Συνεντεύξεις

O Michael Wilton στο Noizy.gr

 
Ο Michael Wilton, ο κιθαρίστας και συνθέτης των Queensryche, ο άνθρωπος που έχει γράψει τα “Deliverance”, “Empire”, “Speak” και πολλά-πολλά ακόμα, μας μίλησε για το καινούργιο άλμπουμ των Soulbender, της «έτερης» μπάντας του και για το πώς όλο αυτό προέκυψε, δέκα χρόνια μετά από την πρώτη κυκλοφορία. Πετύχαμε το βιρτουόζο μουσικό κάπου στο Seattle και η πρώτη ατάκα που ακούσαμε αφότου συνδεθήκαμε μαζί του στο Skype ήταν «Είναι πρωί και – για φαντάσου – βρέχει»! Ο Wilton είναι γνωστό σε όλους ότι είναι Μέταλ καρά-Μέταλ και μάλιστα είχε δηλώσει παλιά ότι γουστάρει πολύ που είναι Μεταλάς! Και εμείς το ίδιο, WhipLord! Τον ρωτήσαμε για το άλμπουμ αυτό, για τα Live, για το πώς δούλεψαν με την εν λόγω κυκλοφορία και, φυσικά, για τους Ryche. Κρίμα μόνο που δεν είχαμε μάθει για το θέμα με την Pledge Music πριν γίνει η συνέντευξη αυτή. Κανένα πρόβλημα, αυτός είναι και ο καλύτερος λόγος να κάνουμε άλλη μία… Ευχαριστούμε θερμά τη Jen Kowalski από τη Rat Pak Records για την πολύτιμη βοήθειά της.
 
soulbenderintbig
Το επόμενο άλμπουμ των Queensryche θα βγει του χρόνου, σωστά;
Ναι… Αυτό λέω και εγώ σε όσους με ρωτούν… Αν όλα πάνε καλά, τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο.
 
soulbenderint01Θα πρέπει να σε συγχαρώ, αλλά όχι για τον επόμενο δίσκο των Ryche… όχι μέχρι του χρόνου τουλάχιστον… Τα συγχαρητήρια πάνε για το νέο άλμπουμ των Soulbender!
Ο νέος δίσκος των Soulbender… Είναι ένα project που κάναμε… Το τελειώσαμε το Γενάρη που μας πέρασε. Ο Joe από τη Rat Pak Records (σ.σ. ο ιδιοκτήτης της εταιρείας) με «ενοχλούσε» για το συγκεκριμένο θέμα σε τακτά διαστήματα. Ήθελε να βγάλουμε κάτι καινούργιο, ήθελε όμως να επανακυκλοφορήσουμε και το «παλιό». Βγήκαν ένα σωρό διαφορετικές ιδέες και μετά αποφασίσαμε «Ας κάνουμε ρε-mastering στο παλιό, ας προσθέσουμε και τέσσερα καινούργια τραγούδια και ας το ετοιμάσουμε να κυκλοφορήσει». Πάντα μέσω της Rat Pak Records.
 
Θέλατε να βγάλετε ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ με τους Soulbender; Μια φρέσκια δουλειά με δέκα ή δώδεκα νέα τραγούδια;
Πιστεύω πως όλο αυτό έχει να κάνει ενδεχομένως με το πώς θα πάει αυτή η κυκλοφορία. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κάνουμε αυτό που λες… Παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο με τους Soulbender, είναι όμως πιθανό να γίνει.
 
soulbenderint02
 
Το σκέφτεστε λοιπόν;
Εξαρτάται… Υπάρχει χρόνος για να γίνει και όλοι θέλουμε να γίνει… Πρέπει να το αποφασίσουμε ομαδικά, σαν συγκρότημα. Θα δούμε πως θα πάει… Τα παιδιά είναι μεγάλοι μουσικοί και μεγάλοι συνθέτες… Κρατάμε την πόρτα ανοιχτή.
 
soulbenderint06Είχα διαβάσει μια δήλωσή σου… Δεν ξέρω αν όντως τα έχεις πει εσύ αυτά… Πριν από τρία χρόνια φαίνεται να είπες «Έχω έτοιμο το 75% του δεύτερου Soulbender δίσκου». Άρα έχεις υλικό στο συρτάρι σου για να ηχογραφήσεις και, εννοείται, να κυκλοφορήσεις.
Οι Soulbender έχουν τόνους υλικού (demo) στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους. Όσον αφορά τα τέσσερα τραγούδια στο δεύτερο άλμπουμ… Εκείνα τα τραγούδια είχαν γραφτεί για το πρώτο άλμπουμ των Soulbender, το 2004. Απλά δεν τα είχαμε τελειώσει, δεν τα είχαμε «αναπτύξει» όπως θα έπρεπε. Αυτά φτιάξαμε και αυτά βάλαμε στο δεύτερο άλμπουμ.
 
Όταν άκουσα το “Turn Anger Up” έγραψα πως το συγκεκριμένο τραγούδι θα μπορούσε εύκολα να βρίσκεται σε άλμπουμ των Queensryche! Το έχεις γράψει μόνος σου; Γιατί μου θυμίζει κάτι από αυτό τον αγνό Whip-ο-τσαμπουκά…
Σωστά! Αυτό το τραγούδι έχει πολύ τσαμπουκά. Έχει έλθει σε επαφή μαζί μας πολύς κόσμος, ο οποίος μας προτείνει διάφορα πράγματα. Πολλοί θεωρούν ότι αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είναι το εναρκτήριο για αγώνες AMA ή WWE! (γέλια) Είναι τραγούδι για δράση!
 
soulbenderint03
 
Θα έλεγες ότι είναι κομμάτι Queensryche;
Όχι, δεν είναι Queensryche… Δεν έχει γραφτεί για τους Queensryche… Έχει γραφτεί με τα παιδιά των Soulbender. Σίγουρα έχει εκείνη τη μυρωδιά των Soulbender, έχει τα κουρδίσματα…
 
Είναι σκοτεινό.
Είναι πολύ σκοτεινό… Έχει εκείνη τη μουντάδα του Seattle, του Vancouver… Είναι Soulbender!
 
Τι ανταπόκριση έχει αυτό το άλμπουμ; Από αυτά που έχεις διαβάσει…
Έχω ήδη δώσει πολλές συνεντεύξεις για αυτό εδώ το άλμπουμ και όλοι δείχνουν να τους αρέσει πολύ! Θεωρώ ότι είναι σπουδαίο που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι όσοι άκουσαν τα δύο πρώτα τραγούδια λάτρεψαν την ενέργεια που βγάζει.
 
soulbenderint05
 
Οι Soulbender είναι μία Heavy Metal μπάντα. Metal μέχρι τα κόκαλα! Τι ήταν αυτό που σας έκανε να μαζευτείτε ξανά και να βγάλετε αυτά τα τραγούδια; 
Το κάναμε επειδή μας πλησίασε η Rat Pak Records και μας έκανε πρόταση γι αυτό. Ήμουν στο δρόμο, σε περιοδεία με τους Queensryche και ο Joe O’ Brien ήλθε σε επαφή μαζί μου. Του λέω «Ξέρεις, έχω χρόνο»… Μου έστειλε λοιπόν την προσφορά του και εγώ την κοινοποίησα με mail στους υπόλοιπους Soulbender. Το timing ήταν καλό, καθώς και εκείνοι είχαν κενό, όσον αφορά τα προγράμματά τους και έτσι μπορέσαμε και το κάναμε αρκετά γρήγορα. Κάπως έτσι έγιναν όλα. Είχαμε την ευκαιρία και τις κατάλληλες συνθήκες.
 
Σκέφτεστε να κάνετε κάνα video για αυτό το άλμπουμ;
Κοίτα, δεν έχουμε φτάσει ακόμα ως εκεί… Η πρόκληση για μας ήταν να γράψουμε μουσική και να την προχωρήσουμε με το Joe της Rat Pak Records… Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνουμε video, δεν το έχουμε όμως συζητήσει.
 
soulbenderint07Ποιο κομμάτι θα διάλεγες για video;
Μάλλον το “Seraphim”… Είναι ένα τραγούδι με τρομερή ατμόσφαιρα και μοιάζει πολύ με τα τραγούδια στο πρώτο άλμπουμ.
 
Για το μοτίβο των Soulbender, έτσι όπως αυτοί κινούνται με τη μουσική τους, θα έλεγες πως όλο αυτό έχει κάποια βασική επιρροή ή πρόκειται απλά για τους τέσσερίς σας και τη δυνατότητά σας να δημιουργείτε μουσική;
Η επιρροή των Soulbender είναι το σύνολο της δημιουργικότητάς μας, του να γράφουμε τραγούδια… Στη ουσία είμαστε μια παρέα φίλων… Το vibe που παίρνουμε είναι η μουσική δυνατότητα δημιουργίας. Τρέχουν οι ιδέες, όπως και ο τρόπος και όλο αυτό είναι πολύ οργανικό! Τζαμάρουμε και περιμένουμε να «βγει» το κομμάτι! Και εκεί, με κάποιο τρόπο, το φτιάχνουμε… Οι Soulbender είναι κάτι σαν φάση jamming. Είναι διασκέδαση!
 
Θα σας δούμε ζωντανά στη σκηνή; Λες να παίξετε καθόλου; Δέκα, δώδεκα ημερομηνίες στις ΗΠΑ…
Λαμβάνουμε διάφορες προσφορές. Είναι καθαρά θέμα σωστών συνθηκών, σωστού timing, σωστών προσφορών… Είναι δύσκολο το να προσπαθήσεις να τους φέρεις όλους στο ίδιο πλάνο. Και το να το οργανώσεις όλο αυτό… Αυτό είναι από μόνο του πρόκληση. Είναι πιθανό, είναι όμως και δύσκολο να επιτευχθεί. Τώρα που μιλάμε, θα πρέπει να σου πω ότι απλά ευχαριστιόμαστε αυτή την κυκλοφορία.
 
soulbenderint04
 
Το "Queensryche" άλμπουμ που βγάλατε πέρυσι ήταν εξαιρετικό. Το επόμενο λες να μας πάρει τα κεφάλια;
Κοίτα… έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε το καινούργιο άλμπουμ, είμαστε στο επόμενο στάδιο. Πολύ Μέταλ, πολύ Progressive, Hard Rock… Δυναμικά τραγούδια… Προφανώς θα διατηρεί το στυλ που δημιουργήσαμε με τα πρώτα έξι άλμπουμ μας, όσον αφορά τη σκέψη και τον τρόπο γραφής και όλο αυτό έχει ενώσει όλα τα μέλη της μπάντας… Πολλά πράγματα συμβαίνουν με ταχύτατο ρυθμό και όλο αυτό είναι μαγικό… Πραγματικά διασκεδάζουμε όλοι μας με αυτό που κάνουμε και… Θα είναι εκπληκτικό όταν αυτό το πράγμα βγει προς τα έξω.
 
Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τίτλο; Το έχετε σκεφτεί καθόλου;
Όχι ακόμα, δεν το έχουμε συζητήσει, δεν είμαστε ακόμα «εκεί». Ο τίτλος του δίσκου, το εξώφυλλο… όλα αυτά αποτελούν μέρη μιας διαδικασίας… Πρέπει να «σταθεροποιήσεις» πρώτα τα τραγούδια, πρέπει να βάλεις μπροστά τις μηχανές… Να ενεργοποιηθεί το management, να ασχοληθεί η δισκογραφική. Πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν οργανωτικά. Θα γίνουν όμως. Θα συμβεί όλο αυτό και θα είναι τόσο ωραίο για μας, τόσο όσο και όλο αυτό που έγινε με τον προηγούμενο δίσκο!
 
Κώστας Κούλης
Michael, μπορώ να είμαι εγώ ο M.O.T.U. για τους επόμενους έξι μήνες;
 
soulbenderint666
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα