= Οι Madebygrey (Cinematic Rock) στο Noizy - Συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Οι Madebygrey (Cinematic Rock) στο Noizy - Συνέντευξη

 
   Το Noizy.gr αγαπάει τη μουσική και τον κινηματογράφο. Κατ’ επέκταση αγαπάει την κινηματογραφική μουσική και πόσο μάλλον όταν εκείνη προέρχεται από εγχώριους και ανερχόμενους καλλιτέχνες. Ο Αντώνης Χατζημιχάλης βρίσκεται πίσω από το project που ονομάζεται Madebygrey και μας έχει δώσει μερικά εξαιρετικά δείγματα μιας soundtrack αισθητικής. Οι Madebygrey λοιπόν μιλούν στο Noizy για τις επιρροές τους, για τους καλλιτεχνικούς τους στόχους και για το παρόν και το μέλλον της κινηματογραφικής μουσικής στην Ελλάδα.
 
madebygrey1944 
Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αποτελείς το μοναδικό μέλος μιας Imaginary band;
Είναι και τα δύο. Τελευταία, με τους συνεργάτες που έχω, είναι πολύ πιο εύκολο. Αισθάνομαι πολύ όμορφα κοντά τους. Με αγαπούν με ένα συμβατό σε εμένα τρόπο και δεν παίζει κάνεις διεκπεραιωτικά. Αυτό βοηθάει πολύ στο να αποδοθεί σωστά το κλίμα και η ενέργεια που θέλω στις ζωντανές εμφανίσεις.

Ποια είναι εκείνα τα soundtracks που θα θεωρούσες χαρακτηριστική επιρροή για τους MadeByGrey;
Τρύπες, Godspeed you black emperor, Pink Floyd, Tindersticks, Dvorak…

Η έμπνευση σου προέρχεται από υπάρχοντα οπτικά/κινηματογραφικά ερεθίσματα;
Εικάζω πως ως έμπνευση εννοείς αυτή τη συναισθηματική φόρτιση που νιώθει κάποιος όταν δημιουργεί κάτι και του αρέσει. Δεν υπάρχει κάτι το υπερβατικό ή θείο σε αυτό.
 
madebygrey1946

Ποια είναι η άποψη σου για την ανάπτυξη του βινυλίου;
Χαίρομαι πολύ που υπάρχει, όπως και για το ότι το "Grief" κυκλοφόρησε και σε βινύλιο. Ο ρομαντισμός που αποπνέει η κατοχή ενός δίσκου σε βινύλιο, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο μέσο, όπως θα έχεις βαρεθεί από όλους να ακούς.

Ποια είναι η άποψή σου για τα streaming services;
Δεν είμαι κατά, δεν τα χρησιμοποιώ όμως και δεν με βόλεψαν ποτέ. Φαντάσου τη μουσική μου την έχω μόνο στο bandcamp. Παίζει να είμαι ο μόνος αν όχι από τους ελάχιστους από τα συγκροτήματα ή project της εγχώριας σκηνής, που μου έρχονται στο μυαλό. Θα δημιουργήσω ένα λογαριασμό στα streaming services, στο άμεσο μέλλον όμως, για να διευκολύνω αυτούς που με ρωτάνε κατά καιρούς και δυσαρεστούνται που δεν έχω.

Ποιο είναι το setup στα Live ώστε να αποδοθεί όλη αυτή η κινηματογραφική αίσθηση;
Δύο κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, τρομπόνι, βιολί, κάποια samples, ατμόσφαιρες ή arpeggiators που παίζουν (πράγμα που επιβάλλει να παίζουμε με μετρονόμο κάποια κομμάτια) και η ενέργεια όσων παίζουν μαζί μου στη σκηνή, όπως και η δική μου.

Προτιμάς να δουλεύεις πάνω σε αναλογικές ή "ψηφιακές" παραγωγές;
Προτιμώ να δουλεύω υβριδικά. Το hard disk recording είναι τεράστια ευκολία. Αν έγραφα εξ ολοκλήρου σε αναλογικό περιβάλλον, θα έκανα την παραγωγή απλά, χωρίς να μπλέξω με τίποτα τεχνικό, πράγμα που σκοπεύω να κάνω. Τη γλυκύτητα του αναλογικού την παίρνω από τις πηγές μου, που είναι full analogue.
 

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τη Lia Hide και πώς πήρες τελικά την απόφαση να προσθέσεις φωνητικά σε κάποια από τις συνθέσεις σου;
Είχα κολλήσει άσχημα με το “Βaby I hate you”, ένα κομμάτι από τον προηγούμενο δίσκο της και όταν τη συνάντησα στην ακρόαση του “Νo Fairytales” - καταπληκτικό άλμπουμ - που έκανε στο κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων, της πρότεινα να τραγουδήσει κάποιους στίχους μου και της είπα ότι αν δεν το πει αυτή, απλά θα το βγάλω ορχηστρικό. Δέχτηκε και η συνέχεια είναι το “Trapped”.

Τι να περιμένουμε από το “Music For The Deprived”;
Θεωρώ ματαιοδοξία να μιλήσω για ένα άλμπουμ που είναι ακόμα στο pre-production. Δεν θα το κάνω. Μου επιτρέπω όμως να σου πω ότι έχει αρκετές διαφορές από το “No Closure” και τα δύο προηγούμενα.

Θα μπορούσες να περιγράψεις την διαδικασία σύνθεσης ενός cinematic rock κομματιού;
Όχι. Δεν έχω καμία μα καμία μεθοδολογία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει ηλεκτρικές κιθάρες, βιολί και τρομπόνι, γιατί αυτά τα όργανα έχω επιλέξει να αποτελούν το συγκεκριμένο project.

Δημήτρης Μπάρμπας
 
madebygrey1947
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις