= Μάριος Πολίτης - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Μάριος Πολίτης - Η συνέντευξη

 
   Η τέχνη της εξιστόρησης ήτοι storytelling. Ο Μάριος Πολίτης, που εξιστορεί μέσω της μουσικής και των τραγουδιών του ήτοι storyteller. Μαζί με τους Storytellers λοιπόν, θα καταλάβει τη σκηνή του Crow Live Stage το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και θα παίξει τα ολόδικά του τραγούδια, από το άλμπουμ του “This Is My Story” και – φαντάζομαι – όχι μόνο. Μιλήσαμε με τον Μάριο, αναφερθήκαμε στο πριν και το μετά, την πανδημία και το μέλλον, την ιδιότητα/ικανότητα να μεταδίδεις αυτό που έχεις ζήσει ή αυτό που έχεις σκεφτεί πως θα μπορούσες να έχεις ζήσει. Τα υπόλοιπα θα τα αισθανθούμε εκ του σύνεγγυς, στο LiVE. Πολλά ευχαριστώ στην Ελευθεριά Καλαμπαλή και την One:Woman:Company, που φρόντισαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
politis2115

Επιτέλους Live! Μετά από τόσο καιρό; Πώς νιώθεις που θα βρεθείς ξανά στη σκηνή;
Σίγουρα ενθουσιασμένος! Ανυπομονώ να επικοινωνήσουμε παρέα με τους Storytellers το πρώτο μου άλμπουμ. Ελπίζω να σας δω όλους εκεί!

Επειδή έχεις βιώσει και τα δύο, έχεις ηχογραφήσει δίσκο, έχεις παίξει ζωντανά… Είναι αυτά τα δύο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους ή οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος; Σε ελκύουν το ίδιο;
Είναι δύο εντελώς διαφορετικές διαδικασίες. Σίγουρα όταν κάνεις το ένα, σου λείπει το άλλο. Το καλό είναι πως το ένα χρειάζεται το άλλο. Οπότε ζεις την στιγμή και προσδοκάς τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η πανδημία πέρασε δημιουργικά για σένα;
Ναι, φυσικά. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε. Πάντα πρέπει να προσπαθείς να πάρεις το καλύτερο με βάση τις συνθήκες που αντιμετωπίζεις. Έτσι έκανα και εγώ και μπορώ να πω με σιγουριά πως ένα μεγάλο μέρος του δεύτερου άλμπουμ συνθετικά είναι έτοιμο!

Θα έκανες live streaming; Ήταν κάτι που σου πέρασε από το μυαλό τους προηγούμενους μήνες;
Έκανα κάτι σαν live streaming. Μπορείτε να το απολαύσετε στο κανάλι μου στο YouTube. Eίναι μια ακουστική έκδοση κάποιων τραγουδιών του δίσκου, παρέα με τον Λώρενς και τον Ιάσονα και την παραγωγή επιμελήθηκε ο Γιώργος Προκοπίου.
 
politis2114

Πέρυσι τέτοιο καιρό είχε κυκλοφορήσει το “This Is My Story”. Τι ανταπόκριση είχες με αυτό το άλμπουμ; Πώς το υποδέχθηκαν Τύπος και κοινό;
Tα πράγματα λόγω της καραντίνας δεν πήγαν ακριβώς στην κατεύθυνση που ήθελα, αλλά πήγαν αρκετά καλά με τρόπους που δεν περίμενα, όπως το Spotify για παράδειγμα. Στον Τύπο τώρα νομίζω πως αφήσαμε ένα πολύ καλό αποτύπωμα, χάρη στη σκληρή δουλειά της μάνατζέρ μου, της Ελευθερίας Καλαμπαλή.

Κάνεις ακόμα πράγματα για αυτό το άλμπουμ. Κάτι μαθαίνουμε για νέο βίντεο. Θέλεις να μας πεις τι έχεις ετοιμάσει;
Τα βίντεο του άλμπουμ έχουν ολοκληρωθεί. Κάναμε τρία στον αριθμό και νομίζω πως δώσαμε στον κόσμο αυτό που θέλαμε. Τώρα ήρθε η ώρα ο καθένας να διαλέξει το μπλουζάκι που τον εκφράζει! Ο φίλος μου και καλλιτέχνης Άγγελος Μενγκένζι έκανε μια καταπληκτική δουλειά και μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα marios.politis.bandcam.com και να κάνετε την επιλογή σας!

Η περίοδος σύνθεσης είναι για σένα διάστημα διαλογισμού και εσωτερικής αναζήτησης; Τι σε ιντριγκάρει όταν γράφεις τραγούδια;
Είναι δύσκολο να το εξηγείς. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να το βιώνεις! Αυτό που πραγματικά με ιντριγκάρει είναι ίδιο με το συναίσθημα που έχει κάποιος όταν ψάχνει και στο τέλος βάζει το τελευταίο κομμάτι του πάζλ. Έχεις μια μικρή στιγμή που νιώθεις περήφανος για την προσπάθειά σου και μετά περιμένεις να δεις αν όντως κατάφερες να το επικοινωνήσεις με τον κατάλληλο τρόπο. Έχω πολλά τραγούδια στο συρτάρι, γιατί ίσως δεν είναι η ώρα τους ακόμα ή ίσως δεν έχω βρει τον τρόπο να τα επικοινωνήσω.
 
politis2116

Θα έδινες ποτέ τραγούδια σου σε άλλο καλλιτέχνη;
Ναι, εύκολα! Δεν πρέπει να έχεις χαζούς εγωισμούς, αν σου αρέσει και υπηρετείς την τέχνη της μουσικής. Αν έχω γράψει κάτι που απλά δεν είναι για μένα εκείνη την στιγμή, γιατί να θαφτεί; Αν τώρα κυνηγάς πάση θυσία την επιτυχία ή το ροκσταριλίκι, φαντάζομαι γίνεσαι λίγο επιφυλακτικός και δεν έχεις την ανάγκη να μοιράζεσαι.

Τι να περιμένουμε από σένα το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου; Τι να περιμένει ο κόσμος που θα έλθει να σε δει και να σε ακούσει;
Καταρχάς να περιμένει την ενέργειά μας, τον σεβασμό μας και την άρτια εκτέλεση του δίσκου από εμένα και τους Storytellers! Είμαι σίγουρος πως η προσέλευση θα είναι μεγάλη και η ενέργεια που θα πάρουμε θα γυρίσει πίσω. Τίποτα δεν έχει νόημα αν δεν μοιράζεσαι! Σας περιμένουμε όλους στο Crow!

Κώστας Κούλης
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις