= Συνέντευξη με τους Monument
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Monument

 
Οι Monument είναι ένας πολύ σύγχρονος τρόπος για να αγαπήσεις το παρελθόν της Αγγλίας και δη τους «κλασσικούς»… Maiden, Thin Lizzy, Judas Priest… O Peter Ellis, ο τραγουδιστής με τη Μεταλλική φωνάρα, ο άνθρωπος πίσω από τους White Wizzard και τους The More I See, ο καλλιτέχνης που αγαπά παράφορα όλες αυτές τις μεγάλες μπάντες, έφτιαξε τους Monument για να δηλώσει την αγάπη του και να προσφέρει μελωδία, ταχύτητα, καψούρα στη μουσική που προτιμάμε να ακούμε περισσότερο από τις «άλλες». Ήξερα από «παλιά» για το συγκρότημα, είχα ακούσει διάφορα πράγματα και πριν λίγο καιρό ο Rob από τη Stampede Press UK μου έστειλε το Ε.Ρ. “Rock The Night” και κανόνισε και τη συνέντευξη που διαβάζετε. Ο Peter είναι πραγματικός εραστής της μουσικής, φανατικός Μεταλλάς και έχει πολλές φιλοδοξίες για τους Monument. Δεν θα γινόταν διαφορετικά άλλωστε, αυτό το συγκρότημα είναι κατά βάση το δικό του όνειρο…
 
Οι Monument είναι στην ουσία ο τρόπος που διάλεξες για να αναβιώσεις το NWOBHM και γενικά το κλασσικό βρετανικό Μέταλ;
Πάντα είχα στο μυαλό μου να κάνω μια μπάντα σαν τους Monument… Από τότε που ήμουν παιδάκι. Ήθελα να το κάνω για όλες τις κλασσικές βρετανικές μπάντες, όπως οι Maiden, οι Priest, οι Sabbath… Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσες να πεις ότι οι Monument είναι η μπάντα με την οποία τραγουδάω το όνειρό μου!
 
monumentsine01
 
Έπαιζες στους White Wizzard, με τους οποίους είχες βγει και στο δρόμο και τραβήχτηκες μαζί τους για αρκετό καιρό. Πότε άρχισες να σκέφτεσαι ότι είναι καιρός να βάλεις μπροστά το «Σχέδιο Monument»; Πότε συνειδητοποίησες ότι αυτό ήταν το επόμενο και πιο φυσικό πράγμα που έπρεπε να κάνεις;
Όπως σου είπα και πριν, πρόκειται για το όνειρό μου εδώ και χρόνια. Όταν ήμουν στους White Wizzard, το σκεφτόμουν πολύ και εκεί συνειδητοποίησα ότι μπορώ να το κάνω μόνος μου, μια και μένω στη Μεγάλη Βρετανία… Θα του έδινα το χρόνο μου, κομμάτια της προσωπικότητάς μου και των επιρροών μου… Η ιδέα λοιπόν ήταν πάντα «εκεί», η επιτυχία που γνώρισα με τους White Wizzard όμως με έπεισε ότι είχε φτάσει πλέον η ώρα και ότι έπρεπε να ορμήσω.
 
Το EP έχει μερικά φανταστικά τραγούδια… Πρόκειται για ένα μοτίβο με το οποίο επιθυμείς να εκφράσεις την αγάπη σου για μπάντες όπως οι Maiden και οι Thin Lizzy;
Πρώτα απ’ όλα, σε ευχαριστώ! Χαίρομαι παρά πολύ που σου άρεσαν τα τραγούδια του E.P. Νομίζω πως οι Monument είναι μια πολύ μοναδική μπάντα. Ξέρεις, αυτό που φτιάχνουμε είναι προφανώς μια «ερωτική επιστολή» προς τους ήρωές μας. Παράλληλα όμως είναι κάτι που παρουσιάζουμε με σύγχρονο τρόπο, κατά συνέπεια θεωρώ ότι έχουμε πάρει τα καλύτερα στοιχεία και από τις δυο «μεριές». Επίσης, υπάρχουν αρκετό ταλέντο και φιλοδοξία στο συγκρότημα, ώστε να τα κάνουμε όλα με το δικό μας τρόπο και νομίζω ότι αυτό είναι που αρέσει στον κόσμο.
 
monumentsine02
Όταν γράφατε το “Fatal Attack”, τι ήταν αυτό που θέλατε να κάνετε; Ένα τραγούδι-tribute στους Maiden, ένα flash-back ύμνο, κάτι για να μας θυμίσετε το ένδοξο παρελθόν;
(Γέλια) Να σου πω την αλήθεια, τίποτα απ’ όλα αυτά. Ξέρεις, ζω στο ανατολικό Λονδίνο, πιο συγκεκριμένα στο Barking, εκεί που ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έκανε όλους αυτούς τους φόνους… Το “Fatal Attack” γράφτηκε ένα βράδυ που γυρνούσα σπίτι, περπατώντας εκείνα τα δρομάκια. Ήταν πολύ τρομακτικό, έτσι όπως έγραψα το κομμάτι… Κατά κάποιο τρόπο ένιωθα ότι επικοινωνούσα με το Τζακ!
 
Πότε θα κυκλοφορήσουν οι Monument το πρώτο τους full length; Θα είναι μουσικά παρόμοιο με το E.P.;
Έχουμε ήδη αρχίσει προ-παραγωγή για το άλμπουμ και θα αρχίσουμε να ηχογραφούμε το Μάρτιο. Θα είναι πολύ κοντά στο στυλ του E.P. και θα περιέχει και τρία κομμάτια από το E.P., τα οποία έχουμε ξαναδουλέψει από την αρχή!
 
Τι ανταπόκριση έχετε για το E.P.; Ο Τύπος τι λέει; Οι οπαδοί;
Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου… δεν περίμενα ποτέ, ποτέ όμως, τέτοια τεράστια ανταπόκριση από τους οπαδούς και τον Τύπο! Νομίζω πως αυτή η εκπληκτική αντίδραση για το E.P. δείχνει ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί πλέον όλα αυτά που με το ζόρι τον βάζει να καταπιεί η μουσική βιομηχανία, εδώ και είκοσι χρόνια περίπου. Ο κόσμος εκτιμάει μια μπάντα, όταν αυτή βγαίνει να παίξει τη μουσική που γουστάρει να ακούσει. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, οι Monument είναι κάτι περισσότερο από συγκρότημα, είναι μια άποψη, είναι τρόπος σκέψης.
 
monumentsine03
Ξέρω πως είστε φίλοι πολλά χρόνια με το Richie Faulkner (σ.σ. Judas Priest, ex-Lauren Harris και μεγάλος παιχταράς – συμμετέχει στο Ε.Ρ.). Σκέφτεσαι να ξανασυνεργαστείτε;
Ναι, με το Richie γνωριζόμαστε πολύ καιρό. Εννοείται ότι θα κρατήσουμε το solo του για το “Rock The Night” και στο άλμπουμ που θα κάνουμε. Απλά θα ξανακάνουμε μίξη και mastering.
 
Κάνατε ένα video για το “Fatal Attack”. Να περιμένουμε κι άλλο;
Ναι, θα κάνουμε κι άλλα video, όταν θα είναι έτοιμο το άλμπουμ!
 
Από συναυλίες τι γίνεται; Πότε θα βγείτε στο δρόμο; Κυνηγάτε να παίξετε και έξω;
Φαίνεται πως θα είναι γεμάτη χρονιά για μας, όσον αφορά τα Live, με πολλές μάλιστα εμφανίσεις σε φεστιβάλ. Έχουμε ήδη επιβεβαιώσει για το Hammerfest στην Ουαλία, θα παίξουμε επίσης στο Hard Rock Hell στην Ισπανία και στο Les Fest στη Σκωτία. Θα βγουν κι άλλα φεστιβάλ στο επόμενο δίμηνο, καθώς και μεμονωμένες εμφανίσεις στη χώρα μας. Σκοπός μας είναι να έχουμε κοντά μας τον καλύτερο ατζέντη και να παίζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε.
 
Πρόσφατα συμμετείχες στη συλλογή “Beast Over Greece”, διασκευάζοντας το “Moonchild”, παρέα με το Bob Katsionis. Πώς έκατσε αυτή η ιστορία και γιατί διάλεξες το συγκεκριμένο τραγούδι.
Όταν μου είπε ο Bob ότι θα διασκευάζαμε το “Moonchild”, δεν το πίστευα! Αυτό το τραγούδι είναι που πάντα ήθελα να παίξω, απ’ όλα τα κομμάτια των Maiden, αυτό! Το ευχαριστήθηκα παρά πολύ, ήταν φοβερό που ξαναδούλεψα με το Bob. Είναι ένας εξαιρετικός μουσικός και καλός μου φίλος.
 
 
Πέρα από τους Monument, σκέφτεσαι άλλα project ή είναι το μοναδικό πράγμα στο μυαλό σου αυτή την περίοδο;
Οι Monument αποτελούν προτεραιότητα για μένα, εννοείται, αν και συνεχίζω να κάνω πολλή session δουλειά. Είμαι πάντα ανοιχτός σε ανθρώπους που με πλησιάζουν και θέλουν να συνεργαστούμε, εφόσον καταλαβαίνουν ότι οι Monument έρχονται πάντα πρώτοι για μένα.
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις