Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Popcakes

 
   Με το που κυκλοφόρησαν το καινούργιο τους άλμπουμ, μπήκαν στο μικροσκόπιο του Noizy.gr. Alternative Electro Pop Rock και γυναικεία φωνητικά, παρέα με μία δόση (απαραίτητη φυσικά) δεκαετίας ‘80 και μονοπάτια έμπνευσης. Σας σερβίρουμε πεντανόστιμο Pop Cake... Το μόνο που έχετε να κάνετε... Να δοκιμάσετε!
 
popcakes02
Τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με τη μουσική;
Πρώτα από όλα να πούμε ότι χαιρόμαστε πολύ που είμαστε μαζί σας. Η μουσική, από την πρώτη ουσιαστική επαφή μαζί της στα χρόνια της προ-εφηβείας και εφηβείας, μας γοήτευσε. Μιλάμε κυρίως για την επαφή μας με το χώρο της διεθνούς rock, heavy metal και punk σκηνής, με όλα αυτά τα ιερά τέρατα που είχε να επιδείξει. Μας συντρόφευσε στις προσωπικές μας αναζητήσεις, πολλές φορές μας ξεσήκωσε  ή μας παρηγόρησε στις δύσκολες στιγμές, έγινε μορφή έκφρασης και κομμάτι της ζωής μας αναπόφευκτα. Αυτή η πολύ ουσιαστική επαφή με το χώρο και η μαγεία του ήταν η κύρια αιτία που μας οδήγησε να ασχοληθούμε με τη μουσική.

Νέο album... "One Spark"... Πώς θα χαρακτηρίζατε αυτό το album; Θα συναντήσουμε κάτι διαφορετικό; Και λίγα λόγια για τους συντελεστές;
Είναι μια alternative rock δουλειά, διανθισμένη, όχι σε όλα τα σημεία της, με pop και electro pop στοιχεία και το τελευταίο είναι θα λέγαμε το διαφορετικό που εμπεριέχει σε σχέση με προηγούμενες δουλειές μας. Είναι μια επέκταση στον ήχο μας και μια αναζήτηση που αναπόφευκτα προέκυψε σαν εσωτερική ανάγκη. Οι συντελεστές  στο “One Spark” είναι,  πέρα από το βασικό πυρήνα του σχήματος, το Johnny Logothetis – πρώην ΟΚΤΑΝΑ (σύνθεση, κιθάρα, φωνητικά) και τη Margaret A. (φωνητικά),  ο εξαιρετικός μπασίστας Κώστας Δομενικιώτης και ο Ανδρέας Ασημακόπουλος (Massroom Studio), που υπογράφει την παραγωγή.
 
popcakes03Τι σας κινητοποιεί να δημιουργήσετε;
Τα ερεθίσματα είναι πολλά, όπως ο έρωτας με τον τρόπο που τον ζήσαμε ή επιθυμούσαμε να τον ζήσουμε, οι λεπτότατες διακυμάνσεις του ψυχικού μας κόσμου με το πλήθος και τη διαφορετικότητα των συναισθημάτων που αναδύονται κάθε φόρα με οποιαδήποτε αφορμή και που ψάχνουν τρόπο να εκφραστούν, υπαρξιακά ερωτήματα που γυρνούν ξανά και ξανά στη σκέψη μας και τη βασανίζουν θα λέγαμε, το όλο ταξίδι προς την αυτογνωσία, μνήμες από αγαπημένα πρόσωπα που μπορεί να μην υπάρχουν πια και τόσα άλλα.  

Έχεις άγχος μήπως η έμπνευση σταματήσει να σου χτυπά την πόρτα;
Νομίζω πως η έμπνευση δεν σταματά όσο δεν εγκλωβίζεσαι σε ψεύτικους και υλιστικούς κόσμους και όσο επιτρέπεις την ψυχή σου να διατηρεί την επαφή της   με  την αλήθεια και την ελευθερία, έτσι τουλάχιστον όπως ειλικρινά την αντιλαμβάνεσαι εσύ ο ίδιος και όσο σέβεσαι τις ανάγκες της και την υπόστασή της.

Δυσκολίες υπήρξαν στην πορεία σας μέχρι σήμερα, είναι «εύκολος» αυτός ο χώρος;
Ο χώρος δεν είναι «εύκολος». Υπάρχουν απογοητεύσεις, ματαιώσεις  και πολλές φορές κυριαρχεί το αίσθημα του αδιέξοδου. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι αξίζει κανείς να συνεχίζει, με όποιον τρόπο μπορεί, γιατί αυτά που κερδίζει μέσα από τη δημιουργία και το ταξίδι που ακολουθεί  είναι ίσως πιο σημαντικά από αυτά που χάνει.

popcakes01
 
Λάθος επιλογές έχετε κάνει στην πορεία σας μέχρι και σήμερα;
Το λάθος είναι μια πολύ σχετική έννοια. Υπάρχουν γεγονότα που μπορεί να σε πικράνουν, καταστάσεις αρνητικές που είτε έφταιγες είτε όχι γι’ αυτές, αλλά μένουν πίσω στο παρελθόν και πάντα μπορούν να σε διδάξουν. Είναι καλό μέσα από όλα αυτά να βελτιώνεσαι, να συγχωρείς τον εαυτό σου και τους άλλους, να συμφιλιώνεσαι και να προχωράς.

Τι δεν βλέπετε να υπάρχει σήμερα στην ελληνική μουσική σε σχέση με παλιά;
Λείπει μάλλον ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνεια.  Πολλοί δεν έχουν το θάρρος ή την ευκαιρία - λόγω των δεδομένων, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα με την έντονη «βιομηχανοποίηση» του  μουσικού χώρου - να είναι καλλιτεχνικά ο εαυτός τους. Εκεί εμπλέκονται και  διάφορες φοβίες, ανασφάλειες ή  μικροσυμφέροντα και αυτό δυστυχώς τους στερεί τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κάτι καινούριο,  δυνατό και αυθεντικό,  οδηγώντας τους σε εγκλωβισμό και επαναλήψεις. Δεν λείπει το ταλέντο σε σχέση με παλιότερες εποχές αλλά λείπει σε μεγάλο βαθμό η αμεσότητα, η  πρωτοτυπία και η ένταση της έκφρασης.
 

Πείτε μου κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος για εσάς.
Μάλλον είναι μια δύσκολή ερώτηση! Τι μπορούσε να είναι αυτό; Ίσως ότι εδώ και κάποιους μήνες έχουμε κοντά μας ένα γατάκι που μας ξετρέλανε με την ομορφιά και την εξυπνάδα του και μας έφερε μεγάλη χαρά και αισιοδοξία, γιατί όχι και τύχη.

Με ποιες φωνές θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε;
Αν αυτό ήταν εφικτό, με τους μεγάλους ερμηνευτές της διεθνούς rock και punk σκηνής και νομίζουμε ότι είναι γνωστοί σε όλους μας, δε χρειάζονται ονόματα.
 
Tι ετοιμάζουμε για το χειμώνα;
Ετοιμάζουμε το καινούριο μας video clip για ένα ακόμη κομμάτι από το καινούριο μας album, αλλά και διάφορα live καθώς και συνεργασίες και παράλληλες εμφανίσεις με μέλη από παλαιότερες μπάντες του Johnny Logotheti, κάτι πολύ σημαντικό για μας. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και αυτό ευχόμαστε και για όλους σας.
 
Νόρα Καραμιχάλη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα