= Marialena - H συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Marialena - H συνέντευξη

 
   Η Μαριαλένα κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ. Το “Vanity” παίρνει τη θέση που του αρμόζει και η νεαρή σοπράνο απελευθερώνει όλη της την αγάπη και το πάθος για την τέχνη της. Η μουσική είναι τρόπος έκφρασης, τρόπος δουλειάς, τρόπος ζωής. Μιλήσαμε με τη Μαριαλένα, κουβεντιάσαμε για τον δίσκο της, για τις συναυλίες που τόσο πολύ της λείπουν, για τα όνειρά της ήτοι το επόμενο άλμπουμ. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
marialena2155 
Ποια η ανταπόκριση που λαμβάνει το “Vanity”; Τι έχεις αποκομίσει από τον Τύπο και το κοινό;
Ο δίσκος έχει πάει αρκετά καλά σε Ελλάδα και εξωτερικό και ειλικρινά όλα τα όμορφα σχόλια που δέχομαι συνέχεια με έχουν συγκινήσει πολύ. Σίγουρα για να πεις ότι αποκομίζεις ουσιαστικά σχόλια για την δουλειά σου από το κοινό, σημανικό ρόλο παίζουν και οι live εμφανίσεις,κάτι το οποίο δεν έχω προλάβει ακόμα να κάνω με τον δίσκο.

Πώς ήταν σαν εμπειρία αυτή η δουλειά; Πώς ένιωσες όταν ξεκίνησες να δουλεύεις πάνω σε αυτά τα τραγούδια;
Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία, που ειλικρινά αδημονώ να επαναλάβω στην επόμενη δισκογραφική δουλειά μου. Για εμένα είναι ζωή να δημιουργείς μουσική και φυσικά τα συναισθήματα δεν μπορούν να περιγραφούν εύκολα στο χαρτί. Θα χρησιμοποιήσω τη λέξη λύτρωση. Είναι αυτό ακριβώς που ένιωσα όταν έβγαλα όλες μου τις ιδέες και τον εαυτό μου πάνω σε αυτό.
 
marialena2156
Η ηχογράφηση είναι κάτι που σε ιντριγκάρει το ίδιο με μία συναυλία; Μήπως είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος τελικά;
Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το καθένα με τη δική του μαγεία. Μου αρέσει πολύ η διαδικασία της ηχογράφησης γιατί δημιουργείς και ταυτόχρονα μπορούν να σου έρθουν και κάποιες ακόμα ιδέες πάνω στη μελωδία που τραγουδάς. Αλλά το live για εμένα είναι κάτι μοναδικό. Κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα. Γιατί εκείνη τη στιγμή εσύ και ο κόσμος από κατω γίνεστε ένα και ο ένας παίρνει ενέργεια από τον άλλον. Το να βλέπεις ανθρώπους να τραγουδάνε τη μουσική σου είναι κάτι τουλάχιστον συγκινιτικό.

Δυστυχώς, η πανδημία κατάφερε να κατεβάσει όλους τους διακόπτες του πολιτισμού. Πώς λειτούργησες σε αυτή την περίοδο; Δούλεψες πάνω σε καινούργιο υλικό;
Όλη αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε σε μία διαδικασία σύνθεσης του επόμενού μας άλμπουμ. Έχουμε ήδη οργανώσει τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ μας, το οποίο έχει πάει αρκετά πίσω και περιμένουμε την άδεια για να γίνει.Στο ενδιάμεσο κάνω κάποια cover και κάποιες συνεργασίες. Σκέφτομαι επίσης μήπως βγάλω και ακόμα ένα lyric video.

Σε συγκινεί η κλασσική μουσική και η όπερα, σε συγκινεί όμως και το Μέταλ. Καθώς φαίνεται, η μουσική είναι μία;
H μουσική για μένα είναι ένας οργανισμός που έχει ανάγκη τη συνεχή εξέλιξη. Όπως και ο τραγουδιστής, κατά την άποψή μου, δεν μπορεί να έχει μόνο μία πλευρά. Σημασία για εμένα έχει να υπάρχει η γνώση και από εκεί και πέρα να αφήνεις τον εαυτό σου να δημιουργήσει, χωρίς να τον κλείνεις σε ένα και μόνο καλούπι. Άλλωστε όλα τα είδη μουσικής έχουν επιρροές το ένα από το άλλο. Σημασία έχει όταν τραγουδάς να το κάνεις με την ψυχή σου, αυτή ξέρει σίγουρα πού να σε κατευθύνει.
 
marialena2157
Τι είναι αυτό που σε ώθησε να εκφραστείς με τη φωνή σου, τραγουδώντας και φτάνοντας σε αυτό το επίπεδο;
H μουσική ήταν και είναι ο σημεντικότερος τρόπος έκφρασής μου. Από πολύ μικρή ασχολούμαι με τη μουσική και για αυτό αποφάσισα να τη σπουδάσω και μεγαλώνοντας. Μέσα από αυτήν βρίσκω τον εαυτό μου, μπορώ να ξεσπάσω και να εξωτερικεύσω το κάθε τι που δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια. Άρα για εμένα το τραγούδι είναι η ζωή μου. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που με ώθησε. Πολλές φορές σε πάει η καρδιά και η ψυχή σου σε αυτό που πρέπει να πας.

Σου λείπει η σκηνή; Είναι κάτι που θέλεις να κάνεις με το πέρας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων;
Εννοείται! Ζω για να εμφανιστώ στην σκηνή. Για να μπορέσω να μοιραστώ την αγάπη μου και το πάθος μου με τον κόσμο. Ελπίζω να βγούμε σύντομα από αυτό που ζούμε και να μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά ελεύθερα. Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη αυτή κουβέντα.

Κώστας Κούλης
 
marialena2158
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις