Συνεντεύξεις

Night Resident - Η συνέντευξη

 
   Οι τρεις τους έχουν ιστορία στο χώρο και μάλιστα μπόλικη. Όταν έδεσαν και διαπίστωσαν ότι «Κάτι καλό παίζει» με ό,τι δοκίμασαν να παρουσιάσουν μουσικά, οι Night Resident είχαν γεννηθεί. Οι Κώστας Παπασπύρου, Γιάννης Τσιακόπουλος και Γιάννης Δάβαρης, οι Speedblow, οι Tropeto, οι Mahakala, οι Engine-V, οι Black Soul Horde… Σίγουρα κάποιο σχήμα θα έχω ξεχάσει… Το ντεμπούτο, ομώνυμο άλμπουμ παρουσιάστηκε και μας εξίταρε. Και όπως έχετε μάθει πια, το επόμενο λογικό βήμα έγινε και αφορούσε φυσικά συνέντευξη με το συγκρότημα. Ετοιμάζουν πράγματα, είναι ενθουσιασμένοι με αυτό που τους βγήκε στο δρόμο τους και δηλώνουν πως ό,τι κάνουν το κάνουν από αγάπη για τη μουσική. Προσυπογράφουμε και δηλώνουμε οπαδοί! Πολλά ευχαριστώ στην Ελευθερία Καλαμπαλή και την One:Woman:Company για την πραγματοποίηση αυτής της συνέντευξης.
 
nightres1943
Τι ανταπόκριση λαμβάνετε μέχρι τώρα από το ντεμπούτο σας; Πώς το έχουν υποδεχθεί ακροατές και Τύπος;
Σε γενικές γραμμές έχουμε λάβει πολύ θετικό feedback. Δεν έχουν γίνει πάρα πολλά review ακόμη, μια και έχει κυκλοφορήσει εδώ και δύο εβδομάδες μόλις, αλλά όσα review διαβάσαμε είχαν καλά λόγια να πουν. Το ίδιο ισχύει και με όσους το έχουν ακούσει!

Είστε φρέσκοι σαν Night Resident και μέσα σε ένα χρόνο ήδη έχετε ένα άλμπουμ «εκεί έξω». Έχετε όμως, σαν μουσικοί, μεγάλη ιστορία στο χώρο. Το ζήτημα να φτιάξετε αυτό το σχήμα σας είχε απασχολήσει από πιο πριν; Τα κομμάτια γράφτηκαν μετά το σχηματισμό ή προϋπήρχαν;
Δεν μας είχε απασχολήσει, όχι. Κάποια στιγμή εϊχαμε χρόνο στα χέρια μας και είπαμε να βρεθούμε, κυρίως για να τζαμάρουμε και να βγάλουμε λίγο ενέργεια. Από την πρώτη φορά που βρεθήκαμε όμως το πράγμα έδειχνε οτι πάει πιο πολύ για μπάντα παρά για jam session. Όλα τα κομμάτια γράφτηκαν μετά το σχηματισμό και η σύνθεσή τους έγινε κυρίως στις πρόβες.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι που θα κυκλοφορήσετε σαν επόμενο video;
Θέλουμε να κάνουμε κάμποσα ακόμα, αλλά αυτά που έχουμε σκεφτεί πιο άμεσα είναι τα “Bright Red Eyes” και “Something Wrong With The Sky”.

Παίζετε LiVE στις 17 Οκτωβρίου. Υπάρχουν άλλα πλάνα για συναυλίες;
Υπάρχουν ναι! Κανονίζουμε κάτι για Καλαμάτα στα τέλη Οκτώβρη, Θεσσαλονίκη και κάποιες άλλες πόλεις βόρεια για τέλη Νοέμβρη και πάλι Αθήνα μετά τα μέσα Δεκέμβρη. Θα ανακοινωθούν όλα επίσημα λύαν συντόμως.
 
nightres1944

Ακούγοντας το άλμπουμ, έπιασα στοιχεία Μέταλ, Doom, supeRock, επικά περάσματα, Ροκ και ένα σωρό πράγματα, μέσα από το δικό σας φίλτρο. Η μουσική είναι μία τελικά, έτσι;
Ως επι το πλήστον ναι, η μουσική είναι μια. Ακούμε και οι τρείς πολλή μουσική από πολλά και διάφορα ιδιώματα. Είναι αναπόφεκτο λοιπόν πολλές από αυτές τις επιρροές να βγαίνουν στα κομμάτια μας.

Μου αρέσει πολύ που διπλογράφετε τα φωνητικά σχεδόν παντού. Είναι κάτι που ενθουσιάζει και εσάς;
Χαιρόμαστε που σου αρέσει. Είναι κάτι που μας αρέσει πολύ και εμάς, ναι. Κανείς από τους δυο μας δεν είναι τραγουδιστής, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και θεωρούμε ότι η ύπαρξη δυο διαφορετικών φωνών κάνει το αποτέλεσμα αρκετά πιο ενδιαφέρον.
 
Θα λέγατε ότι αυτό που σας χαρακτηρίζει σαν συγκρότημα είναι πολλή μελωδία και πολύ γκάζι, δεμένα με το δικό σας τρόπο;
Σίγουρα μας χαρακτηρίζει η μελωδία, μια και είναι κάτι που γουστάρουμε όλοι. Το γκάζι στους Night Resident πάει ανάλογα με το κομμάτι. Αν το ζητάει θα το δώσουμε, διαφορετικά θα είναι πιο χαλαρό. Σε γενικές γραμμές, τα διάφορα χαρακτηριστικά της μουσικής μας τα δένουμε με τον τρόπο που ακούγεται πιο καλά και πιο σωστά στα δικά μας αυτιά. Γενικά, σε αυτό το σχήμα μας αρέσει να γράφουμε απλά, αλλά συνάμα και ουσιαστικά.
 
nightres1945
Τι είναι αυτό που λειτουργεί σαν κινητήρια δύναμη στη μπάντα; Τι είναι αυτό που σας κάνει να ξυπνάτε κάθε μέρα με όρεξη να δημιουργήσετε για τους Night Resident;
Η αγάπη μας για τη μουσική και η αγάπη μας για δημιουργία μέσα από αυτή αποτελεί την κινητήρια δύναμη. Εϊναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης, χωρίς τον οποίο θα δυσκολευόμασταν στην καθημερινότητά μας. Υπάρχει ένας μόνιμος ενθουσιασμός στο να αναπαράγουμε τα κομμάτια μας και στο να δημιουργήσουμε καινούργια.
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα