= Συνέντευξη με τους Karma Violens
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Karma Violens


Κοιτάζοντας το βιογραφικό της μπάντας, διαβάζεις ότι αν πιστεύεις στο Κάρμα τότε πρέπει να πιστέψεις ότι η Βία είναι κάτι εγγενές σε κάθε ανθρώπινο ή απάνθρωπο ον. Το Κάρμα στις παλαιές και σύγχρονες ινδικές θρησκείες είναι η έννοια της «δράσης» που κατανοεί και δημιουργεί ολόκληρο τον κύκλο των αιτίων και των αποτελεσμάτων. Η βία, από την άλλη πλευρά, είναι μέσα σε κάθε έναν από εμάς, μερικοί άνθρωποι μπορούν να την ελέγξουν και άλλοι δεν μπορούν, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Ζώντας στο σύγχρονο κόσμο, όλοι μας βλέπουμε τη βία στα μάτια μας, στους δρόμους, παντού. Ο συνδυασμός του Karma Violens περιγράφει τη δράση της Βίας, διότι κάθε δράση σε αυτές τις βάναυσες μέρες δημιουργεί μια βίαιη ανταπόκριση. Πώς όμως αυτό μπορεί να αποδοθεί στη μουσική; Τον Απρίλιο κυκλοφορεί η νέα τους δουλειά με τίτλο “Serpent God” και αναμενόμενο ήταν να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε ο Κώστας (κιθάρες) και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στο Λάμπρο Κόκκινο για την πολύτιμη βοήθειά του.
 
karmalog
 
Πριν από λίγες μέρες μας ήρθε δελτίο τύπου για το νέο σας άλμπουμ με τίτλο “Serpent God”, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου. Μιλήστε μου για αυτό. Πόσο καιρό σας πήρε;
Το ‘Serpent God’ είναι το τρίτο μας άλμπουμ. Είναι ένα concept album, που αποτελείται από δέκα κομμάτια. Θεωρώ ότι έχουμε αγγίξει ένα πιο σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας και έχουμε αφεθεί να μας παρασύρει στα πιο μελαγχολικά και μαύρα τοπία του εσωτερικού μας κόσμου, εκεί όπου συναντάμε και αγγίζουμε την πραγματικότητα όπως μας την σερβίρει η δομημένη κοινωνία με τους επίκτητους κανόνες και τα επίκτητα “πρέπει”. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την έννοια του θεού, όπως είναι γραμμένη και ραμμένη από τις θρησκείες και τα κοινωνικά πρότυπα. Εκεί ακριβώς στεκόμαστε και αρχίζουμε να παρατηρούμε, να αναλύουμε και τέλος να δημιουργούμε μέσα από τους στίχους μια εικόνα, μια ζωγραφιά με κριτική διάθεση και ταυτόχρονα καυστική, όπου κάποιους μπορεί να πειράξει ιδιαίτερα. Ως συνήθως μπαίνουμε στα χωράφια της ελευθερίας και ανελευθερίας που η θεοκρατία έχει δημιουργήσει.
Χρονικά νομίζω μας πήρε κοντά ένα χρόνο η όλη διαδικασία, γιατί παράλληλα φτιάχναμε το δικό μας στούντιο, το “Symbolic Studio”, στο οποίο θέλαμε να γίνει όλη η παραγωγή μόνο από μας. Θέλαμε να επενδύσουμε στα δικά μας αυτιά, στη δική μας κρίση για το πως θέλουμε τον ήχο μας. Ξοδέψαμε βέβαια χρόνο και χρήμα, ψαχτήκαμε ενδελεχώς, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα τελικά δικαιώνει την απόφασή μας να ρισκάρουμε και να πιστέψουμε σε εμάς.

Έχει διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα ή κινείται στα ίδια μοτίβα; Θεωρείται ότι έχετε βρει τη δική σας μουσική σφραγίδα; Σας αρέσει να πειραματίζεστε με κάτι νέο ή θέλετε να μένετε σε αυτά που θεωρείτε ότι πλέον σας εκφράζουν;
Το ‘Serpent God’ θα έλεγα ότι είναι μια πιο σκοτεινή συνέχεια του προηγούμενου άλμπουμ “Skin Of Existence”. Εκεί όπου αφήσαμε μουσικά το Skin συνεχίζει το Serpent, με πιο μαύρη διάθεση στα μονοπάτια του black metal αλλά και με τη δύναμη και γκρούβα των χαρακτηριστικών Karma Violens riffs.
Πάντα μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα, δε φοβόμαστε και δεν βάζουμε ταμπέλες αλλά πάντα ακολουθούμε την κόκκινη γραμμή που η μπάντα έχει έμμεσα θέσει. Πλέον έχουμε βρει ακριβώς αυτό που και οι τέσσερις που αποτελούμε την μπάντα, θεωρούμε ότι μας εκφράζει και μας βγαίνει ασυναίσθητα. Δεν είμαστε μόνο bandmates, είμαστε μια οικογένεια, μια γροθιά και ο καθένας είναι εξίσου σημαντικός όσο και οι υπόλοιποι μαζί.
 
karma778
 
Τι είναι αυτό που σας τραβά στο Extreme Metal;
Δεν ξέρω αν είναι extreme metal, αλλά είναι αυτό που νοιώθουμε και το εκφράζουμε βίαια, απότομα και πάντα με σκοπό να κουνήσει κεφάλια, όχι μόνο με το ρυθμό και τη μουσική, αλλά και εγκεφαλικά. Θέλουμε να ταράξουμε το κατεστημένο και τις παγιωμένες ιδέες της κοινωνίας.
 
Πώς βλέπετε τη μπάντα μετά από άλλα δέκα χρόνια; Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει μέχρι τότε;
Εγώ προσωπικά σαν Κώστας, θα ήθελα να αφήσουμε ένα λιθαράκι στα μουσικά δρώμενα. Θα ήθελα στο μέλλον να μιλάνε για τους Karma Violens και να ακούνε με πάθος το υλικό μας.

Με το metal στην Ελλάδα να είναι σε άνοδο και τις ελληνικές μπάντες να κυκλοφορούν τα καλύτερά τους άλμπουμ τα τελευταία χρόνια, πιστεύετε ότι κάτι έχει αλλάξει; Μπορεί μια μπάντα από την Ελλάδα να «χτυπήσει» γερά τη μουσική βιομηχανία και να κάνει διεθνή καριέρα;
Αυτό που έχει αλλάξει, κατά την άποψη μου, δεν είναι μόνο η μουσική κατάρτιση, γιατί πάντα είχαμε πολύ καλούς μουσικούς χωρίς να έχουμε να ζηλέψουμε κάτι. Αυτό που βασικά άλλαξε είναι το know how. Τώρα ξέρουμε πώς να το κάνουμε, ήρθε η γνώση πλέον και η τεχνολογία είναι πιο εύκολα προσβάσιμη για μια χώρα που δεν είναι μέσα σε αυτή τη βιομηχανία. Δυστυχώς δεν είμαστε κεντρικά στην Ευρώπη, να είναι όλα πιο εύκολα για μας, άλλα είμαστε απομακρυσμένοι στην άκρη της Ευρώπης. Εδώ θα σου απαντήσω στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου. Είμαστε μακριά και κοστίζουμε περισσότερο από τις άλλες μπάντες της Ευρώπης για τις εταιρείες και τα πρακτορεία. Πρέπει να φτύσουμε πολύ πιο πολύ αίμα και να ξοδέψουμε παραπάνω χρήμα από όλες αυτές τις μπάντες και αυτό κάνουμε. Για αυτό σιγά σιγά αρχίζουν να μας σέβονται πιστεύω.
 
karma779
 
Αλήθεια τι μισείτε και τι λατρεύετε στη μουσική βιομηχανία; Τα social media και το youtube είναι ικανά να μεγαλώσουν το κοινό για μια μπάντα;
Αναγκαίο κακό είναι η μουσική βιομηχανία. Αν μπορείς να το χειριστείς σωστά είναι ικανή να σου δώσει αρκετή ώθηση.
 
Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Τι σας θυμώνει και τι σας κάνει να αντιδράτε μουσικά;
Η έμπνευση έρχεται από παντού, αλλά συνήθως όταν δεν είμαστε καλά, με την έννοια του είμαστε στις μαύρες μας. Για μένα τουλάχιστον λειτουργεί θετικά.
 
Με την κυκλοφορία του “Serpent God” ετοιμάζετε συναυλίες; Υπάρχει κάτι στο προσκήνιο;
Ναι, υπάρχει ένα πλάνο που ετοιμάζεται με συναυλίες και θα ανακοινωθούν όλα στην ώρα τους.
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις