= Συνέντευξη με τους Rollin' Dice
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Rollin' Dice

 
   Στηρίζουμε και θαυμάζουμε τις ελληνικές μπάντες και οι Rollin’ Dice έχουν κάθε δικαίωμα να λαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της στήριξης, αυτού του θαυμασμού. Το δυναμικό τρίο ξεκίνησε να δισκογραφεί με το “Way To The Sun”, παίζει τα κομμάτια του με τον πλέον αισθαντικό όσο και εκκωφαντικό τρόπο και τώρα οπλίζει για τη Μαλακάσα και το Rockwave. Ήλθαμε σε επικοινωνία με τη μπάντα, ρωτήσαμε και μάθαμε, ζητήσαμε και λάβαμε και τώρα αναμεταδίδουμε. Η αίσθηση του LiVE χώρου, οι ηχογραφήσεις, οι ιδέες που μετουσιώνονται σε μουσική, τα παιδιά που ονειρεύονται και το βήμα της επόμενης μέρας. Ευχαριστούμε θερμά το Νίκο Ράλλη από τη DiDi Music, ο οποίος βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
rollind859
 
Παίξατε στο ΑΝ, παίξατε στον Πύργο και η επόμενη LiVE στάση είναι αυτή του Rockwave. Πώς αισθάνεστε; Ανυπομονείτε; Οι δύο προηγούμενες εμφανίσεις σας ήταν το καλύτερο δυνατό ζέσταμα;
Έχουμε μεγάλη προσμονή για το φετινό Rockwave. Θα είναι μία εμπειρία ζωής να συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα με group αυτού του βεληνεκούς και τέτοιας ιστορικής σημασίας στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Ερχόμαστε με μεγάλη όρεξη και αρκετά «ζεστοί», γιατί ο κόσμος στα δύο τελευταία live μας, μας έδωσε μερικές πολύ όμορφες στιγμές, που - στο τέλος της ημέρας - αυτές είναι που μετράνε και σε γεμίζουν ακόμα περισσότερο.
 
Σας ιντριγκάρουν περισσότερο οι κλειστοί χώροι και η ζεστή ατμόσφαιρα που βγάζουν ή αυτό που πρόκειται να συναντήσετε τον Ιούλιο; Τι θα λέγατε ότι σας ταιριάζει περισσότερο;
Σίγουρα δε μπορούμε να απαντήσουμε με απόλυτη ακρίβεια, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε σε τόσο μεγάλο open air festival. Έχουμε όμως βρεθεί αρκετές φορές ως θεατές σε αντίστοιχα ή και το ίδιο και το vibe είναι απίστευτο και ξεσηκωτικό. Οπότε, στην προκειμένη πρόκειται και για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Από την άλλη, όταν βρίσκεσαι σε ένα κλειστό χώρο και παίζεις, νιώθεις πως δεν υπάρχει κάτι άλλο, βρίσκεσαι εδώ μόνο γι’ αυτό, να περάσεις καλά τόσο εσύ όσο κι ο κόσμος κι αυτό από μόνο του κάνει τα πράγματα εξίσου ωραία. Γιατί έχετε κοινό στόχο με τον κόσμο, με απόλυτα συγκεκριμένη κατεύθυνση και αυτό κάνει το κλίμα ακόμα πιο οικογενειακό και ζεστό.
 
rollind524
 
Ετοιμάζεται ο διάδοχος του “Way To The Sun”; Πότε να περιμένουμε την επόμενη δουλειά σας;
Έχουμε αρχίσει και δουλεύουμε ήδη πάνω στο νέο υλικό, το οποίο σιγά σιγά έχει αρχίσει και παίρνει μορφή. Επειδή έχουμε τη νοοτροπία πως ένα νέο group οφείλει στο ξεκίνημά του να δώσει το 110% δε θα θέλαμε να καθυστερήσουμε την επόμενη κυκλοφορία μας πάνω από δύο χρόνια. Οπότε ίσως μέσα στο 2019 να υπάρξει ένα νέο full-length album. Αυτή τη φορά έχοντας μάθει αρκετά πράγματα γράφοντας το “Way To The Sun”, θέλουμε να ψαχτούμε λίγο παραπάνω ηχητικά και να αγγίξουμε περισσότερο τα 70’s.
 
Τι αποτελεί για σας έμπνευση στη σύνθεση; Τι είναι αυτό που βγάζετε στιχουργικά προς τα έξω;
Προσπαθούμε να λαμβάνουμε εικόνες από την κοινωνία και ορισμένες καταστάσεις που μας κινούν το ενδιαφέρον. Σίγουρα υπάρχουν προσωπικά ερεθίσματα από την καθημερινότητά μας, αλλά αυτό που μας εκπλήσσει περισσότερο είναι η έννοια της ψευδαίσθησης σε πολλών ειδών μορφές. Κυρίως αυτή της ελευθερίας και της πραγματικότητας. Ένα ακόμα θέμα, το οποίο μας έχει επίσης απασχολήσει είναι και η χειραγώγηση. Αυτά τουλάχιστον όσων αφορά το “Way To The Sun”.
 
Θα λέγατε ότι είστε περισσότερο μία LiVE μπάντα; Διασκεδάζετε περισσότερο στις συναυλίες παρά στη διαδικασία της ηχογράφησης;
Η αλήθεια είναι πως προσπαθούμε περισσότερο να είμαστε ένα live group. Ακόμα και κατά την ηχογράφηση του “Way To The Sun”, κύριο μέλημά μας ήταν να υπάρχει μία live αισθητική στο παίξιμό μας και κατ’ επέκτασιν στο τελικό αποτέλεσμα. Μας αρέσει πολύ η επαφή με τον κόσμο, οπότε αναπόφευκτα το προτιμάμε σα διαδικασία. Όχι ότι κακοπερνάμε κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, απλά χρειάζεται μία άλλου είδους συγκέντρωση και η διασκέδαση προκύπτει εκ των αποτελεσμάτων και όχι άμεσα.
 
rollind856
 
Συνηθίζω να γράφω ότι η Ελλάδα είναι πλέον η Ροκ (και Hard Rock & Metal) πρωτεύουσα της Ευρώπης. Διαθέτει πολλές εξαιρετικές μπάντες και διαπρέπει στο εξωτερικό, σε άλμπουμ και συναυλίες αυτών των συγκροτημάτων. Το σχόλιό σας;
Είναι ίσως από τα μόνα ευτυχή γεγονότα της κρίσης που βιώνουμε σα χώρα την τελευταία δεκαετία. Η ανάγκη του να πραγματώσουμε τα όνειρά μας και να παράγουμε κάτι σαν μουσικοί αντί να αναπαράγουμε κάτι σαν απλοί αριθμοί ενός συστήματος που στην Ελλάδα ποτέ δε λειτούργησε, οδήγησε πολύ νέο κόσμο στο να πιάσει τις κιθάρες, τα μικρόφωνα και να παράγει μουσική επιπέδου αντάξιου και ενίοτε καλύτερου από σχήματα του εξωτερικού. Είμαστε ευτυχείς που ζούμε και πορευόμαστε σε αυτό τον χώρο την περίοδο που ο κόσμος όταν ανακαλύπτει ένα νέο αξιόλογο group από την Ελλάδα στο YouTube σχολιάζει “Another great rock band from Greece...” κτλ. Είναι ό,τι πιο όμορφο, είναι μία κατάκτηση χάρη στους κόπους κάποιων ονομάτων που δούλεψαν πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια κι εμείς οφείλουμε να το συνεχίσουμε, να το στηρίξουμε και να το απογειώσουμε.
 
rollind525
 
Υπάρχει ένταση μεταξύ σας κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των τραγουδιών και των ηχογραφήσεων; Υπάρχει αυτός ο γενικότερος «τσακωμός» για το μοτίβο της παραγωγής και όλων των υπολοίπων στοιχείων (μίξη, mastering κτλ); Πώς «συμφιλιώνεστε» κάθε φορά;
Ευτυχώς αυτό είναι κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουμε βιώσει. Λόγω του ότι είμαστε τρίο τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και οι ευθύνες του καθενός είναι πολύ πιο διακριτές, οπότε πάντοτε καταλήγουμε να αλληλοσυμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο με θεμιτό τρόπο. Σε αυτό συμβάλει βεβαίως και το ότι έχουμε και πολλά κοινά στο πως φανταζόμαστε το αποτέλεσμα, οπότε συγκρούσεις μεταξύ μας πραγματικά δεν υπάρχουν. Πιο πιθανό είναι να τσακωθούμε για το φαγητό, παρά για κάτι σε σχέση με τον ήχο, την σύνθεση κτλ.
 
Τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο στο χώρο που είστε, στη μουσική γενικότερα; Τι είναι αυτό που σας απωθεί περισσότερο;
Αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι το να μοιραζόμαστε με τον κόσμο τη μουσική που προκύπτει από αυτό το σχήμα και να λαμβάνουμε το ίδιο πάθος για τα τραγούδια αυτά με αυτό που έχουμε εμείς μέσα μας. Αυτό που δεν μας αρέσει είναι να βλέπουμε την εκμετάλλευση, τη μιζέρια και τις μικρότητες που προκύπτουν από τις αντιξοότητες της καθημερινότητας ή λόγω χαρακτήρα.
 
Κώστας Κούλης
 
rollind857
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις