Συνεντεύξεις

Rükiye - Η συνέντευξη

 
   Ακούγοντας το άλμπουμ της Rükiye, “Harmony”, δεν ήταν δυνατό να μην συγκινηθώ από το εκπληκτικό ηχητικό κομψοτέχνημα που μας σέρβιρε η ερμηνεύτρια, η οποία μας πήγε την καλύτερη δυνατή βόλτα στη γειτονιά της δεκαετίας του ’80. Μιλήσαμε μαζί της, αποσπάσαμε διαφορών ειδών «μυστικά» και περιμένουμε να την ακούσουμε από σκηνής. Κάτι θα κάνει, μας είπε. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου και τον Στέλιο Τριχαντήρη, οι οποίοι φρόντισαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
rukiye2215

Οφείλω να πω ότι πραγματικά μας ξετρελάνατε με το “Blowing My Mind”! Καταπληκτική εμπειρία, σαν αυτές της δεκαετίας του ’80. Όταν ολοκληρώσατε την ηχογράφηση αυτού του τραγουδιού, ήσαστε σίγουροι ότι θα ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία;
Από τη στιγμή που άκουσα το πρώτο ντέμο, σκίρτησε η καρδιά μου. Ο ήχος του ήταν εξαιρετικός, με συνεπήρε ο ρυθμός του και φυσικά ο στίχος που γράφτηκε πάνω του. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια.

Ποια είναι τα σχόλια που έχετε λάβει για το “Harmony” μέχρι τώρα; Πώς ανταποκρίθηκαν Τύπος και οπαδοί σε αυτό;
Λαμβάνω εξαιρετικές κριτικές και αυτό με χαροποιεί πολύ. Πολλοί έχουν επικοινωνήσει μαζί μου. Ακροατές που μου λένε πόσο τους αρέσει ο νέος μου δίσκος και αυτό με κάνει εξαιρετικά ευτυχισμένη.
 
rukiye2214

Πώς δουλέψατε όσον αφορά τη σύνθεση και την ηχογράφηση; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί;
Ήταν αρκετός ο καιρός για να ολοκληρωθεί αυτός ο δίσκος. Πραγματικά ακούσαμε πάνω από εκατό ντέμο. Όταν καταλήξαμε στα τραγούδια, μετά ήταν όλα εύκολα και έγιναν πολύ γρήγορα.

Πρόκειται πραγματικά για έναν θαυμάσιο κήπο, γεμάτο Pop μουσική. Ήταν η δεκαετία του '80 και οι αρχές της δεκαετίας του '90 το κλειδί για να αρχίσετε να σκέφτεστε τέτοια μουσικά μοτίβα;
Νομίζω ότι τελευταία λείπει ο ρυθμός από την ζωή μας, η κίνηση… Ακούγοντας ένα τραγούδι, να θέλεις να σηκωθείς να στροβιλιστείς στον ρυθμό του, να ακούσεις τα λόγια και να τραγουδήσεις. Τα 80’s ήταν μια δεκαετία που έβγαλε πολλά ρυθμικά τραγούδια, ίσως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην καλή ρυθμική μουσική.
 
rukiye2216

Σκοπεύετε να παίξετε αυτά τα τραγούδια ζωντανά; Έχετε κάτι προγραμματισμένο;
Σύντομα θα κάνω μια live streaming συναυλία, που θα παρουσιάσω τον δίσκο μου.

Ποια είναι η επόμενη κίνησή σας, όσον αφορά τη μουσική και την ερμηνεία σας; Ένα καινούριο άλμπουμ; Ένα βίντεο;
Ετοιμάζω ήδη νέα τραγούδια. Έναν δίσκο αγγλόφωνο πάλι, με μπαλάντες όμως αυτήν τη φορά.

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα