Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Ocean Mind

 
   Όταν έχεις να κάνεις με ένα άλμπουμ τριάντα τεσσάρων (είπατε τίποτα;) κομματιών, όταν έχεις απέναντί σου ένα συγκρότημα που ματώνει σε κάθε κυκλοφορία του… Οι Ocean Mind μας έδωσαν απλόχερα το “Underwater”, εμείς πάλι θέλουμε να μάθουμε για τα παραπέρα. Τι σκέφτονται για το μέλλον, τι προτίθενται να κάνουν με τα τραγούδια που ετοιμάζουν συνέχεια, ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που κάνει τη μπάντα να συνεχίζει να δημιουργεί. Η Μάριαν Νικολάου μου έστειλε το υλικό των παιδιών, μου έστειλε το άλμπουμ και συντόνισε τα πάντα ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη. Την ευχαριστώ θερμά.
 
oceanmind045
 
Τα μέλη στα περισσότερα σχήματα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που είναι η αιτία της δημιουργίας τους. Αν κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, πιο είναι το δικό σας ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στοιχείο που σας ένωσε;
Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, αφήνοντας πίσω τόσο προηγούμενες εμπειρίες μας με αλλά σχήματα, όσο και την πραγματικότητα της εποχής που ήθελε και θέλει να επιδοκιμάζει την αντιγραφή. Να ξεφύγουμε από μίζερες καταστάσεις και συναισθήματα.

Υπάρχουν μουσικές επιρροές;
Ναι, η rock μουσική γενικότερα και κάποια παρακλάδια της είναι μέσα σε αυτές, όπως και αλλά είδη βέβαια. Προσπαθούμε να τις αξιοποιούμε αλλά όχι να χτίσουμε κάτι αντιγράφοντας.

Η έμπνευσή σας στο στίχο και τη μουσική έχει να κάνει με προσωπικά βιώματα, με καταγραφή γεγονότων που συμβαίνουν γύρω μας;
Είναι συνδυασμός και των δύο νομίζω. Ό,τι συμβαίνει και ότι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον, με μια διαφορετική οπτική.
 
oceanmind046
Να μιλήσουμε λίγο για το ‘UNDERWATER’;
Το ‘Underwater’ είναι η νέα μας δουλειά. Μας πήρε περίπου ενάμισι χρόνο για να το ετοιμάσουμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε ακολουθήσει και εμείς τη μόδα της εποχής, να βγάλουμε δηλαδή μια κυκλοφορία με λίγα κομμάτια, όπου δεν θα παρουσιάζαμε κάτι καινούργιο μουσικά και να αντιγράφαμε τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας ή και άλλους, αλλά δεν θα είχε νόημα κάτι τέτοιο στην περίπτωσή μας. Οπότε, δουλεύοντας ασταμάτητα, καταλήξαμε να έχουμε στα χεριά μας ηχογραφήσεις διάρκειας περίπου τριών ωρών. Για το δίσκο επιλέξαμε 16 κομμάτια (διπλό cd) τελικά, με το ‘’Bowshot’’ και το ΄’Chained” να ξεπερνούν το καθένα τα 35 λεπτά σε διάρκεια. Προσπαθήσαμε να φτάσουμε στα όριά μας από όλες τις απόψεις και σίγουρα το πέτυχαμε. Οι δύσκολες συνθήκες, κατά τις οποίες δημιουργήθηκε, οι τεχνικές δυσκολίες και πολλά προβλήματα προσωπικά που μας απασχολήσαν όλο εκείνο το διάστημα, μας έκαναν να πιστέψουμε πολύ σε αυτό και να συνεχίσουμε. Το ‘Underwater’ δουλεύτηκε περισσότερο στο studio, είναι πιο ‘’φορτωμένος’’ δίσκος ηχητικά και συνθετικά, καθώς και πιο συναισθηματικά ‘’φορτισμένος’ σε σχέση με τα δύο προηγούμενα album και για αυτό ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για αυτόν που θα τον ακούσει ώστε να συντονιστεί μαζί του.

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το αποτέλεσμα;
Το ‘’Underwater’’ είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής δουλειά μας συνθετικά, εκτελεστικά και ηχητικά. Είναι η φυσιολογική εξέλιξη από δίσκο σε δίσκο, μέσα από εμπειρίες, σωστές επιλογές και λάθη. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να το ξεπεράσουμε την επόμενη φορά.

Πείτε μας τα γεγονότα – σταθμούς που στιγμάτισαν τη μέχρι τώρα πορεία σας, είτε πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι που δημιουργήσατε , είτε κάποιο άλλο γεγονός.
Μέσα στα σημαντικά γεγονότα συγκαταλέγονται σίγουρα οι πρώτες πρόβες μας και οι ηχογραφήσεις του πρώτου δίσκου. Όλα ήταν πιο αυθόρμητα και χαλαρά. Σίγουρα η παραμονή μας στην Αμερική για τις ηχογραφήσεις του ‘’2 Ready 2 Live’’ ήταν μεγάλη εμπειρία για όλους. Κάποιες καλές συναυλίες, φιλίες που προέκυψαν μέσω της μουσικής, αλλά και καλές ή κακές συνεργασίες, μας δώσανε χαρά, εμπειρίες αλλά και μαθήματα.
 
oceanmind047
Η δύναμη του Internet πόσο πιστεύετε ότι βοηθάει;
Το internet είναι πολύ χρήσιμο εφόδιο. Στις μέρες μας αλλά και στο μέλλον όλα φαίνεται να περιστρέφονται γύρω από αυτό. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για καλούς είτε για κακούς σκοπούς, ανάλογα με το τι θέλει να πέτυχει ο χρήστης του. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε σε ένα σημείο, όπου δεν θα μπορεί να ελεγχθεί η επιρροή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Θα τολμούσατε κάτι τελείως διαφορετικό σε κάποια στιγμή της πορείας σας;
Ναι, σίγουρα, δεν έχει νόημα άλλωστε να κάνεις συνεχώς τα ίδια σε κάθε κυκλοφορία. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν θέλουμε να ξεφύγουμε και από κάποια βασικά στοιχεία του ύφους μας. Ήδη οι τρεις μας κυκλοφορίες είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους και σίγουρα και με την επόμενη θα συμβεί το ίδιο και αυτό αποτελεί πρόκληση για εμάς.
 
Αν είχατε την δυνατότητα να βρεθείτε επί σκηνής με ένα μεγάλο όνομα ποιο θα ήταν αυτό;
Δεν ξέρω. Δεν έχει τόσο σημασία με ποιον θα παίξεις, όσο το πως θα αντιμετωπιστείς και πόσο καλά θα παίξεις. Σίγουρα με μεγαλύτερα ονόματα θα έχεις και τη δυνατότητα να παρουσιάσεις τη μουσική σου σε περισσότερο κόσμο και να κερδίσεις κάποιους από αυτούς. Οι συνθήκες δεν είναι ωστόσο πάντα οι ίδιες.
 
Υπάρχει υλικό για επόμενο άλμπουμ;
Ναι, έχουμε υλικό και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα το προχωρήσουμε.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο άμεσο μέλλον;
Για το 2017 πολλά και καλά live.
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα