= Συνέντευξη με τους Show Your Face 2018
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Show Your Face 2018

 
   Τους είχαμε συναντήσει από κοντά πριν μερικά χρόνια, όταν είχαν κυκλοφορήσει το ΕΡ “Afraid” και ήταν στο δρόμο για το “Apnea”. Η μπάντα έχει ανθίσει, έχει παίξει σε πολλές σκηνές και έχει κάνει ήδη τρία άλμπουμ, ενώ πυρετωδώς ετοιμάζει το διάδοχο. Ήλθαμε σε επικοινωνία με τη μπάντα, ρωτήσαμε και μάθαμε και έχουμε πολλά να μοιραστούμε μαζί μας για το παρόν και το μέλλον των παιδιών. Το σημαντικό είναι ότι τους αρέσει να κάνουν μουσική, αυτός είναι ο σκοπός, η κατάληξη, η επιδίωξη, το όνειρο. Πολλά ευχαριστώ στην Ελεονώρα Καραμιχάλη, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
syf
Πότε δημιουργήθηκε το σχήμα;
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007 και ξεκίνησε ως ιδέα του Αχιλλέα στις κιθάρες και σχεδόν αμέσως ήρθε σε επαφή με το ντράμερ το Vis. Από απλό τζαμάρισμα κάποιων ιδεών εξελίχθηκε σε κανονικό σχήμα… Μετά από λίγους μήνες ενσωματώθηκε και ο Huge στα φωνητικά και το παζλ έκλεισε με το Χρήστο στο μπάσο. Με αυτό το σχήμα γίνανε δύο δίσκοι και πολλά Λάιβ, έπειτα όμως από την αποχώρηση του μπασίστα το σχήμα άλλαξε και με τον ερχομό του Κώστα στις κιθάρες πλέον το σχήμα είναι: Huge-bass/vocals, Achilleas-guitars, Kostas K-guitars, Vis-drums.
 
Ποιος σκέφτηκε το όνομα του group; Σημαίνει κάτι ιδιαίτερο; Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα;
Να σου πω την αλήθεια, ακριβώς ποιος πέταξε την ιδέα δεν θυμόμαστε γιατί εκείνη την περίοδο και ειδικά όταν ψάχνεις ένα όνομα να σε εκφράζει, πετάς άπειρες ιδέες και η αλήθεια είναι ότι πήρε λίγο καιρό… Νομίζω όμως ο Αχιλλέας έδωσε την ιδέα, γιατί αυτό που μας εκφράζει σαν άτομα είναι ακριβώς αυτό το όνομα. Δείξε το πρόσωπό σου, να είσαι ο εαυτός σου. Πρώτα να κοιτάς στον καθρέπτη και να είσαι αληθινός, γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι φοράνε τη μάσκα του καθωσπρεπισμού και ξεχνάνε ότι κάποτε οι μάσκες πέφτουν.
 
Λίγα λόγια για την τελευταία σας δουλειά; Το ‘Show Your Face III’;
Το ‘Show Your Face III’ είναι το τρίτο άλμπουμ μας. Είναι αποτέλεσμα αρκετών μηνών και ειδικά μετά την αποχώρηση του μπασίστα και την ενσωμάτωση της δεύτερης κιθάρας. Το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πάντοτε θέλαμε, ως φυσική εξέλιξη και φυσικά μας ικανοποιεί απόλυτα. Οι ηχογραφήσεις επίσης πήραν αρκετό καιρό, σε συνεργασία με το Στέλιο Κοσλίδη που ανέλαβε τα recording, mix, mastering… Νομίζουμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό.
 
 
Τι είναι η μουσική για εσάς;
Είναι μια ερώτηση που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί τόσο απλά. Η μουσική για μας είναι καθαρά τρόπος έκφρασης, εκτόνωσης… Ο καθένας έχει τον τρόπο του να δείξει αυτά που νιώθει, αυτά που σκέφτεται. Εμείς σαν κοινό έχουμε τη μουσική και αν δείτε από το είδος που έχουμε επιλέξει και μέσω τον στίχων, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο fuck you σε αυτούς που είναι ψεύτικοι, σε αυτούς που εκμεταλλεύονται το συνάνθρωπο, γιατί δυστυχώς ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του.
 
Το είδος μουσικής που υπηρετείτε μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα; Αν ναι, πώς; Αν όχι, γιατί;
Η Ελλάδα σαν χώρα, δυστυχώς, όπως και σε αλλά πράγματα, ό,τι κάνει το κάνει ετεροχρονισμένα. Γενικά, ξέραμε εξαρχής ότι το ακραίο μέταλ και ειδικά το πιο μοντέρνο στυλ που παίζουμε εμείς, δεν θα έχει μεγάλη απήχηση, ο κόσμος προτιμάει μουσική που είναι πιο εύπεπτη, να μην χρειάζεται να ασχοληθεί βαθιά ώστε να την κατανοήσει και φυσικά αυτό είναι επιλογή. Ο λόγος που παίζουμε είναι αρχικά για εμάς, απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Δεν θα μπορούσαμε να παίζουμε μουσική καθαρά με γνώμονα το τι είναι ή θεωρείται εμπορικό, γιατί έτσι στην ουσία δεν θα σεβόμασταν τον ίδιο μας τον εαυτό ούτε τον κόσμο.
 
Οι Show Your Face πόσο ανήσυχα πνεύματα είναι τελικά και τι περιλαμβάνει η καθημερινότητά τους;
Καλώς ή κακώς, ο καθένας έχει τη δουλειά του, η οποία δεν έχει σχέση με τη μουσική, αλλά πλέον το έχουμε δει σαν πρόκληση όλο αυτό. Όλοι μας θα θέλαμε να ήταν η ζωή μας μόνο μουσική, αλλά η μουσική, άσχετα με το τι άλλο κάνουμε, είναι μονίμως στο μυαλό μας. Ο καθένας μας επίσης έχει και χόμπι όπως τατουάζ, skateboard, αθλητισμό, ψάρεμα, γενικά ποτέ δεν μας άρεσε να καθόμαστε και να λεμέ τι άδικη που είναι η ζωή. Πάντα δίναμε το 100% σε ό,τι κάναμε και συνεχίζουμε.
 
syf555
 
Πείτε μας ο καθένας ένα «μότο» για αυτό που πιστεύει για τη ζωή.
Θα σου πούμε το μότο της μπάντας που είναι ‘Keep pressing forward’!
 
Μελλοντικά σχέδια. Τι να περιμένουμε;
Άμεσα σχέδια είναι φυσικά τα live shows για την προώθηση της δουλειάς μας και ήδη έχουμε αρχίσει να δοκιμάζουμε νέα riffs… Νομίζω ότι ο επόμενος δίσκος μας θα είναι ο πιο heavy δίσκος και πιο μελωδικός που θα έχουμε κάνει ποτέ. Στα σχέδια είναι και νέο βιντεοκλίπ. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε προετοιμαζόμαστε για ένα μίνι τουρ σε Βουλγαρία και Ρουμανία, σε φεστιβάλ με μπάντες όπως Jinger, Firewind και άλλες.

Πείτε μας τους αγαπημένους σας στίχους από ένα τραγούδι σας για κλείσιμο.
Όλοι μας οι στίχοι μας εκφράζουν, αλλά θα μπορούσα να αναφέρω “Takes a feather on your lap to shake your precious reality” από το “Proud For Nothing”.
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις