Συνεντεύξεις

Ladies Of Metal vol. III - Η συνέντευξη

 
   Ladies Of Metal, μέρος τρίτο. Εννέα μπάντες, δύο σκηνές, μία ημέρα. Το Σάββατο 7 Μαρτίου σηματοδοτεί μία θαυμάσια έκρηξη, που έχει να κάνει με την παρουσία μερικών από τα πιο δυνατά, τα πιο μελετημένα και τα πιο σοβαρά σχήματα στην Ελλάδα. Αρκετά από αυτά έχουν παίξει στο εξωτερικό και όλα, μα όλα τους, είναι έτοιμα να διαλύσουν τη σκηνή, στην οποία θα ανέβουν, για να δείξουν πως μία κυρία ισούται με έναν κύριο, αν έχουμε το μυαλό μας μέσα στο κεφάλι μας και αν ακούμε μουσική με τα αυτιά και όχι τα μάτια. Οι οκτώ από τις εννέα κυρίες που διαφεντεύουν τα μικρόφωνα, τίμησαν με την παρουσία τους το περιοδικό μας και η κουβέντα που έγινε είναι από τις καλύτερες που έχουμε κάνει! Και επειδή δεν μας αρέσει να μιλάμε γενικά, να εστιάσουμε ειδικά. Στο τραπέζι μας βρέθηκαν οι Dimlight, AfterΒlood, Disillusive Play, Julian’s Lullaby, Mute Tale, Project Renegade, A Void Eternal, Dimorfia και είχαμε τη χαρά να πούμε ένα γεια τηλεφωνικά με τους Hand Of Fate. Ευχαριστούμε θερμά τη Μάριαν Νικολάου η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη και το Τιθώρα γενικά και τον Ιπποκράτη ειδικά, για την υπέροχη φιλοξενία.
 
ladies2001

Για πρώτη φορά το φεστιβάλ γίνεται παράλληλα. Στις 7 Μαρτίου στο Holy Wood Stage και ταυτόχρονα στο Eightball. Η προσέγγιση, η επαφή… πώς έγινε;
Άννα (Julian’s Lullaby): Μας έχει αναλάβει η Angel’s PR, promotion εταιρεία και έτσι ακριβώς γνωρίσαμε το Ladies Of Metal. Παίξαμε στο πρώτο, σαν headliners, μαζί με Dimorfia, Wash Of Sounds και Infected Minds. Ήταν πολύ ωραίο το πρώτο φεστιβάλ. Τα θετικό της υπόθεσης είναι ότι συνεχίστηκε. Υπάρχει όλο αυτό στο εξωτερικό μεν, αλλά στην Ελλάδα έγινε για πρώτη φορά κάτι τέτοιο.
Μαρία (Dimorfia): Κι εμάς μας έχουν αναλάβει οι Angels PR, από το ντεμπούτο μας, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017. Είχαμε κατέβει για πρώτη φορά στην Αθήνα, πριν δύο χρόνια, στο πρώτο Ladies Of Metal. Κάναμε «ποδαρικό» και τώρα έρχεται και πάνω. Είμαστε χαρούμενοι που έρχεται στην πόλη μας. Και που μεγαλώνει…
Αντιγόνη (Disillusive Play): Κι εμείς κάπως έτσι. Μέσω Angels PR. Και πέρυσι και φέτος!
Tzo Georgia (A Void Etenral): Εμείς δεν είμαστε στην Angels PR! (γέλια) Αλλά μας έστειλε μήνυμα ένα από τα παιδιά της εταιρείας, ο Κώστας και μας ρώτησε αν θα θέλαμε να παίξουμε στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε παίξει ξανά μαζί με τους Dimorfia, όπως και κάποιες άλλες μπάντες, οπότε… Είπαμε απλά ότι ναι, θέλουμε να παίξουμε.
Hel Pyre (AfterBlood): Ούτε εμείς είμαστε στο μάνατζμεντ… Έγινε προσέγγιση και από τον Κώστα και από τη Μάριαν, για να συμμετάσχουμε και εμείς. Είναι ωραία ιδέα, μας άρεσε και είπαμε ναι. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε.
 
ladies2005
Μαριάννα (Project Renegade): Εμείς είμαστε περίπου τρία χρόνια στην Angels PR. Είχαμε παίξει και στο περυσινό Ladies Of Metal. Φέτος είπαμε να πάμε λίγο βόρεια, να κάνουμε και εμείς «ποδαρικό» στη Θεσσαλονίκη. Χαιρόμαστε πολύ, γιατί είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε εκτός Αθηνών. Οπότε είναι και μια πρόκληση για μας, να εμφανιστούμε σε μια άλλη πόλη.
Άννα (Mute Tale): Μέσω μίας κοινής φίλης έγινε… Τη Μάριαν την ξέρω πολλά χρόνια. Τον Κώστα τον ξέρω διαδικτυακά. Μία φίλη, που έχει παίξει στο φεστιβάλ, με σύστησε στα παιδιά και έτσι έγινε η επαφή. Και αποφασίστηκε να ανοίξουμε εμείς το φεστιβάλ της Αθήνας φέτος.
Mora Hecate (Dimlight): Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε στο Ladies Of Metal. Πέρυσι ήταν η πρώτη. Δεν ήμασταν αρχικά στην Angels PR. Μας προσέγγισε τότε εκείνη η ομάδα και μας ζήτησε να συμμετάσχουμε. Το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον. Παίξαμε πέρυσι, ήταν υπέροχο το Live και στη συνέχεια σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να μπούμε στην Angels… Φέτος που είμαστε headliners, είμαστε πολύ χαρούμενοι! Πέρυσι η διοργάνωση ήταν εξαιρετική. Ήταν πολύ καλό το φεστιβάλ, περάσαμε πολύ ωραία και φέτος θα είναι ακόμα καλύτερα.
 
ladies2002

Το γεγονός ότι στο εξωτερικό αυτό είναι πολύ σύνηθες.. Άντρας πίσω από μικρόφωνο, γυναίκα πίσω από το μικρόφωνο, αυτό δεν έχει καμία σημασία… Εδώ, στην Ελλάδα, είναι κάτι το πρωτοποριακό. Πόσο σας ιντριγκάρει;
Mora: Σίγουρα μας τιμάει το ότι αποφάσισαν να κάνουν ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις γυναίκες και τις γυναικείες φωνές. Σαν Dimlight, δεν μας αρέσουν πολύ οι ταμπέλες, ξέρεις, female fronted και τέτοια… Το βρίσκουμε όμως πρωτοποριακό σαν κίνηση, για τα δεδομένα της Ελλάδας, είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε και headliners σε ένα τέτοιο φεστιβάλ. Και μακάρι να πάει και του χρόνου…
Άννα (Mute Tale): Εγώ νιώθω αμαζόνα! (απίστευτο γέλιο) Νιώθω πολύ ωραία που θα βρεθούμε στη σκηνή. Νομίζω ότι είναι δυνατό όλο το project. Πολλά άτομα… Έχει ένα μεγαλείο, μια άλλη δυναμική…
Μαριάννα: Ούτε εμένα μου αρέσει αυτό το στερεότυπο του female fronted. Είναι πολύ ωραίο το φεστιβάλ και καλό θα είναι να αποβάλλουμε αυτή την ιδέα που έχουμε στο κεφάλι μας, από το 2000 ίσως… Βλέπουμε συγκροτήματα που έχουν τελείως διαφορετική μουσική, το ένα από το άλλο. Υπάρχει ποικιλία… Θέλεις extreme; Υπάρχει extreme. Θέλεις symphonic; Υπάρχει και τέτοιο. Αν θέλεις μοντέρνο, υπάρχει και πιο μοντέρνο. Όλα υπάρχουν! Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε. Νομίζω πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ θα αλλάξει λίγο το μυαλό του κόσμου.
 

Hel Pyre: Κοίτα… Είναι όντως πιο συνηθισμένο στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι εδώ. Οι ταμπέλες δεν φεύγουν, έχουμε ακόμα αρκετά με το «Η γυναίκα μπροστά»… Όπως είπαν και τα κορίτσια πριν, είναι καλό που σιγά-σιγά φεύγει το στερεότυπο. Και είναι καλό που υπάρχουν όλα τα είδη. Είναι ακόμα καλύτερο.
Tzo Georgia: Εμείς έχουμε και άνδρα τραγουδιστή στη μπάντα, οπότε είμαστε δύο. Παρόλα αυτά, δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες. Μας αρέσει το συναίσθημα που θα βγει… Είναι τόσο διαφορετικές οι μουσικές, τόσο ξεχωριστές οι μουσικές, όπως και οι φωνές είναι ξεχωριστές, η μία από την άλλη. Το στηρίζουμε πολύ αυτό.
Αντιγόνη: Σαν Disillusive Play, χαιρόμαστε παρά πολύ για τη συμμετοχή μας. Εγώ προσωπικά μπορώ να πω ότι φέτος – όπως και πέρυσι – παίρνω δύναμη από τις άλλες κοπέλες. Νομίζω πως είναι σαν να γινόμαστε ένα και όλο αυτό βγαίνει πολύ δυνατό. Έχουμε ενθουσιαστεί πολύ.
Μαρία: Θα είναι ένα πολύ όμορφο πάρτι, με πολύ όμορφες παρουσίες μπροστά στο μικρόφωνο. Και διαφορετικό ήχο. Είναι κάτι που δένει τη Σκηνή, καθώς γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ο κόσμος σίγουρα θα περάσει ωραία. Ό,τι προείπαν τα κορίτσια για τις ταμπέλες… Θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά είναι ένας τρόπος να μαθευτεί περισσότερο, να γίνει πιο γνωστό στο κοινό.
Άννα (Julian’s Lullaby): Συμφωνώ με τα κορίτσια, όπως ακριβώς τα είπαν. Η μουσική είναι τέχνη και θεωρώ ότι στη μουσική δεν υπάρχει φύλο. Εκφράζει τους πάντες. Χωρίς μουσική δεν μπορείς να ζήσεις… Όσον αφορά το φεστιβάλ, είμαστε και εμείς παρά πολύ ενθουσιασμένοι. Μας αρέσει να γνωρίζουμε κόσμο. Είμαστε πολύ όμορφη ομάδα. Τα στερεότυπα θα συνεχίσουν υπάρχον, ωστόσο εδώ είμαστε εμείς, για να τα σπάμε. Στη μπάντα μας έχουμε και εμείς άνδρα τραγουδιστή.
 
ladies2004 
Θα θέλατε να μου πείτε για τα πλάνα σας; Για το μέλλον σας;
Άννα (Julian’s Lullaby): Οι Julian’s Lullaby είναι αυτή την περίοδο στο στούντιο. Δουλεύουμε πάνω στο καινούργιο μας άλμπουμ. Ευελπιστούμε να βγει μέσα στο 2020. Ο στόχος είναι να είμαστε όλοι καλά, πάνω απ’ όλα και να κάνουμε όσο πιο πολλά Live μπορούμε. Να γνωρίσουμε περισσότερο κόσμο και να μας γνωρίσουν κι άλλοι. Έχουμε ήδη δύο άλμπουμ. Το “Dreaming Of Your Fears” και το “Prisoner Of Emotions”, με το Γιώργο και εμένα στα φωνητικά. Έχουμε και κάποια τραγούδια που έχουν μπει σε συλλογές… Να πω εδώ ότι στις συνθέσεις και την κιθάρα βρίσκεται ο Ηλίας, στο μπάσο και τα φωνητικά ο Γιώργος, εγώ στα φωνητικά και τις μελωδικές γραμμές, που είναι και η αδυναμία μου… Στίχους γράφει ο Γιώργος, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω ένα ακόμα μέλος μας κι ας μην είναι στη μπάντα, να παίζει… Είναι η Άννα Σπανογιώργου, από τη Θεσσαλονίκη. Είναι συγγραφέας, τη λατρεύουμε και γράφει εκπληκτικούς στίχους.
Μαρία: Περάσαμε ένα διάστημα που έφυγαν κάποια μέλη από τη μπάντα και αυτό μας πήγε λίγο πίσω. Αλλά τους έχουμε βρει όλους ξανά. Και τώρα είμαστε σε περίοδο που συνθέτουμε. Δεν είμαι σίγουρη πότε θα ολοκληρωθεί… Ίσως στα τέλη του 2020. Και θέλουμε να κυνηγήσουμε όσα περισσότερα Live γίνεται.
Αντιγόνη: Είμαστε σε φάση που ετοιμάζουμε τον καινούργιο μας δίσκο. Και κυνηγάμε όσα Live μπορούμε. Έχουμε ήδη ένα κλεισμένο τον Απρίλιο στην Κύπρο και ένα στο Ισραήλ, support στους Symphony-X. Μακάρι να κλείσουν κι άλλα.
 
ladies2007
Tzo Georgia: Έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε… Δεν θα είναι ένα άλμπουμ, θα είναι δύο ΕΡ στην ουσία, τα οποία θα βγουν ενωμένα, σαν ταινία. Θα λέγεται “Poveglia”. Από εκεί πηγάζει η όλη ιστορία. Στηρίζεται σε ένα πολύ ωραίο βιβλίο. Το “Paradise Lost” του John Milton. Έχουμε ενσωματώσει δικούς μας στίχους και θέλουμε με αυτό να ασχοληθούμε. Θέλουμε να βγάλουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Θα είναι μια ιστορία δική μας.
Hel Pyre: Είμαστε και εμείς στο δρόμο για το δεύτερο άλμπουμ. Ελπίζουμε μέσα στο 2020 να βγει. Και ελπίζουμε να κλείσουν και κάποια Live. Μια και μιλάμε για το φεστιβάλ, να πω ότι κατά τη διάρκεια της εμφάνισής μας στο Ladies Of Metal, θα ανεβεί στη σκηνή η Ηλιάνα Τσακιράκη των Enemy Of Reality, Είναι φωνάρα και τρομερό άτομο και είναι μεγάλη μου χαρά που θα ανέβει στη σκηνή να πει μαζί μου ένα κομμάτι των AfterBlood. Πιστεύω ότι θα είναι μία από τις πιο δυνατές και ιδιαίτερες στιγμές του φεστιβάλ! 
Μαριάννα: Εμείς βγάλαμε το “Order Of The Minus” το 2019. Κάνουμε κάποια σχέδια για το καλοκαίρι, που θα ανακοινωθούν σύντομα νομίζω.
Άννα (Mute Tale): Κυκλοφορήσαμε το 2013 το single “Forgetfulness”. Το 2015 το άλμπουμ “The Gordian Knot” και το 2016 το single “All Hallows’ Even”. Γράφουμε αυτή την περίοδο. Τα κομμάτια είναι έτοιμα και περιμένουμε να μπούμε στο στούντιο.
Mora: Ετοιμάζουμε πολλά αυτή την περίοδο. Έχουμε ξεκινήσει από το 2006. Έχουμε κυκλοφορήσει έξι δίσκους. Βρίσκομαι στο συγκρότημα τα δυόμισι τελευταία χρόνια. Η τελευταία κυκλοφορία μας είναι το “Kingdom Of Horrors”, που αποτελείται από το “Symphony Of Horrors” και το “Realm Of Tragedy”. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πλάνα για νέο δίσκο. Ο σκελετός έχει ήδη γραφτεί. Δεν βιαζόμαστε γιατί θέλουμε να κάνουμε μία πρωτοποριακή κίνηση, όσον αφορά το πώς θα κινηθούμε δισκογραφικά. Το σκεφτόμαστε πολύ. Αυτή την περίοδο προωθούμε ακόμα το “Kingdom Of Horrors”.

Κώστας Κούλης
 
ladies2008
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα