= Κονσέρβα - Γιώργος Καλαϊτζόγλου - Συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Κονσέρβα - Γιώργος Καλαϊτζόγλου - Συνέντευξη

 
   Κονσέρβα. Είναι ίσως η χειρότερη ελληνόφωνη μπάντα που πέρασε από την εγχώρια μουσική σκηνή. Δεν το λέω εγώ, οι ίδιοι το αναφέρουν στο βιογραφικό της μπάντας, κάνοντας χιούμορ φυσικά, θέλοντας έτσι να φέρουν την ισορροπία στη μουσική αλλά και τους στίχους. Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο Καλαϊτζόγλου, που… άνοιξε την Κονσέρβα και πήραμε μια γεύση.
 
konserva2214

Πώς δόθηκε το όνομα Κονσέρβα στη μπάντα; Τι συμβολίζει;
Το όνομα ήταν στο μυαλό του Άκη από την εφηβεία. Όταν ήρθε η στιγμή να γίνει η μπάντα, το όνομα ήταν από την αρχή Κονσέρβα. Είναι και ο τρόπος που δουλεύουμε τέτοιος. Έχουμε αρκετό προ-ηχογραφημένο υλικό σαν ντουέτο. Τώρα για τον συμβολισμό του ονόματος, νομίζω ότι το όνομα τα λέει όλα από μόνο του και μπορεί να έχει διαφορετικό νόημα για τον κάθε ένα.
 


Ποιοι είναι οι Κονσέρβα;
Η Κονσέρβα είναι δύο τύποι που προσπαθούν να την παλέψουν μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχουν, βρίσκονται και κάνουν τραγούδια.

Από που αντλείτε θέματα για τα τραγούδια σας;
Μα φυσικά από την καθημερινότητα. Ειδικά στην Ελλάδα έχουμε πλούσιο υλικό. H μουσική αποτελούσε πάντα διέξοδο για εμάς, αλλά είναι και ένας τρόπος να εκφραστούμε. Τα τραγούδια που γράφουμε δεν είναι τίποτα πέρα από αυτό. Όπως πολύ εύστοχα έγραψε κάποιος σε ένα σχόλιο κάτω από ένα βίντεο μας... "Μικροί, εκκωφαντικοί ύμνοι στην καθημερινότητα".


Γιατί ελληνικός στίχος;
Δυστυχώς ή ευτυχώς, από μικρό παιδί ο Άκης έγραφε τραγούδια μόνο με ελληνικό στίχο. Παράλληλα, για εμάς η μητρική μας γλώσσα πάντα θα υπερτερεί σαν μέσο έκφρασης και επικοινωνίας από οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Τι είναι η μουσική για σας;
Η μουσική είναι έρωτας. Είναι καταφύγιο. Είναι μια εσωτερική ανάγκη που δεν την ορίζεις. Απλά είναι εκεί μαζί σου, είτε κρατάς όργανο είτε όχι. Άπαξ και γνωρίσεις την μουσική είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ζήσεις χωρίς αυτήν.
 


Πόσο διάστημα χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η πρώτη σας δουλειά;
Αρκετό, γιατί μας βρήκε η πανδημία τον καιρό που κάναμε μίξη και έτσι πήγαμε ένα χρόνο πίσω. Έχουμε και οι δυο μια σχετικά πολυάσχολη καθημερινότητα, όπως και ο περισσότερος κόσμος πλέον και ήταν δύσκολο να φτιάξουμε πρόγραμμα μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση. Τέλος καλό όλα καλά. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι ικανό να μας σταματήσει.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει σε αυτόν τον πλανήτη για να επιβιώσει;
Μόνο εμείς. Το ανθρώπινο είδος. Το μόνο πρόβλημα επάνω στον πλανήτη είμαστε εμείς οι ίδιοι. Κανένα άλλο είδος δεν καταστρέφει για να ζήσει.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα