= Lazy Man's Load - H συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Lazy Man's Load - H συνέντευξη

 
   Ο Lazy Man είναι ο άνδρας χωρίς όνομα του μέλλοντος; Είναι ο βασικός πρωταγωνιστής μίας δυστοπικής πραγματικότητας, χωρίς αίσιο τέλος; Δεν έχουμε παρά να ακούσουμε το "All Hat No Cattle", το ντεμπούτο άλμπουμ των Lazy Man’s Load, οι οποίοι αφηγούνται μουσικά τις ιστορίες του υπερχορδικού καουμπόι. Μέσα από τις μελωδίες, τα γκάζια και τον απίστευτα βαρύ ήχο της, η μπάντα μας συστήνεται και μιλά για τον δίσκο, τη δουλειά της, το πόσο αγαπά αυτό που κάνει, το πόσο τάβλα με κάπα είναι αυτή η ρημάδα η μουσική. Ευχαριστούμε θερμά τον Χάκο Περβανίδη, ο οποίος φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
lml2148

To “All Hat No Cattle” είναι προϊόν της πανδημίας; Πότε ξεκινήσατε να δουλεύετε πάνω στην καινούργια δουλειά σας; Πότε το ολοκληρώσατε;
Όχι, το υλικό για το “All Hat No Cattle” προϋπήρχε, με εξαίρεση το “Influenza”, το οποίο πήρε μορφή μέσα στην πανδημία. Μπήκαμε στο στούντιο τον Μάιο του 2020, όταν το υλικό είχε μεστώσει και ωριμάσει.

Ο εκπληκτικός τίτλος πώς προέκυψε; Brainstorming, κάπου το είχατε δει, το είχατε διαβάσει… Τι ακριβώς ισχύει;
Η ιδέα του ονόματος προέκυψε ουσιαστικά σαν ειρωνεία απέναντι σε άτομα που δεν πίστεψαν στο εγχείρημά μας. Μια μέρα ειπώθηκε σε άτομα του τότε κύκλου μας η απόφασή μας να κυκλοφορήσει ο δίσκος με κάθε τρόπο, δεδομένου δε ότι είχαμε προσπαθήσει αρκετές φορές τα μέλη ξεχωριστά μέσα στα χρόνια να κυκλοφορήσουμε υλικό. Μας είπαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είμαστε «όλο λόγια», που είναι και η επίσημη απόδοση της φράσης. Το θεωρήσαμε κατάλληλο να είναι ο τίτλος για την πρώτη μας δουλειά.

Είναι ΤΟΣΟ Μέταλ ο ήχος, είναι πολύ δυναμικό το παίξιμο, είναι όλο το άλμπουμ εξαιρετικά δομημένο. Τι είχατε κατά νου όταν το ηχογραφούσατε;
Παίζοντας για τρία χρόνια στα λαϊβάδικα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, το μόνο που ξέραμε ήταν το vibe του live. Λογικό λοιπόν τα κομμάτια να αποκτήσουν μορφή και δομή πάνω στο σανίδι, πράγμα το οποίο μας εκφράζει απόλυτα. Έτσι, μπαίνοντας στο στούντιο, θέλαμε να αποτυπώσουμε αυτό το feeling. Οι μετρονόμοι έκλεισαν, τα όργανα γράφτηκαν one take και οι φωνές γράφτηκαν μετά από κατοστάρι sprint για να προσομοιωθούν οι συνθήκες του live. Εν τέλει το σκεπτικό μας είναι να κάνουμε ακόμη και τον πιο απαιτητικό ακροατή του δίσκου να έρθει να μας δει live, όπου εκεί ξέρουμε ότι θα τον κερδίσουμε.
 
lml2145

Η ιστορία με τις αφηγήσεις του κεντρικού ήρωα, του Lazy Man, πώς βρήκε τον δρόμο της μέσα από τα τραγούδια σας; Σαν ιδέα όλο αυτό το concept υπήρχε έτσι από την αρχή;
Η ιδέα υπήρχε στο κεφάλι του τραγουδιστή μας, αλλά ποτέ δεν έγινε δυνατή η εφαρμογή της, γιατί ούτε οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, ούτε τα άτομα υπήρχαν. Μόλις η μπάντα μπήκε στο στούντιο για το πρώτο single το 2017, η ιδέα άρχισε να αποκτά πιο σταθερή δομή και υπόσταση. Δουλεύουμε πάνω στο concept από την αρχή και το εξελίσσουμε. Ήταν κάτι που βγήκε αβίαστα και κατά κάποιο τρόπο φυσικά.

Μήπως είναι στην ουσία μία αλληγορία αυτή η σειρά ιστοριών;
Αλληγορία υπάρχει παντού. Φυσικά και οι ιστορίες του Lazy Man κρύβουν μέσα τους μια αλληγορία, η οποία είναι εκεί για να την ερμηνεύσει ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Έχετε ήδη κυκλοφορήσει ένα βίντεο για το άλμπουμ. Τι σκέφτεστε παραπέρα; Τι να περιμένουμε από εσάς; Έχετε κατασταλάξει σε κάποιο κομμάτι;
Να περιμένετε μαζί με την κυκλοφορία του δίσκου, στις δύο Ιουλίου, ένα ακόμα κλιπ, κανονικό αυτή τη φορά… ή και όχι. Έχουμε κατασταλάξει σχετικά με το ποιο κομμάτι θα γίνει κλιπ, αλλά θα το μάθετε με την κυκλοφορία του.

Η ενασχόληση με το συγκρότημα σημαίνει συνεχές τρέξιμο; Είναι κάτι που σας απασχολεί σε ολόκληρο;
Η ενασχόληση με το συγκρότημα είναι για εμάς μια συνεχής θεραπεία. Δεν το αντιμετωπίζουμε σαν υποχρέωση ή σαν τρέξιμο. Δεν μας κουράζει, μας γεμίζει και είναι τρόπος ζωής.
 
lml2144

Ετοιμάζετε τα πλάνα σας για συναυλίες στο επόμενο διάστημα; Υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο;
Σχέδια και πλάνα φυσικά και υπάρχουν, αν και η πανδημία μας έχει αναγκάσει να τα αναπροσαρμόσουμε. Ωστόσο δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι ακόμα, καθώς είναι όλα ρευστά.

Σαν συγκρότημα, τι είναι αυτό που σας ανεβάζει ψυχολογικά; Από την άλλη μεριά, υπάρχει κάτι που να σας θυμώνει;
Απλό. Τα live μας ανεβάζουν, γενικά η όλη διαδικασία. Από τη στιγμή που ντυνόμαστε ή ταξιδεύουμε για κάποιο live εκτός Αθήνας, το sound-check, το performing, το άραγμα κτλ. Τι μας θυμώνει; Όταν δεν παίζουμε live ή στην παρούσα φάση, όταν ακυρώνεται το ένα μετά το άλλο.

Ο Έλληνας οπαδός/ακροατής είναι απαιτητικός;
Αν θεωρείς απαιτητικό ότι κάποιος περιμένει να δει ένα δυνατό performance, μουσική που τον ταρακουνάει συθέμελα και μια μπάντα που να δίνει το 100% πάνω στην σκηνή, τότε ναι, είναι πολύ απαιτητικός και τον ενθαρρύνουμε να συνεχίσει να είναι.

Ποιο είναι εκείνο το βασικό χαρακτηριστικό που κάνει τη μπάντα να συνεχίζει να δημιουργεί μουσική και να αποδίδει στη σκηνή τα τραγούδια της;
Η καύλα. Δεν θα σου πούμε η αγάπη για τη μουσική. Το θεωρούμε αυτονόητο. Είναι η καύλα του να ξέρεις ότι θα παίξουμε, αυτοί οι πέντε άνθρωποι μαζί τη μουσική μας, θα ιδρώσουμε, θα κοπανηθούμε, θα γουστάρουμε και θα επικοινωνήσουμε εμείς με το κοινό και το κοινό με εμάς.

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις