= Συνέντευξη με τη Jollina
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τη Jollina

 
   H Jollina, κατά κόσμον Γεωργία Θωμαϊδη, τραγουδάει από παιδί. Ασχολείται με τη μουσική της, διαβάζει και διδάσκεται και κυκλοφορεί τραγούδια, με σκοπό της τις συναυλίες, τους δίσκους, την καταξίωση. Η Νόρα Καραμιχάλη, την οποία ευχαριστώ για τη βοήθειά της στην επίτευξη αυτής της συνέντευξης, μου είχε στείλει τα νέα για το video "Νύχτα Καλοκαιρινή" και... Ε, τη συνέχεια την ξέρετε. Η Jollina τραγουδάει όπως ακριβώς δείχνει... Όμορφα!
 
jollina788
 
Πώς πάει μέχρι στιγμής το "Νύχτα Καλοκαιρινή"; Τι ανταπόκριση έχετε από κοινό και κριτικούς;
Πάει αρκετά καλά και οι κριτικές είναι μέχρι στιγμής κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές για το μέλλον. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί το κομμάτι κυκλοφόρησε δυστυχώς σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για την Ελλάδα και οι περισσότεροι Έλληνες μόνο τη διασκέδαση δεν σκέφτονται. Το καλοκαίρι όμως δεν έχει τελειώσει και έχουμε ακόμα μέλλον για το κομμάτι που ευελπιστώ να ακούγεται για αρκετό καιρό ακόμα.
 
Η συνεργασία με τον Ταραξία πώς προέκυψε;
Εντελώς τυχαία, διότι τον Ταραξία δεν το γνώριζα πριν από αυτή τη συνεργασία. Όταν πήγα στη Μinos EΜΙ για ένα ραντεβού για να κυκλοφορήσω κάποια άλλα τραγούδια που είχα ετοιμάσει, η εταιρεία μου πρότεινε να κυκλοφορήσουμε αυτό το κομμάτι επειδή πίστευε ότι θα μου ταίριαζε. Ο Ταραξίας υπήρχε ήδη στα ραπ φωνητικά στο κομμάτι και αφού έκανα ένα demo το τραγούδι, άρεσε σε όλους και το κυκλοφορήσαμε. Έτσι προέκυψε και η συνεργασία με τον Ταραξία, τον οποίο ευχαριστώ ιδιαιτέρως.
 
jollina789Εξαιρετικό το video! Σκηνοθετημένο από τον Pedram Voss και πραγματικά καλοκαιρινό. Πότε το γυρίσατε και πού; Πώς τα περάσατε;
Ευχαριστούμε πολύ όλη η ομάδα για τα καλά σας λόγια γιατί πραγματικά κουραστήκαμε αρκετά για να βγει το αποτέλεσμα που βλέπετε. Το γυρίσαμε σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο στο Λιτόχωρο Κατερίνης και η φιλοξενία ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Ήταν σαν να είχαμε πάει πενταήμερη και μέσα στην απόλυτη διασκέδαση γυρίσαμε και το βιντεοκλίπ. Έτσι ακριβώς νιώσαμε, παρόλη την κούραση. Ο Pedram Voss είναι ένας νέος αλλά ταλαντούχος σκηνοθέτης και χάρηκα ιδιαίτερα που γύρισα το πρώτο μου επαγγελματικό βιντεοκλίπ με το συγκεκριμένο.
 
Θα κυκλοφορήσεις δίσκο σύντομα; Έχεις έτοιμο το υλικό;
Όπως γνωρίζετε, για να κυκλοφορήσει κάποιος νέος καλλιτέχνης ολοκληρωμένο δίσκο πλέον είναι πολύ δύσκολο και είδος πολυτελείας. Οι δισκογραφικές δεν πληρώνουν τις παραγωγές και πρέπει ο ίδιος ο καλλιτέχνης να πληρώσει για το δίσκο του. Προς το παρόν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για κυκλοφορία ολοκληρωμένου δίσκου, αλλά προς τα τέλη φθινοπώρου ευελπιστώ να κυκλοφορήσω το καινούριο μου κομμάτι.
 
Σκέφτεσαι να κάνεις κάποιο Live; Έχεις προγραμματίσει κάτι;
Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην πολιτική σκηνή της χώρας, είχαμε ένα θεματάκι με τα Live γιατί δεν ξέραμε τι μέλλει γενέσθαι. Ήδη μέσα στο Σεπτέμβριο έχουμε κάποια κλεισμένα Live και κοιτάμε για κάτι πιο μόνιμο από Οκτώβριο. Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά για τη χώρα μας για να μπορέσουμε κι εμείς οι νέοι καλλιτέχνες να προχωρήσουμε επαγγελματικά. Για οτιδήποτε νεώτερο θα ενημερώνεστε από τη σελίδα μου στο facebook.
 
Προτιμάς ελληνικό στίχο ή να τραγουδήσεις στα αγγλικά;
Λόγω του ότι ζω και δουλεύω στην Ελλάδα, προτιμώ να τραγουδάω ελληνικό στίχο για να είναι κατανοητός σε όλους. Γενικώς όμως προτιμώ την ξένη μουσική και πάντα στο ρεπερτόριό μου υπάρχουν αρκετά ξένα κομμάτια και όχι μόνο με αγγλικό στίχο. Σίγουρα κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσω και ένα κομμάτι με αγγλικό στίχο γιατί το θέλω πραγματικά πολύ.
 
 
Τι είναι αυτό που σε ιντριγκάρει σε ένα τραγούδι; Τι είναι αυτό που σε κάνει να πεις "Ναι, θέλω να το τραγουδήσω αυτό";
Η μελωδία, πάνω απ’ όλα, είναι που με αγγίζει στο κάθε κομμάτι που επιθυμώ να τραγουδήσω. Μετά η ποιότητα των στίχων, διότι με αφορά αυτό που θα βγει από το στόμα μου, να βγαίνει πρώτα από την ψυχή μου. Οι στίχοι σε ένα κομμάτι είναι σαν τους στίχους ενός ποιήματος. Αν δε σε αγγίζουν όταν τους διαβάζεις από μέσα σου, τότε δε θα σε αγγίζουν όταν θα τους τραγουδάς μπροστά από κοινό. Αυτά κυρίως με ιντριγκάρουν σε ένα κομμάτι ώστε να θέλω να το τραγουδήσω.
 
Πότε ξεκίνησες να τραγουδάς; Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αγαπήσεις τη μουσική και να τη σκεφτείς επαγγελματικά;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω τραγουδίστρια. Πάντα ένιωθα πολύ όμορφα και ήρεμα όταν τραγούδαγα γιατί το έκανα μέσα από την ψυχή μου. Επαγγελματικά άρχισα να ασχολούμαι τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν αποφάσισα να κάνω δικά μου τραγούδια. Από τα 18 μου όμως κάνω φωνητική, την οποία συνεχίζω μέχρι σήμερα, και από τα 20 δούλευα ερασιτεχνικά με μπάντες σε διάφορες μουσικές σκηνές.
 
jollina790
 
Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
Γι αρχή σίγουρα είναι να ξεκινήσω κάποια Lives, για να με μάθει καλύτερα ο κόσμος και προς τα τέλη φθινοπώρου, όπως ανέφερα παραπάνω, θέλω να κυκλοφορήσω κάποιο καινούριο κομμάτι. Προσπαθούμε να κλείσουμε μόνιμο μαγαζί για χειμώνα για να μπορώ να προωθήσω σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται τη δουλειά μου. Δεν θέλω να προγραμματίζω κάτι περισσότερο για να μπορώ να ελιχθώ σύμφωνα με τις καταστάσεις που θα προκύψουν στην Ελλάδα.
 
Μία όμορφη γυναίκα πίσω από το μικρόφωνο. Τελικά είναι ευλογία ή κατάρα;
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για το «όμορφη«, με κολακεύετε ιδιαιτέρως. Δεν νομίζω πως μόνο η ομορφιά μπορεί να κάνει μια κοπέλα τραγουδίστρια. Αν το μικρόφωνο και η σκηνή την καταπίνουν, η ομορφιά παύει να υφίσταται. Χρειάζεται ένας συνδυασμός πραγμάτων για να μπορέσει μια όμορφη γυναίκα να ανταπεξέλθει στο δύσκολο χώρο του τραγουδιού. Ευλογία είναι λοιπόν αν ξέρει να την εκμεταλλευτεί όπως πρέπει για να την εκτιμήσουν και κατάρα όταν στηρίζεται μόνο σε αυτό και σε τίποτα άλλο.
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα