= Kosmogonia - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Kosmogonia - Η συνέντευξη

 
   Οι θεοί ενθρονίστηκαν με τη βοήθεια μίας αθηναϊκής μουσικής μηχανής. Οι Kosmogonia κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο “Enthrone The Gods” και βροντοφώναξαν πως είναι παρόντες στο χώρο του Μέταλ, του Folk, της μελωδίας, του βρυχηθμού, των ανδρικών και γυναικείων φωνητικών και της αισθητικής μίας άλλης εποχής, μέσα όμως από ένα πολύ μοντέρνο ηχητικό πρίσμα. Το συγκρότημα έδειξε πως ήλθε για να μείνει, το καινούργιο υλικό ήδη βρίσκεται σε παραγωγική διαδικασία και κάπου εδώ ήλθε η ώρα να μιλήσουμε με τους Kosmogonia, να μάθουμε για το δίσκο και την επιθυμία τους να το στηρίξουν LiVE, να μάθουμε για το τώρα και το αύριο αυτής της μελωδικότατης Κοσμογονίας.
 
kosmo2035 
Το “Enthrone The Gods” είναι το ντεμπούτο σας. Πώς αισθάνεται μία μπάντα, από νέους ανθρώπους, που βλέπει το «πρωτότοκό της» σε ράφια δισκοπωλείων και ψηφιακές πλατφόρμες, που το βλέπει να παρουσιάζεται σε περιοδικά και ραδιόφωνα;
Σίγουρα το να βλέπεις την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά παντού και να νιώθεις το πόσο την έχει αγαπήσει ο κόσμος, είναι ένα πανέμορφο και πρωτόγνωρο συναίσθημα και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που από τη πρώτη στιγμή αγάπησε και αγκάλιασε τη δουλειά μας.

Τι ανταπόκριση έχει το άλμπουμ ως τώρα; Τι φτάνει στα αυτιά σας από Τύπο και κοινό;
Οι κριτικές ομολογουμένως είναι πολύ καλές και στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Οι αντιδράσεις του κοινού είναι πολύ εγκάρδιες και ζεστές και η στήριξη είναι τρομερή.

Το Folk είναι κάτι που πρεσβεύεται σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά σας. Είναι κάτι που φωτογραφίζει την έμπνευση και τις επιρροές σας;
Σίγουρα το folk ευρωπαϊκό στοιχείο είναι κάτι που μας εμπνέει πάρα πολύ. Αποτελεί τη πηγή της εμπνεύσεώς μας και της δημιουργίας μας. Οι μύθοι, οι παραδόσεις από την παγανιστική εποχή της Ευρώπης, είναι κάτι που μας συγκινεί πολύ.
 
kosmo2037

Πώς συνθέτετε; Γράφετε και δοκιμάζετε τις ιδέες σας, φέρνει ο καθένας κάτι που έχει έτοιμο και δουλεύετε πάνω σ’ αυτό;
Όλα ξεκινούν από ένα riff στην κιθάρα. Από εκεί και πέρα, ο καθένας βάζει το δικό του στοιχείο και ύστερα από πολλές δοκιμές και αλλαγές, καταλήγουμε στην τελική μορφή.

Ο «διαχωρισμός» των φωνητικών πώς γίνεται; Πώς αποφασίζετε ποιος θα τραγουδήσει τι;
Πάει ανάλογα με το θέμα του κάθε κομματιού. Επειδή τα αντρικά φωνητικά είναι πιο σκοτεινά και πιο επιθετικά, αναλαμβάνουν και τα αντίστοιχα στιχουργικά μέρη αλλά και τα αντίστοιχα επιθετικά μουσικά μέρη. Στον αντίποδα, τα γυναικεία φωνητικά, πιο αιθέρια και επικά, αναλαμβάνουν τα αντίστοιχα στιχουργικά και μουσικά μέρη.

Η πανδημία και το γεγονός ότι όλα είναι κλειστά, έχει λειτουργήσει προς όφελος της δημιουργικότητάς σας; Από την άλλη, πόσο πονάει να έχεις ολοκαίνουργια δουλειά να κυκλοφορεί και να μην είναι δυνατό να την υποστηρίξεις LiVE;
Είναι σίγουρα πολύ δύσκολες οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι καθημερινά. Από τη μια σίγουρα υπάρχει περισσότερος χρόνος για δημιουργία, από την άλλη το να έχεις τόσο υλικό και να μην μπορείς να το μοιραστείς live με τους ανθρώπους που σε στηρίζουν παντού, είναι πολύ λυπηρό. Ευχόμαστε να αλλάξει σύντομα αυτό.
 
kosmo2036

Ποια τα πλάνα σας για ζωντανές εμφανίσεις; Να περιμένουμε κάτι το 2021;
Προς το παρόν γράφουμε υλικό νέο και δουλεύουμε το ήδη υπάρχον. Ωστόσο μέσα στο 2021 θέλουμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό να παίξουμε σε φεστιβάλ και να προωθήσουμε τη δουλειά μας.

Ποια η κινητήρια δύναμη πίσω από τη μπάντα; Τι είναι αυτό που σας κάνει να δημιουργείτε μουσική;
Η αγάπη. Η αγάπη για αυτό που κάνουμε και για την εποχή που αναφερόμαστε. Μας συγκινεί όλο αυτό το ταξίδι στο παρελθόν και όλη αυτή η διαδικασία δημιουργίας. Μας μαγεύει και μας ταξιδεύει.

Κώστας Κούλης
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις