= Συνέντευξη με τους Mother Of Millions
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Mother Of Millions

 
   To “Sigma” είναι το ολοκαίνουργιο μεγαλούργημα των Mother Of Millions και η ακρόασή του με άφησε άφωνο… Ο τρόπος σύλληψης και έκφρασης είναι για βραβείο και όσον αφορά την απόδοση… Αυτή είναι εκτός γήινων προδιαγραφών! Οι Έλληνες μουσικοί μας δίνουν ένα δίσκο που πολλοί συνάδελφοί τους στο εξωτερικό θα ζηλέψουν… Και μάλιστα θα έχουν σύντομα την ευκαιρία, μια που οι Mother Of Millions θα περιοδεύσουν στην Ευρώπη. Ήλθαμε σε επαφή με τα παιδιά, ρωτήσαμε και μάθαμε, ακούσαμε και δεν σταματάμε να ακούμε. Το Ανώτερο Ον άφησε τα μουσικά αποτυπώματά του και όλες αυτές οι νόρμες, αυτοί οι κώδικες, καθώς φαίνεται, συνοψίζονται σε ένα γράμμα. Μαντέψτε ποιο…
 
mother529
 
Τι ανταπόκριση βλέπετε να έχει ως τώρα το “Sigma”; Πώς το υποδέχονται οπαδοί και κριτικοί;
Δεν μου αρέσει η λέξη “οπαδοί”… Θα αποκαλούσα τον κόσμο που ασχολείται με τους Mother Of Millions σαν συνοδοιπόρους. Μια και ουσιαστικά εκείνοι είναι οι M.o.M. Όπως και να ‘χει, το άλμπουμ φαίνεται να έχει αγκαλιαστεί και να έχει λάβει πολύ καλές κριτικές.

Είναι ένα Progressive Metal άλμπουμ, το οποίο δίνει την εντύπωση ότι είναι εξωγήινο, λόγω των απίστευτων συνθέσεων και της απόδοσης της μπάντας. Πότε γεννήθηκε αυτό το άλμπουμ στα μυαλά σας; Πώς δουλέψατε;
Σε ευχαριστούμε πολύ! Στην πραγματικότητα ήταν πάντα εκεί. Η υλοποίησή του όμως άρχισε ουσιαστικά με το που τελείωσε η περίοδος προώθησης του πρώτου μας δίσκου 'Human'. Είναι μια συλλογική διαδικασία. Όλοι έχουμε βάλει ένα τούβλο σε αυτόν τον τοίχο.

Η στιχουργική θεματολογία είναι συνεισφορά όλων σας; Πρόκειται για μία ιστορία σε εννέα μέρη;
Οι στίχοι γράφτηκαν από τον Κώστα, τον κιθαρίστα μας. Ουσιαστικά, εξερευνούμε τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά τη σύγκρουση του ανθρώπου με τον εαυτό του, στη διαδικασία της λήψης μιας συγκεκριμένης απόφασης. Να μιλήσει όταν κρίνει πως πρέπει ή να θυμάται τη σιωπή του ως ενοχή. Δεν πρόκειται για μια κλασική ιστορία με αρχή, μέση και τέλος… Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθήσουμε τη σκέψη αυτή με τρόπο συνειρμικό, καταλήγοντας φυσικά σε ένα συμπέρασμα.
 
mother530
Πόσο καιρό κράτησαν οι ηχογραφήσεις; Συνέβη κάτι κατά τη διάρκειά τους που σας έμεινε μέχρι σήμερα;
Η όλη παραγωγική διαδικασία μας πήρε περίπου έξι μήνες. Θέλαμε να είναι στα δικά μας αφτιά τέλειο οπότε εξαντλήσαμε το χρόνο και τις αντοχές όλων των συνεργατών μας. (γέλια)

Έχετε ήδη κάνει κάμποσα LiVE για να υποστηρίξετε το “Sigma”. Υπάρχουν κι άλλες ημερομηνίες;
Ήδη έχουμε ανακοινώσει μια περιοδεία στην κεντρική Ευρώπη. Σε διάφορες πόλεις. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και την παρουσίαση του “Sigma” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σίγουρα δεν θα είναι μια ήσυχη σεζόν για εμάς.

Τι είναι αυτό που σας ενέπνευσε, όσον αφορά τη δημιουργία του καινούργιου άλμπουμ;
Η κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα κοινωνικοοικονομικά έχει από μόνη της αρκετό υλικό, αν θελήσει κανείς να το διοχετεύσει σε καλλιτεχνικούς δρόμους. Η θεματολογία του νέου δίσκου περιστρέφεται γύρω από τη Σιωπή, σαν κατάσταση αδράνειας μπροστά σε μεγάλα γεγονότα που επηρεάζουν τη ζωή μας, αλλά και σε, ας τα πούμε μικρότερα, καθημερινά συμβάντα. Αυτή η σιωπή που μας περιβάλλει, η οποία με τον ίδιο τρόπο που φορτίζεται αθροιστικά από τη δειλία, μπορεί με μία σπίθα τελικά να ανατραπεί συλλογικά.

Ευχαριστημένοι με τη ViciSolum; Πώς προέκυψε η συνεργασία;
Μέχρι τώρα η συνεργασία μας είναι άψογη. Ήδη ξέραμε πως λειτουργεί η εταιρία μια και τα αδέλφια μας, οι Poem, είναι στην ίδια εταιρία. Οπότε ξέραμε τι να περιμένουμε πάνω κάτω.
 

Έχετε ήδη κάνει ένα lyric video – για το “Shine” – και τώρα κυκλοφορεί το πρώτο βίντεο για το “Collision”. Είδα το teaser και με πολλή χαρά μου αναγνώρισα τον τεράστιο ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό. Τι να περιμένουμε από αυτή τη δουλειά, αυτή τη συνεργασία;
Το βίντεο κλιπ του ‘Collision’ είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας. Ο Δημήτρης Καταλειφός είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός και ένας εξαιρετικός άνθρωπος και είναι για εμάς μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη που μας έδειξε και το ότι δέχτηκε να παίξει στο κλιπ μας.

Να ευχηθούμε να σας δούμε σύντομα να παίζετε στο εξωτερικό;
Όπως είπα και πριν, στο τέλος του μήνα θα βρισκόμαστε στην κεντρική Ευρώπη για μερικά show και ήδη είμαστε σε συζητήσεις και για άλλα.

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις