= Συνέντευξη με τους Julian's Lullaby
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Julian's Lullaby

 
   Η περιήγησή μας στο ελληνικό ΜΕΤΑΛ κάνει μία στάση στους Julian’s Lullaby. Γυναικεία και ανδρικά φωνητικά, μπαρόκ ύφος, Doom μπαρόκ και καλπασμός, λυρικά στοιχεία και κρυστάλλινες παιδιές. Τι γίνεται με τη νέα δουλειά άραγε; Τι σχέση θα μπορούσαν να έχουν τα παιδιά μας με τους Bathory; Τι είναι αυτό που τους συγκινεί στη νέα πραγματικότητα και τι θέλουν να κάνουν με το σχήμα αυτό; Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
julian665
 
Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη γέννηση του συγκροτήματος Julian's Lullaby;
Ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια περίπου, περισσότερο σαν προσωπική αναζήτηση. Βοήθησαν κάποιοι παλιοί φίλοι και συνεργάτες, βρέθηκαν και νέα μέλη, οπότε σιγά - σιγά χτίστηκε το αρχικό line-up, με το οποίο ηχογραφήθηκε το “I Can Hear You Thinking” demo CD.
 
Αυτή την περίοδο μας παρουσιάζετε το νέο σας τραγούδι “Hell's Door” από το επερχόμενό σας album. Πείτε μας δυο λόγια.
Η ιδέα υπήρχε από την περίοδο που ολοκληρώναμε τις ηχογραφήσεις για το πρώτο CD “Dreaming Of Your Fears”… Έχει αυτό το βαρύ, mid-tempo riff, με αρκετές εναλλαγές στη διάθεση. Μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλά το βασικό θέμα του “Hell’s Door” είναι επηρεασμένο από Bathory της “Blood Fire Death” εποχής, χωρίς όμως τον κατεστραμμένο ήχο φυσικά. Είναι ενδιαφέρον το πως μια ιδέα μπορείς να τη δουλέψεις και παρουσιάσεις με εντελώς δικό σου τρόπο, σε σημείο που δεν θυμίζει κάτι ή ελάχιστα από την αρχική. Γενικά μας άρεσε το να απλώσουμε λίγο τις συνθέσεις, να μεγαλώσουν σε διάρκεια, να γίνουν πιο πολύπλοκες και λιγότερο προβλέψιμες. Βοηθάει και το γεγονός πως έχουμε αντρικά/γυναικεία φωνητικά σε ισότιμο ρόλο. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά μας, ο τίτλος προέρχεται από ένα ηφαίστειο στο Τουρκμενιστάν και οι στίχοι ανήκουν στη φίλη Άννα Σπανογιώργου, με την οποία συνεργαζόμαστε από το προηγούμενο CD.

Από πού είστε επηρεασμένοι μουσικά και στιχουργικά;
Μουσικά θα έλεγα από το heavy metal των 80’s και 90’s, μπολιασμένο με gothic/dark στοιχεία, πλήκτρα/συμφωνικά μέρη, folk και ακουστικά περάσματα. Γενικά προσπαθούμε να μην είμαστε μονοδιάστατοι.
 
 
Κατά την γνώμη σας υπάρχει ποιοτική προβαλλόμενη νέα γενιά μουσικών και τραγουδιστών;
Χμμ… νομίζω πως γενικά οι προβαλλόμενοι μουσικοί/τραγουδιστές κτλ είναι ίσως λίγοι σε σχέση με το ταλέντο που υπάρχει. Από την άλλη, η βιομηχανία έχει αλλάξει πάρα πολύ, με μια υπερβολική προσφορά σε σχέση με τη ζήτηση, άρα πολύ δύσκολο (έως ακατόρθωτο) κάποιος να κερδίσει από τη μουσική. Ποιότητα ναι, υπάρχει, αλλά υποδομές και προϋποθέσεις ίσως όχι… Συν βέβαια το γεγονός πως απαιτούνται πολλές θυσίες που ελάχιστοι κάνουν.

Υπάρχουν καθόλου διαφωνίες και τριβές ανάμεσά σας; Πώς κρατιούνται οι ισορροπίες μεταξύ σας και πόσο εύκολο είναι να έχεις σταθερά μέλη;
Δεν είναι καθόλου εύκολο φυσικά! Εδώ επαγγελματικά σχήματα και έχουν προβλήματα συνεννόησης ή σταθερότητας μελών. Η συγκεκριμένη σύνθεση υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια, ο Χάρης (τύμπανα) είναι σχεδόν από την αρχή, ο Γιώργος (φωνή/μπάσο) ήρθε το 2011 λίγο μετά που κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ και η Άννα (φωνή) το 2012, αν θυμάμαι καλά. Δύσκολες γενικά οι ισορροπίες, ακόμα και μεταξύ φίλων που είχαμε ξαναδουλέψει μαζί στο παρελθόν. Το γεγονός πως τρεις διαφορετικές κυκλοφορίες έχουν 6 (!) διαφορετικούς τραγουδιστές, λέει πολλά νομίζω… Ευτυχώς, πλέον υπάρχει σταθερότητα και είμαστε καλοί φίλοι μεταξύ μας, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως δεν διαφωνούμε ή κάτι τέτοιο. Ανθρώπινα πράγματα αλλά ΟΚ, το ελέγχουμε!
 
Υπάρχουν ξένα συγκροτήματα τα οποία θαυμάζετε και θα θέλατε να έχετε ισάξια πορεία;
Εντάξει, ο καθένας έχει τα αγαπημένα του σχήματα, αλλά δεν νομίζω πως ονειρευόμαστε καριέρα ή κάτι τέτοιο. Θέλουμε απλά να είμαστε καλά, να κάνουμε μουσική και ελπίζουμε να αρέσει. Τώρα αν αρέσει σε πολλούς, τόσο το καλύτερο!
 
jl025
 
Τι άλλο σας εκφράζει εκτός από τη μουσική;
Ασχολούμαστε με αθλητισμό, ταξίδια, βιβλία, μας αρέσουν οι δημιουργικοί άνθρωποι!
 
Επόμενα σχέδια για τους Julian's Lullaby;
Κυκλοφορία του άλμπουμ και ζωντανές εμφανίσεις.

Κάτι τελευταίο από εσάς και κλείνουμε. Σας ευχαριστώ θερμά!
Δική μας η ευχαρίστηση, ελπίζουμε να τα ξαναπούμε!
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις