Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με την Κατερίνα Νάκα

 
Η Κατερίνα Νάκα έχει ήδη καταφέρει να ακουστεί και να συζητηθεί πολύ, με αφορμή τη μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία «Νύχτες στη Μύκονο». Ήταν καιρός λοιπόν να κάνουμε μια κουβέντα μαζί της.
 
naka01
 
Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική; Τι ήταν αυτό που άκουγες από φίλους και δικά σου πρόσωπα στα πρώτα σου βήματα και θυμάσαι μέχρι σήμερα;
Από την πρώτη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν πίστεψα ποτέ πως θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου. Μάλιστα σε ηλικία πέντε ετών ήταν η πρώτη επαφή μου με τη μουσική, καθώς ηχογράφησα το πρώτο μου τραγούδι στο στούντιο! Στη συνέχεια όλα εξελίχθηκαν μ' ένα μαγικό τρόπο και είμαστε αυτή τη στιγμή εδώ να συζητάμε πώς προέκυψε όλο αυτό. Σίγουρα η οικογένειά μου έπαιξε και παίζει καταλυτικό παράγοντα στην πορεία μου!

Το νέο σου τραγούδι είναι πολύ καλοκαιρινό και σημείωσε  τεράστια επιτυχία. «Νύχτες στη Μύκονο»... Πώς πρόεκυψε αυτή η ιδέα; Πες μου λίγα λόγια για τους συντελεστές.
Πράγματι έκανε επιτυχία και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη. Να πούμε αρχικά ότι είναι  μια δημιουργία των Πάνου Φαλάρα και Παναγιώτη Μαθιέλη και σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδησε η Βίκυ Χαρίτου. Μετά από 21 χρόνια ο Κωνσταντίνος Πάντζης και ο Νίκος Σουλιώτης θέλησαν να δημιουργήσουν ένα remix και να φέρουν το "Νύχτες στη Μύκονο" στους ρυθμούς του σήμερα. Απ' ότι φάνηκε το έκαναν με μεγάλη επιτυχία και φυσικά τους ευχαριστώ πολύ που μου το εμπιστεύτηκαν!
 
naka02
H επιτυχία σου έχει χτυπήσει είδη την πόρτα. Είναι κάτι που σε εξιτάρει, είναι κάτι που ίσως και να σε φοβίζει λιγάκι για αργότερα;
Ακόμα δεν έχω συνειδητοποίηση τι ακριβώς έχει συμβεί. Το αντιλαμβάνομαι μέρα με τη μέρα και δεν σου κρύβω πως είμαι πολύ χαρούμενη με την εξέλιξη των πραγμάτων. Αυτό που με ενδιαφέρει τούτη τη στιγμή είναι να κάνω σταθερά βήματα και να απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Θεωρώ πως βιώνω μια πολύ δημιουργική περίοδο!

Ποιο ύφος μουσικής σε εκφράζει;
Μπορώ να ακούσω όλα τα είδη μουσικής. Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες, θεωρώ πως η μουσική είναι ένα μεγάλο ταξίδι και θέλω να το ζήσω!

Σκέφτεσαι να πειραματιστείς σε κάποιο άλλο είδος αργότερα;
Αν κρίνω από τους δουλειές που έχω κυκλοφορήσει θα έλεγα πως ναι... Για παράδειγμα, το πρώτο κομμάτι που κυκλοφόρησα, το "Για μια στιγμη", ήταν μια ρούμπα και είχε πιο λαϊκά ακούσματα. Το "Νύχτες στη Μύκονο" πάλι είναι ένα pop τραγούδι. Δεν φοβάμαι να πειραματίζομαι, μoυ αρέσει να δοκιμάζομαι σε νέα πράγματα!

Λίγα λόγια για την καθημερινότητά σου ;
Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που έχω κάνει focus στη δουλειά μου. Η μουσική για μένα είναι η ίδια μου η ζωή. Τώρα, στον υπόλοιπο ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να κάνω πράγματα που με αποφορτίζουν και περνάω ευχάριστα... Έτσι απλά!
 
naka03
Επάνω στην δουλειά σου τι σε ενοχλεί;
Όπως κάθε δουλειά, έχει και αυτή τις δυσκολίες της και είναι πολλές. Αλλά οι χαρές που παίρνεις είναι ακόμα περισσότερες οπότε... Έχω μάθει στη ζωή μου να κρατάω ό,τι καλό και να διώχνω οτιδήποτε μου χαλάει αυτό που έχω στο μυαλό μου. Δεν το πετυχαίνω πάντα... αλλά προσπαθώ... Πιστεύω πως είμαι ένας άνθρωπος με θετική σκέψη και έτσι λειτουργώ. Πίστεψε στον εαυτό σου... για να πιστέψουν και οι άλλοι σε σένα!

Για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην χώρα μας ποια είναι η άποψή σου;
Αυτό που έχουμε βιώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα είναι τρομακτικό. Καταστάσεις που ούτε είχαμε φανταστεί... σε όλους τους τομείς! Αυτό που εύχομαι και ελπίζω είναι ένα καλύτερο μέλλον, με λιγότερη ανασφάλεια. Αυτό πιστεύω είναι που μας τρομάζει ποιο πολύ, η ανασφάλεια. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά, άλλωστε η Ελλάδα έχει καταφέρει και έχει επιβιώσει από πολύ χειρότερες καταστάσεις! Απλά, για εμάς είναι πρωτόγνωρες.
 
naka04
Υπάρχουν σκέψεις για καινούργιες συνεργασίες;
Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στούντιο και ετοιμάζουμε τη νέα μας δισκογραφική δουλειά. Πιστεύω πως θα έχουμε κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβρη.
 
Aπό εμφανίσεις τι ετοιμάζεις; Πού μπορούμε να σε συναντήσουμε;
Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί αυτή την περίοδο εμφανίζομαι στο πλευρό του Βαλάντη, ενός καλλιτέχνη που εκτιμώ και θαυμάζω. Είμαστε στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, στα Μαμούνια Live, μαζί με τη Χριστίνα Κολέτσα, το Σάκη Βέρρο και μια πλειάδα υπέροχων καλλιτεχνών. Επίσης, κάθε Πέμπτη θα εμφανιζόμαστε, πάλι με τον Βαλάντη, σε έναν πολύ γνωστό χώρο στα νότια προάστια, στο «Rich» και υποσχόμαστε υπέροχες βραδιές. Οπότε Παρασκευή και Σάββατο Μαμούνια Live, κάθε Πέμπτη Rich και έρχονται και άλλες πολλές εκπλήξεις!

Νόρα Καραμιχάλη
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα