= Social Scream - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Social Scream - Η συνέντευξη

 
   Η δουλειά είναι το καλύτερο φάρμακο απέναντι στην πανδημία. Για την ακρίβεια, απέναντι στην κατάθλιψη που συντροφεύει τις απαγορεύσεις λόγω πανδημίας. Οι Social Scream δημιούργησαν ένα άλμπουμ δεκαοκτώ τραγουδιών, έγραψαν και ξανάγραψαν θέματα και μελωδίες και ήδη σκέφτονται την επόμενη δουλειά τους. Η μπάντα από τη Σπάρτη παρουσιάζει το “From Ashes To Hope” και η ελπίδα έχει ήδη ξεκινήσει να φαίνεται στην άκρη του τούνελ. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
socialscream2195
Πότε αρχίσατε να σκέφτεστε να κυκλοφορήσετε παλιότερα τραγούδια σας και ακυκλοφόρητα και μάλιστα να τα ξαναδουλέψετε και να τα επανηχογραφήσετε;
Βασικά, ξεκίνησε να δουλεύει σαν ιδέα κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του τρίτου μας δίσκου ‘’Organic Mindset ‘’, όπου νιώσαμε την ανάγκη να ξαναηχογραφησουμε με τα νέα δεδομένα. Ένας ακόμα λόγος, που σίγουρα μας ενέπνευσε να πραγματοποιήσουμε τις ηχογραφήσεις, είναι ο Δημήτρης Σακκάς, ο παράγωγος μας, ο οποίος έκανε την όλη διαδικασία να κυλάει φυσικά, ώστε να μας έρθει πιο ελαφρύ το όλο έργο του ‘’From Ashes To Hope’’.

Διπλό CD και συνολικά δεκαοκτώ συνθέσεις. Πόσο καιρό σας πήρε να ολοκληρώσετε τις ηχογραφήσεις και την παραγωγή;
Ενάμιση χρόνο περίπου.

Η πανδημία έχει διαλύσει τον πολιτισμό εδώ και έναν χρόνο. Από την άλλη, οι δραστήριες μπάντες έχουν ριχτεί στη δουλειά και γράφουν τόνους τραγούδια. Πώς το βιώσατε όλο τούτο εσείς;
Επικεντρωθήκαμε στα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και όχι στο αντίθετο. Ο χρόνος είναι πάντα πολύτιμος και μια τέτοια κατάσταση μας θύμισε το πόσο ρευστή είναι η ζωή γενικά. Η ανάγκη μας για μουσική σίγουρα μεγάλωσε. Διαμέσου της, ίσως μερικά συναισθήματά μας για την όλη κατάσταση να μπόρεσαν να εξωτερικευτούν πιο ομαλά και να κρατήσουν τη φλόγα μας ενεργή.

Και μήπως υπάρχουν και άλλα τραγούδια στο συρτάρι σας, ώστε να μιλήσουμε σύντομα για το επόμενο άλμπουμ σας;
Δεν υπήρξαν στο συρτάρι, όμως το γέμισαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, με έναν σκοτεινό και διαφορετικό τρόπο. Ένα νέο άλμπουμ λοιπόν είναι σε κατάσταση δημιουργίας. Ίσως σε έναν χρόνο από τώρα να έχει δοθεί προς τα έξω.
 
socialscream2196

Σκέφτεστε να στηρίξετε τη δουλειά σας αυτή με ακόμα ένα βίντεο; Ίσως και κάποιο live streaming, όταν με το καλό ελευθερωθούμε;
Όταν με το καλό ελευθερωθούμε, ναι, πανηγυρικά θα πέσουμε με τα μούτρα σε ό,τι μας στερήθηκε – απαγορεύτηκε… όπως είναι ένα η περισσότερα βίντεο. Όσον αφορά το live streaming… δεν θα θέλαμε να συνηθίσουμε σε κάτι τέτοιο .. Δεν αποκλείουμε κάτι όμως.

Τι σας οδηγεί στο να δημιουργείτε; Ποια η κινητήρια δύναμη πίσω από το συγκρότημα;
Η ανάγκη έκφρασης και η όρεξη για ζωή σίγουρα.

Η μουσική σας είναι γεμάτη δύναμη, διαθέτει όμως και απέραντο λυρισμό. Ακούγεστε εντελώς σύγχρονοι, κλείνετε όμως το μάτι και σε προηγούμενες δεκαετίες. Απλά σέβεστε τις επιρροές σας και τους εαυτούς σας;
Χαιρόμαστε γι’ αυτό το γεγονός! Μεγαλώσαμε με τις μεγάλες μπάντες να ‘’δίνουν ρέστα’’, ώστε να εμπνευστούμε αναλόγως, μέχρι να περάσουμε το δικό μας φίλτρο σε ό,τι κάνουμε… Ναι, σεβασμός σίγουρα και σκληρή κριτική στη δουλειά μας.
 
socialscream2197

Έχοντας πραγματοποιήσει αυτό το επικής διάρκειας άλμπουμ, όλα είναι πλέον εύκολα για σας, όσον αφορά τη δημιουργικότητα;
Το σίγουρο είναι πως δεν θα σταματήσουμε να δουλεύουμε σκληρά, χωρίς να αντιγράφουμε τον εαυτό μας σε αυτό το μουσικό ταξίδι που ωριμάζει μαζί μας και αλλάζει ανάγκες επίσης. Ευχόμαστε να είναι πιο δύσκολα όλα στον τομέα έμπνευσης. Σπαρτιατικά και αληθινά.

Ο Έλληνας οπαδός είναι απαιτητικός ακροατής;
Σίγουρα είναι, όπως είμαστε και εμείς οι ίδιοι, που είμαστε θερμοί οπαδοί πρώτα απ’ όλα, έχοντας τις ανάλογες απαιτήσεις από τις τεράστιες μπάντες που μας στιγμάτισαν.

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα