= Ξένια Γαργάλη - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Ξένια Γαργάλη - Η συνέντευξη

 
   H Ξένια Γαργάλη άνοιξε το μουσικό «Κομοδίνο» της και ξεχύθηκαν μελωδίες και εικόνες, ευωδίες και ανάσες. Ένα γλυκύτατο τραγούδι, μία ξέγνοιαστη διαδρομή από μία φωνή που αξίζει την προσοχή μας. Ακούσαμε, ευφρανθήκαμε και ήλθαμε σε επικοινωνία μαζί της, για να μάθουμε τα υπόλοιπα, τα επόμενα, όλα αυτά που απασχολούν και θέλουν μία εξήγηση γεμάτη λέξεις και νότες. Εννοείται πως δεν απαιτήσαμε πιστοποίηση του ονόματος του πρώτου έρωτα που αναφέρεται στο τραγούδι, βγάλαμε όμως είδηση. Τα καλύτερα έρχονται! Πολλά ευχαριστώ στη Μαρκέλλα Καζαμία, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
gargali2147

Τι ανταπόκριση έχει μέχρι τώρα το «Κομοδίνο»; Τόσο το τραγούδι όσο και το βίντεο.
«Το Κομοδίνο» έχει πολύ θετική ανταπόκριση έως τώρα! Και αυτό το λέω γιατί έχει ενταχθεί ήδη σε πολλές λίστες του Spotify, το οποίο κατά τη γνώμη μου αποτελεί το μέλλον της μουσικής και επίσης έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια για το πολύχρωμο και φωτεινό βιντεοκλίπ του.

Πρόκειται για το εισαγωγικό σημείωμα του επόμενου δίσκου σου; Ετοιμάζεσαι να τον κυκλοφορήσεις σύντομα;
Πρόκειται για το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο, ο οποίος είναι έτοιμος εδώ και αρκετό καιρό, αλλά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της τελευταίας χρονιάς προτιμήσαμε να μην κυκλοφορήσει μέσα στην καραντίνα. Είναι ένας δίσκος πολυσυλλεκτικός και ιδιαίτερος και θα περιλαμβάνει πέντε διασκευές γνωστών και αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών και επτά καινούρια τραγούδια. Το πλάνο είναι να κυκλοφορήσουν ένα ένα τα τραγούδια του δίσκου οπτικοποιημένα. Ήδη κάποια από τα επόμενα τραγούδια έχουν τα βιντεοκλίπ τους και η ανυπομονησία μου να τα μοιραστώ μαζί σας είναι μεγάλη!
 
gargali2144

Ακούγοντάς σε, ιδίως Live, το μυαλό μου πάει στο ότι είσαι μία σοπράνο που τραγουδά τα πάντα! Η μουσική είναι μία τελικά;
Η μουσική είναι σίγουρα μία και είναι γεγονός ότι μου αρέσει και με εξιτάρει ιδιαίτερα η εξερεύνηση των μουσικών ειδών, πράγμα που είναι φανερό τόσο στα live μου όσο και στη δισκογραφία μου, που μπορεί να βρει κανείς συγκεντρωμένη τόσο στο Spotify όσο και στο κανάλι μου στο YouTube. Όσο για το αν είμαι σοπράνο, αν θα θέλαμε να με χαρακτηρίσουμε με όρους κλασσικού τραγουδιού, θα λέγαμε ότι είμαι μέτζο σοπράνο, βάσει της έκτασης της φωνής μου.

Σκέφτεσαι τις συναυλίες; Τώρα που κυνηγάμε να απελευθερωθούμε, υπάρχει πλάνο για εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι ή και από Σεπτέμβριο;
Φυσικά και σκέφτομαι τις συναυλίες που μας έχουν λείψει απερίγραπτα, τόσο ως ερμηνεύτρια όσο και ως ακροάτρια! Σχέδια και σκέψεις υπάρχουν πολλά, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Σύντομα θα ενημερωθείτε από τις σελίδες μου στα social media.

Αγγλικός ή ελληνικός στίχος; Σε ιντριγκάρουν το ίδιο;
Με ιντριγκάρουν εξίσου, αλλά σε διαφορετικά είδη μουσικής. Δεν μπορώ να φανταστώ blues και funk να groovaroun εξίσου καλά με ελληνικό στίχο και επίσης δεν νομίζω να μπορεί να με συγκινήσει σε τέτοιο βαθμό, για παράδειγμα ένα μελοποιημένο ποίημα, σε άλλη γλώσσα πέραν της ελληνικής.
 
gargali2146

Στο «Κομοδίνο» συνυπογράφεις τη μουσική. Είναι κάτι το οποίο σε ευχαριστεί εξίσου με το να τραγουδάς;
Είναι δυο τελείως διαφορετικοί τρόποι έκφρασης η μουσική δημιουργία και το τραγούδι, που δημιουργούν πληρότητα, συναισθηματική ανάταση και ευφορία, με ξεχωριστό τρόπο ο καθένας.

Συναυλία ή στούντιο; Ίδια η συγκίνηση, παρά το γεγονός ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετα;
Για μένα η συναυλία είναι κάτι το μαγικό… αυτή η ανταλλαγή ενέργειας με το ακροατήριο δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Το στούντιο έχει τη χάρη του, έχει τη χαρά της καλλιτεχνικής αποτύπωσης, αλλά αν θα έπρεπε να διαλέξω να κάνω κάτι από τα δυο, χωρίς δεύτερη σκέψη θα διάλεγα τις συναυλίες!

Ποια η κινητήρια δύναμη πίσω από ό,τι κάνεις για την τέχνη σου;
Η χαρά της δημιουργίας της καλλιτεχνικής έκφρασης και του μοιράσματος. Μπορώ να ζήσω χωρίς πολλά πράγματα, αλλά το τραγούδι και η μουσική βρίσκονται μέσα μου σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μου και σε κάθε πτυχή της ζωής μου. Και αυτά είναι η ασίγαστη κινητήριος δύναμη.

Κώστας Κούλης
 
gargali2145
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα