= Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργης Χριστοδούλου: η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώργης Χριστοδούλου: η συνέντευξη

 
   Ξεκινήσαμε να φιλοξενούμε ντουέτα και πολύ μας άρεσε. Μια και οι αγαπημένες συναθροίσεις συνεχίζονται στο Μικρό Παλλάς, έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε δυο καταξιωμένους μουσικούς. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι που έχουν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τραγουδιστή που θα σε κάνει να μην θέλεις να αφήσεις τη θέση σου, να μην θέλεις να τελειώσει η συναυλία! Ο Γιώργης Χριστοδούλου και η Ανδριάνα Μπάμπαλη κάθονται απέναντί μας και μιλούν για τη μουσική, τα κοινά τους γούστα στα τραγούδια, τους μεγάλους χώρους και τα μικρά μαγαζιά, το παρόν και το μέλλον. Το χιούμορ τους είναι πηγαίο. Όπως ακριβώς και το τάλαντό τους. Πολλά ευχαριστώ στην Ελίνα Λαζαρίδου και τα Αθηναϊκά Θέατρα για την πραγματοποίηση αυτής εδώ της συνέντευξης.
 
mpachri01
Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεστε μαζί σε συναυλία;
Γιώργης Χριστοδούλου: Όχι βέβαια! Την αρχή την κάναμε περίπου δέκα χρόνια πριν, αλλά και τότε ήταν σαν να είχαμε ξαναπαίξει μαζί!
Ανδριάνα Μπάμπαλη: Πρώτη φορά συνεργαστήκαμε το 2005 οι τρείς μας με το Ζακ Στεφάνου. Στη συνέχεια ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα με τίτλο ‘In the kitchen’, με διάφορα cult τραγούδια, βίντεο-προβολές και μεταμφιέσεις επί σκηνής. Αυτή είναι η τρίτη μας συνάντηση, μια πιο ρομαντική και τρυφερή προσέγγιση. Ντουέτα με την κυριολεξία της λέξης. Συνυπάρχουμε επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 
Τι μας ετοιμάζετε; Τραγούδια από τις προσωπικές σας δουλειές, κάποιες εκπλήξεις, κάποιες διασκευές σε μελωδίες που αγαπάτε;
Γιώργης: Λίγα δικά μας κομμάτια τραγουδισμένα ως ντουέτα και ένα μεγάλο μέρος από ντουέτα που αγαπάμε.
Ανδριάνα: Πολλά και πολύ όμορφα τραγούδια. Από Μαρκόπουλο και Χατζιδάκι, ως τον Πάριο και το Lala LAnd!
 
Ανδριάνα, μια και είσαι και ηθοποιός, θα έχετε καθόλου πρόζα εκείνη την Παρασκευή;
Ανδριάνα: Ηθοποιός δεν είμαι σε καμία περίπτωση! Ως τραγουδίστρια βρέθηκα σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις. Οι πρόζες μας θα είναι λίγες αλλά ουσιαστικές και θα αφορούν τα τραγούδια.
Γιώργης: Το δίπλωμα του ηθοποιού το πήρα κάποτε εγώ, αλλά η Ανδριάνα θα κάνει την πρόζα! Δεν λέω κάτι άλλο - είναι έκπληξη!
 
mpachri02
 
Γιώργη, σκέφτεσαι να παρουσιάσεις κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που κάνεις στις δικές σου ζωντανές εμφανίσεις, κάτι που σκεφτόσουν και είπες «Ας το κάνω τώρα»;
Γιώργης: Ήθελα, όπως και η Ανδριάνα, να φτιάξουμε κάτι από κοινού, γεμάτο διφωνίες, κάτι που σπανίζει, είναι η αλήθεια, σήμερα. Τώρα όμως βρέθηκε η ευκαιρία κι είπαμε να το πάρουμε στα σοβαρά.
 
Πώς ήταν οι πρόβες; Πώς βγήκε το setlist;
Ανδριάνα: Πολύ ευχάριστες. Τα τραγούδια τα διαλέξαμε πολύ εύκολα γιατί το γούστο μας είναι πολύ κοντινό. Δεν είχαμε διαφωνίες αλλά πολύ ενθουσιασμό.
Γιώργης: Όλο κάτι πετάς, κάτι κρατάς, κάτι σου κάνει - δεν σου κάνει. Νομίζω πως η αισθητική και το γούστο μας, το οποίο συμπίπτει τις περισσότερες φορές, μας οδήγησε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με ωραία γνωστά τραγούδια, αλλά και κάποια άλλα, λιγότερο γνωστά ντουέτα, που αξίζει να ακουστούν γιατί είναι υπέροχα.
 
Πού θα σας δούμε μετά από δω; Τι μας ετοιμάζετε για το καλοκαίρι;
Γιώργης: Πού είναι το "Από εδώ"; (γέλια) Όπου κι αν είναι, δεν ξέρω για φέτος, αλλά από τη νέα σεζόν λέμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε βόλτες.
Ανδριάνα: Καταρχήν ελπίζω το προτζεκτάκι μας αυτό να έχει και συνέχεια. Εγώ το καλοκαίρι θα κάνω κάποιες συναυλίες με το Στάθη Δρογώση, μετά τη συνεργασία μας στο δίσκο του «18+» και το τραγούδι Μην το πεις πουθενά! (σ.σ. καλέ, τάφος) Επίσης θα παίξω και με το γυναικείο μας γκρουπ Quarderinas Quartet και θα κάνω κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις με το φίλο μου, συνθέτη Κώστα Λειβαδά.
 
Έχετε παίξει σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους, σε μικρότερα «μαγαζιά». Τι σας ελκύει περισσότερο;
Ανδριάνα: Μου αρέσουν οι καλοκαιρινές συναυλίες πολύ. Αλλά και οι μικροί και ζεστοί χώροι, καθώς και τα θέατρα.
Γιώργης: Εμένα μ’ αρέσουν οι όμορφοι χώροι. Χωρίς πολλή φασαρία και καπνό. Στη Μεσόγειο έχουμε και όμορφα θέατρα και ωραίους ιδιαίτερους ανοιχτούς χώρους. Μπορεί να είναι από ένα προαύλιο εκκλησίας ως ένα λιμάνι ή έναν κήπο - μια ταράτσα. Αυτοί οι χώροι μου αρέσουν.
 
mpachri03
 
Σκέφτεστε να μαγνητοσκοπήσετε την εμφάνισή σας αυτή και να τη χρησιμοποιήσετε στο μέλλον;
Γιώργης: Για τώρα όχι, αλλά ένας δίσκος δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.
Ανδριάνα: Δεν ξέρω αν προβλέπεται αυτή τη φορά αλλά σίγουρα στο μέλλον θα το κάνουμε!
 
Τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει περισσότερο στη μουσική; Τι είναι αυτό που σας απωθεί;
Ανδριάνα: Με ενθουσιάζει και μου δίνει μεγάλη χαρά. Και το δημιουργικό κομμάτι και το επικοινωνιακό στις συναυλίες. Παρόλο που η μουσική είναι κι αυτή ένα προϊόν προς πώληση, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο έτσι. Αν δεν τη αγαπάς δεν πάει πουθενά…
Γιώργης: Η γλώσσα της. Η μουσική είναι μια γλώσσα. Κι έχει όλα τα χαρακτηριστικά της. Μπορεί να τη μιλάς, καλά, ή άσχημα. Μπορεί να τη “φωνάζεις” ή να τη μιλάς δυνατά και χυδαία. Κι είναι όμορφο να σε ακούσει ο άλλος. Να ακούει αυτό που έχεις να του πεις. Και να έχεις να πεις κάτι καλό, αλλά και σ’ αυτό το “καλό” να είναι διαθέσιμος ο “συνομιλητής” σου, να του δώσει σημασία. Όπως και στη ζωή…

Κώστας Κούλης
 
   H Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιώργης Χριστοδούλου εμφανίζονται στο Μικρό Παλλάς την Παρασκευή 4 Μαΐου.
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις