα πεθάνουμε.

Τι σας θυμώνει και τι σας κάνει να χαμογελάτε;
Μας θυμώνει η πολιτικοκοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Η υπέρτατη στροφή στον συντηρητισμό, η συνεχής άνοδος του φασισμού, οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί, οι κακοποιήσεις, η αλόγιστη καθημερινή βία που εκφράζεται με τόσους τρόπους διαφορετικούς. Μας κάνουν να χαμογελάμε οι φίλες μας, οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, οι γάτες μας, τα ταξίδια, οι συναυλίες, οι ταινίες της Μαρίας, ο χορός!
 
swim2216

Η εποχή που ζούμε δύσκολη, έχει η μουσική χώρο να εξελιχθεί;
Έχει. Πάντα θα έχει. Σκέψου λίγο τον κόσμο χωρίς μουσική. Γίνεται να υπάρξει;

Τα social media και το youtube θεωρείτε ότι είναι εργαλείο αναγνωρισιμότητας ή αναγκαίο κακό για μια μπάντα;
Και τα δυο. Εφόσον κανείς δεν πάει στα δισκάδικα να βρει τις νέες κυκλοφορίες, δεν υπάρχουν μουσικά κανάλια και ελάχιστα ραδιόφωνα δεν παίζουν παρά πληρωμένες playlist, ναι, τα social media και το Youtube χρειάζονται. Παρόλα αυτά, ενώ προσφέρουν κάποιου είδους αναγνωρισιμότητας, δεν προσφέρουν τίποτα στον οικονομικό τομέα. Κοινώς, μας αγνοούν. Δίνουμε όλη μας την ενέργεια και τη δουλειά τζάμπα. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει σύντομα.

Έχετε πλάνα για κάποιες εμφανίσεις μέχρι το τέλος του χρόνου;
Θέλουμε να παίξουμε λάιβ το soundtrack της Αμυγδαλής και όλα τα τραγούδια που έχουμε γράψει για ταινίες στο παρελθόν και ελπίζουμε να γίνει σύντομα.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα