= Nick Varon
Συνεντεύξεις

loogoo

Nick Varon


a7f120b1404b0c6f4472780303a6162a


   10 χρόνια έχει στο χώρο ο Nick Varon και αποτελεί την εξαίρεση των Ελλήνων Dj που τους θέλει να μην κάνουν διεθνή καριέρα. Πλέον οι επιστροφές στου στην πατρίδα είναι μετρημένες και πάντα ο κόσμος δίνει δυναμικό παρόν. Έχει πολλές μέρες λοιπόν που έχει ανακοινωθεί η επιστροφή του Nick Varon στην Ελλάδα για την πρώτη του εμφάνιση για το 2012, αυτό όμως που μας κρατάνε μυστικό είναι η τοποθεσία. Μέσα στην περιέργειά μου να μάθω τι ακριβώς γίνεται, προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του και να του αποσπάσω μερικές πληροφορίες γι' αυτό το club "μυστήριο" και επί της ευκαιρίας να του κάνω και κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική του πορεία, τα σχέδια του και την άποψη του σε θέματα που απασχολούν την μουσική σκηνή που εκπροσωπεί.

   Συμπληρώνεις σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια στην ενεργό δράση ως Dj και έχεις παίξει δίπλα σε τεράστια ονόματα ενώ έχεις γυρίσει μερικά από τα μεγαλύτερα clubs του κόσμου. Πιστεύεις ότι έχει ακόμη πιο ψηλά να ανέβεις ή είσαι ευχαριστημένος με τα όσα έχεις πετύχει;
   Είμαι απόλυτα ευχαριστήμενος από όλα όσα έχω πετύχει. Πολλά από αύτα ούτε μπορούσα να τα φαντάστω. Είμαι ευγνώμων, τα αντιμετωπίζω με ταπεινότητα αλλά αυτο δεν σημαίνει πως σταματάω να στοχεύω όσο ψηλότερα γίνεται. Κάθε μέρα προσπάθω να γίνομαι καλύτερος . 

17-03-12-nick-varon-363x458   Στην Ελλάδα η ηλεκτρονική μουσική σκηνή είναι μικρή. Είναι μεγάλη πρόκληση για έναν έλληνα Dj να δοκιμάζεται στο εξωτερικό, όπου υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου εκείνη την περίοδο, που έφυγες για πρώτη φορά για προορισμούς όπως η Νέα Υόρκη και η Βαρκελώνη;

   23 ετών είχα ήδη εκπληρώσει τις περισσότερες απο τις φιλοδοξίες μου σε οτι αφορά εκείνες που μπορούν να εκπληρωθούν στο εσωτερικό της χώρας μας. Είχα καταφέρει να "χτίσω" τις βάσεις για μια καριέρα εδώ, άλλα και έτσι ώστε να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό. Έτσι εφυγα το 2006 σε συνδυασμό με τις σπουδές μου για την Νέα Υόρκη. Μετά από ένα διάστημα περίπου 4 χρόνων εκεί  και ένα 6μηνο επιστροφής στην Ελλάδα, τα τελευταία 2 έτη περίπου διαμένω στην Βαρκελώνη. Δεν είχα καμία συγκεκριμένη σκέψη. Ακολούθησα το ενστικτό μου όσο και γραφικό να ακούγεται ακόμα και μέχρι σήμερα δικαιώνομαι. Αν δεν απαντας στις προκλησεις δεν έχεις και φιλοδοξίες.
 
   Κάποια στιγμή όλοι οι καλλιτέχνες φτάνουν σε δημιουργικό αδιέξοδο. Πώς νιώθεις λοιπόν τον εαυτό ως μουσικό μετά από τόσο καιρό;
   Πιο δημιούργικο από ποτέ. Ακόμα και μέσα από τα αδιέξοδα βρίσκεις τη μεγαλύτερη έμπνευση. Κρατάω αυτήν την σκέψη στο μυαλό μου σε περίπτωση που φτάσω στην κατάσταση που αναφέρεσαι . 

 

   Η ηλεκτρονική μουσική συνεχώς εξελλίσεται και πλέον η νέα μόδα είναι η dubstep. Έχεις σκεφτεί ποτέ να αλλάξεις την μουσική σου και να επεκταθείς εκτός της house;
   Συνθέτω από πολύ μικρός για προσωπική ευχαρίστηση και μόνο. Η σύνθεση είναι κάτι απόλυτα συναισθηματικό για έμενα. Οπότε και να θέλω δεν μπορώ να συνθέσω κάτι επειδή είναι απλά μόδα. Δεν ακολουθώ καμία μόδα, προσαρμόζω τις τάσεις στον ήχο μου όταν είναι αυτό δυνατόν. Θα μου αρέσε να κάνω κάτι πιο downtempo αργότερα. 

 

l   Παραγωγός ή Dj; Είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους σημερινούς μουσικούς, ενώ μπερδεύει αρκετό κόσμο. Μπορείς να μας ξεκαθαρίσεις από την πλευρά σου τι ακριβώς γίνεται με αυτό το θέμα και πώς θα χαρακτήριζες εσύ τον εαυτό σου;
   Είμαι dj & μετά παραγωγός. Ξεκίνησα σαν dj και η παραγώγη προέκυψε κάθως πλέον αν θες να πας στο επόμενο επίπεδο πρέπει να παρουσιάζεις και παραγωγική δουλειά. Είναι ο μοναδικός τρόπος να κερδίσεις φήμη και να προωθήσεις τον εαυτό σου. 

   Είναι κάτι που δεν με βρίσκει σύμφωνο γιατί σε αυτήν την περίπτωση ο dj αδικείται κατάφορα. Το φαινόμενο να είναι κάποιος εξαιρετικός παραγωγός και μετριότατος εώς κακός dj είναι εντονότατο, κάτι που δεν παρατηρείται σε τέτοιο βαθμό αν αντιστρέψουμε τους ρόλους. Όλα αυτά ειναι αποτέλεσμα της digital εποχής. Παλιότερα βέβαια αδικούνταν ο παραγωγός καθώς στην εποχή του βινυλίου ο dj έπαιρνε όλη την λάμψη. Είναι δύο διαφορετικοί ρόλοι και η ταύτισή τους για εμένα είναι λάθος. 
 
   Ποιο πιστεύεις είναι το μυστικό σε ένα πολύ καλό set;
  Δομή, ροή και επιλογή των μουσικών επιλογών σου. Απο εκεί και πέρα το πόσο καλά ξέρεις να αντιλαμβάνεσαι το κοινό και το πώς μπορείς να το καθοδηγήσεις μέσα απο αυτές.
 
"Είμαι απόλυτα ευχαριστήμενος από όλα όσα έχω πετύχει. Πολλά από αύτα ούτε μπορούσα να τα φαντάστω. Είμαι ευγνώμων, τα αντιμετωπίζω με ταπεινότητα αλλά αυτο δεν σημαίνει πως σταματάω να στοχεύω όσο ψηλότερα γίνεται. Κάθε μέρα προσπάθω να γίνομαι καλύτερος"

Nickvaronsixx 03   Πολλά μεγάλα ονόματα σε έχουν χαρακτηρίσει ως ιδανικό για opening act. Ποια η διαφορά του να κάνεις support και ποια από το να είσαι headliner; Τι αλλάζεις στην μουσική σου;
   Σαν opening act έχω τη δυνατότητα να παίξω περισσότερα κομμάτια σε πιο deep ύφος κάτι που δεν μπορώ να κάνω σε τόσο μεγάλο βαθμό όταν είμαι headliner. Επίσης υπάρχει μια λογική στην οποία βασίζεις όλο το set και κάποια γραμμή, που δεν πρέπει να περάσεις. Βρίσκω και τις δύο περιπτώσεις εξίσου ενδιαφέρουσες. Το μόνο αρνητικό στο opening act είναι πως ο χρόνος του set ειναι περιορισμένος και είμαι λάτρης των extended set.
 
Nick-Varon-Garage-On-Shot-Copy-610x422   Στην Ελλάδα πολύ χαρακτηρίζουν την ηλεκτρονική μουσική μία μόδα, που πλέον έχει περάσει και η αλήθεια είναι ότι η σκηνή αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα. Τι πιστεύεις πως φταίει γι' αυτή την κατάσταση;
   Θα συμφώνησω στο ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά θα διαφωνήσω στο ότι είναι μόδα. Έχει σίγουρα περιόδους που έχει μεγαλύτερη απήχηση, στην παρούσα φάση επίσης , απλά όχι στην μορφή που έκανε τη διαφορά στα τέλη των 90's και στις αρχές του 21ου αιώνα. Προσωπικά πιστεύω πως η μόρφη της ηλεκτρονικής μουσικής που έχει απήχηση σήμερα είναι κάτι τελείως διαφορετικό απο την μουσική που εκπροσωπώ εγώ, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση. Όσον άφορα τα προβλήματα, τα συνοψίζω στα εξής :
α) Το γεγονός πως ο ρόλος του dj έχει αφομοιωθεί με αυτόν του pr, δυο ρόλων που σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται. 

β) Η μορφή της ανταγωνιστικότητας  των clubs και των promoter στην Έλλαδα. Μονάδικος στόχος η εξόντωση του ανταγωνιστή και τίποτα άλλο.

γ) Η έλλειψη προβολής της σκηνής μας με σκόπο την προσέλκυση νέων φαν. Αν και με το ίντερνετ τα πράγματα δείχνουν πιο ελπιδοφόρα..  

 

   Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να γυρίσεις μόνιμα στην Ελλάδα;
   Σε βάθος χρόνου σίγουρα, η  Ελλαδα είναι ο πιο ο όμορφος τόπος στον πλανήτη.

   Μιλώντας για έμπνευση και δημιουργεία, ετοιμάζεις αυτήν την περίοδο κάτι δικό σου; Θα σε ενδιέφερε η κυκλοφορία κάποιου προσωπικού άλμπουμ αυτή την στιγμή της καριέρας σου;
   Στην παρούσα φάση ένα προσωπικό άλμπουμ δεν είναι στα σχέδια μου. Είναι όμως κάτι που θέλω να κάνω σε βάθος δυο χρόνων. Έχω ήδη τις δυο πρώτες σόλο παραγωγές που θα κυκλοφορήσουν τέλη Απριλίου στην Sudbeat, η οποία είναι η δισκογραφική εταιρεία του Hernan Cattaneo, αλλά και αλλές που είναι σχεδόν ολοκληρωμένες και σύντομα θα αρχίσουν την αναζήτηση δισκογραφικής στέγης. Είναι μια χρονιά κατά την οποία εχώ ρίξει μεγάλο βάρος στην παραγωγή.
 
nickvaron   Οι μέρες περνάνε και η 17η Μαρτίου πλησιάζει με το Barcelona / Atenas: Confidential, Nick Varon along with Ioel να είναι στα σκαριά. Μπορείς να πεις στους αναγνώστες του Νoizy τι ακριβώς κάνει το event αυτό Top Secret;
   Με την τοποθεσία του event μυστική και σε συνδυασμό με το γεγονός οτι η είσοδος είναι εφικτή μόνο με guest list αλλά και μόνο για 200 άτομα αναδεικνύεις πρωταγωνιστές της βραδιάς τους clubbers και την μουσική. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω και ευελπιστώ να κατορθώσω την 17η Μαρτίου. Βλέποντας πάντως την φοβερή ανταπόκριση του κόσμου εως τώρα είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί με την επιθυμία τους να παρεβρεθούν επιβεβαιωνούν την αποψή μου, πως για ένα καλο πάρτυ πρωτίστως χρειάζονται η καλή μουσική και οι αυθεντικοί θαυμαστές της. 
 

   Τι έχουμε να περιμένουμε από την πρώτη σου εμφάνιση για το 2012 στην Ελλάδα;

   Μια ιδιαίτερη και πρωτοποριακή βραδιά στην οποία θα ακουστούν και για πρώτη φορά οι καινούργιες μου παραγωγές. Ένα περιβάλλον έτοιμο να υποδεχτεί άνθρωπους που πιστεύουν σε αυτήν την μουσική σκήνη και που θα έρθουν να διασκεδασούν μαζί μου και εγω μαζί τους.

   Μπορεί μετά από όλα αυτά να μην κατάφερα να μάθω περισσότερα για το "Top Secret" όμως οι μέρες πέρασαν και το νέο Prive Club της Αθήνας είναι γεγονός. Club99, στην οδό Πατησίων 99, εντός του πολυχώρου ΣΤΟΑ. Όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν και το μόνο που θα ταίριαζε εδώ να πούμε είναι: Let's make some noize with Nick Varon tonight!!

   Για περισσότερες πληροφορίες εδώ. Την βραδιά θα καλύψει το Noizy και θα σας παρουσιάσει το report λίαν συντόμος.

Γιώργος Γκουγκούδης

hernan cattaneo01

Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις