= Phase - The Wait - Η Συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Phase - The Wait - Η Συνέντευξη

 
   Φιλοξενούμε για δεύτερη φορά τους Phase στο περιοδικό και είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά εδώ, κριτικές, συνεντεύξεις και ό,τι διαβάζετε για το σχήμα από τη Λάρισα, είναι μόνο η αρχή. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει το “The Wait”, βρίσκεται στις φάμπρικες κατασκευής του επόμενου άλμπουμ και διατρανώνει τη σκέψη ως τρόπο τροφής… Θα ήταν μάλλον αφελές να προσπερνούσαμε με δεδομένη την αγνή ευφυΐα των παιδιών και τους τρόπους που έχουν εφεύρει για να αγκαλιάζουν τους στίχους τους. Ελπίζω το επόμενό μου άρθρο γι αυτούς να είναι κριτική μιας συναυλίας τους και μάλιστα σύντομα.
 
phase2014int04
 
Τελικά στο “The Wait” παίζετε εσείς ή έχετε φέρει και καμιά διακοσαριά φίλους σας; Πραγματικά ακούγεται σαν συλλογή με διάφορα συγκροτήματα!
Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια Κώστα, και τη στήριξη όλο αυτό το διάστημα. Πραγματικά είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που θα μπορούσες να μας κάνεις... Χαίρομαι που βρίσκεις το “The Wait” τόσο πολυεπίπεδο... Όπως παλιά, που χωρούσαν τα πάντα μέσα στους δίσκους... γι αυτό και λέγονται άλμπουμ άλλωστε, αντί για το αναμενόμενο στις μέρες μας, δηλαδή να γεμίσει με ένα μονότονο πράγμα ίσα για να βγεις στο δρόμο... Είτε επειδή νομίζουν έτσι κάποιοι ότι βρήκαν τη συνταγή της επιτυχίας και αυτό που τους κάνει πιο αποδεκτούς στον κόσμο τους, κάτι το οποίο φαντάζει πολύ στείρο κατά την άποψή μου.
 
Πόσο σας ιντριγκάρει να ακούγεστε τόσο διαφορετικοί κάθε φορά; Τι είναι αυτό που σας οδηγεί στο να δημιουργείτε τόσα πράγματα;
Το αστείο είναι ότι οι ίδιοι νομίζουμε ότι επαναλαμβανόμαστε οικτρά ώρες ώρες... Οπότε τα σχόλιά σου ηχούν απίστευτα καθησυχαστικά. Το τι μας οδηγεί είναι τεράστια συζήτηση, όμως σε διαβεβαιώ ότι μας βγαίνει αβίαστα.
 
phase2014int05
 
To κεντρικό θέμα/νόημα του δίσκου με τι έχει να κάνει; Πού οφείλεται αυτή η «Αναμονή»; Και πού οδηγεί;
Το είπαμε και το κάναμε... Καθυστερήσαμε αρκετά να βγάλουμε το άλμπουμ... Τη συγκεκριμένη περίοδο σκορπίζαμε και ξαναμαζεύαμε τα κομμάτια μας κυριολεκτικά και μεταφορικά. Περιμέναμε αυτό το συγχρονισμό φάσης ή “οίστρου” αν θες... Το που οδηγεί πάλι είναι και σε μας άγνωστο, απολαμβάνουμε όμως το ταξίδι και αποκομίζουμε πολύτιμες εμπειρίες.
 
Θα κάνετε video κάποιο από τα τραγούδια σας; Έχετε σκεφτεί τα υποψήφια ή το υποψήφιο;
Έχουμε κάτι κατά νου αλλά θα το φάει η αναμονή κι αυτό μάλλον, όπως πάει. Επίσης έχουμε ακόμη παλιότερα project πάνω στα οποία δουλεύουμε περιστασιακά.
 
phase2014int02
 
Σε ένα τόσο πολυεπίπεδο άλμπουμ κινητήριος μοχλός, πέρα από τον οίστρο, είναι οι επιρροές σας ή τα μουσικά μοτίβα που μπορεί να σας συγκινούν εκείνη την περίοδο;
Όλα αυτά μαζί, αν και οι επιρροές μας είναι βαθειά ριζωμένες, είναι αρκετά καμουφλαρισμένες και στο προσκήνιο βγαίνει ό,τι σκαλίζουμε εκείνη την περίοδο.. Είναι η προφορά μας, που παραμορφώνεται λίγο σε σχέση με όσα ερχόμαστε σε συχνή επαφή εκείνο το διάστημα, αλλά αν πάμε στο χωριό μας, μας βγαίνει το λαρισαϊκό, ξέρεις... (γέλια) Στην σελίδα μας στο Spotify μπορεί να βρει κανείς ένα δυναμικό playlist που περιέχει κομμάτια και από τις δύο περιπτώσεις.
 
Η έννοια της κολεκτίβας σας συγκινεί όσον αφορά την παραγωγή, τη μίξη και το μάστερινγκ; Πώς δουλέψατε γι αυτό το δίσκο;
Ναι, μας αρέσει να κάνουμε τα πάντα μαζί, όλοι συνδράμουν με τον τρόπο τους, το μεγαλύτερο βάρος σ' αυτό το άλμπουμ έπεσε στο Δαμιανό (σ.σ. Χαρχαρίδη - μπάσο, πλήκτρα), που έβγαλε το φίδι από την τρύπα μια και η όρεξη μας ερχόταν πολύ ετεροχρονισμένα και είχε και έχει τη μεγαλύτερη διαύγεια και πειθαρχεία απ' όλους μας. Χαρχαρίδης εγκέφαλος! Ευελπιστούμε στο εγγύς μέλλον να έχουμε το δικό μας χώρο που θα βάζουμε κάτω τις ιδέες μας ανενόχλητοι.
 
 
Υπάρχει υλικό για την επόμενη κίνησή σας; Ρωτάω γιατί ξέρω ότι δεν σταματάτε να δημιουργείτε ποτέ.
Η αλήθεια είναι πως έχεις δίκιο... Ήδη δουλεύουμε τις ιδέες που έχουμε συγκεντρώσει για το επόμενο μας άλμπουμ και χωρίς να θέλω να πω πολλά γι αυτό, μάλλον θα το έχουμε έτοιμο την ερχόμενη χρονιά! Καθυστερήσαμε τόσο να βγάλουμε το προηγούμενο άλμπουμ και πέρασε από διάφορα στάδια, όμως σε φάσεις ένιωσα ότι έγινε πιο “κλινικό” απ' όσο θα ήθελα εγώ τουλάχιστον. Θα μου άρεσε να ξανά-ανακαλύψουμε το ροκ ενθουσιασμό/αυθορμητισμό μας και αφού τζαμάρουμε τα νέα μας κομμάτια να τα ηχογραφήσουμε σε περίοδο δύο εβδομάδων ή κάτι τέτοιο...
 
Πότε θα σας δούμε στη σκηνή; Τι παίζει από Live;
Ελπίζουμε σύντομα, αν τύχει να κανονίσουμε κάποιο καλό support εκεί, αλλιώς κομμάτι δύσκολο... Αν και κάτι συζητάμε με άλλα δυο γκρουπ από εδώ, να συμπεριλάβουμε δυο τρεις ημερομηνίες στην Ελλάδα σε μια μικρή βόλτα που έχουμε σαν πλάνο να κάνουμε.
 
phase2014int01
 
Τι λέτε, θα γίνετε οι επόμενοι The Mars Volta;
Είναι αστείο το γεγονός ότι τους αναφέρεις, γιατί είχαμε την κουβέντα τους τελευταία, και μια και δεν ξέρω σε πιο επίπεδο μας παραλληλίζεις, θα σου αναφέρω ένα αστείο γεγονός σχετικά. Οδηγούσαμε κάπου στην εθνική στην Ελλάδα και ο Μάριος έβαλε ένα άλμπουμ τους να παίζει… Κάποια στιγμή το βγάζει, το βάζει στη θήκη του και το πετάει από το παράθυρο με χαρακτηριστική αγανάκτηση, παραπονούμενος πως είναι σαν να παίζουν δυο διαφορετικά κομμάτια ταυτόχρονα... (γέλια) Ελπίζω πως αν κάπως-κάποια στιγμή βρεθεί στα χέρια τους η δίκη μας μουσική, δεν θα κάνουν το ίδιο!
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα