Συνεντεύξεις

Jaded Star - Maxi Nil - H συνέντευξη

 
   Οι Jaded Star εξαπολύουν το “Realign” και ετοιμάζονται για το επόμενό τους; Η έμπνευση έχει χτυπήσει κόκκινο και σε συνδυασμό με τα σημεία των καιρών και το «Μένουμε σπίτι», έχει συμβάλει στο να βγάλει τούτη εδώ η μπάντα ένα υπέροχο κατεβατό από τραγούδια και όχι μόνο; Καινούργια μέλη, καινούργια κομμάτια, καινούργια δισκογραφική και το δικό μας κορίτσι, η Maxi Nil, η φωνάρα που έχει δρασκελίσει πολλές σκηνές εδώ και στην Ευρώπη, είναι παρέα μας και μιλά για τους Jaded Star, το ολόφρεσκο νέο άλμπουμ, τα βίντεο και ένα σωρό ακόμα πράγματα. Ευχαριστούμε θερμά το Dominik Goncalves από την All Noir, που φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη και φυσικά το Remedy Live Club για τη φιλοξενία.
 
maxi2037 
Μάχη, σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διαθέτεις και σου ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το νέο άλμπουμ.
Εγώ σας ευχαριστώ! Αυτή η κυκλοφορία άργησε μια πενταετία. Δουλεύουμε αυτό το δίσκο δύο χρόνια, απλά έπρεπε να γίνουν όλα από την αρχή. Άλλαξαν μέλη, υπήρξε αλλαγή δισκογραφικής. Είναι μια νέα μπάντα, αλλά σαν φυσική συνέχεια της προηγούμενης.

Πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας; Το έχω χρόνια απορία.
Λοιπόν… ήμαστε με τον Κώστα Βρεττό, τον πρώτο μας κιθαρίστα και συζητάγαμε. Του λέω «Κώστα, πρέπει να βρούμε ένα όνομα που να έχει μέσα τη λέξη star». Κάποια στιγμή, ψάχνοντας πολύτιμους λίθους, πέφτω στο jade stone και εκεί ο Κώστας είχε την ιδέα να πούμε τη μπάντα Jaded Star. O συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος είναι πιο δυνατός από το ατσάλι και έχει θεραπευτικές ικανότητες. Μας άρεσε πολύ όλο αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις και τις αντιθέσεις νοημάτων.
 
maxi2042
Μίλησε μας για το άλμπουμ. Πότε έγιναν οι πρώτες κουβέντες;
Όταν γυρίσαμε από το τελευταίο μας tour το 2016, είχαμε αποφασίσει να ασχοληθούμε με τον επόμενο δίσκο. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν γινόταν και ο καιρός περνούσε. Το 2019, το παίρνω απόφαση και ξεκινώ με τον Angelo (Vafiadis) να γράφουμε ιδέες. Έπρεπε να βρεθεί κιθαρίστας. Ρωτάω τον Μπάμπη Κατσιώνη, που εκείνο τον καιρό συνεργαζόταν με τον Dane Constantine και μου είπε τα καλύτερα λόγια. Βρίσκομαι μαζί του και βλέπω πως υπάρχει χημεία. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι στο ίδιο μήκος κύματος, γιατί υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει… θα πάρεις ρίσκα, κατά συνέπεια θα πρέπει να είσαι εκεί. Μετά ο Angelo μπήκε στο Στούντιο 133, με το οποίο συνεργάζομαι μαζί τους πολλά χρόνια και ηχογράφησε τα πλήκτρα. Μου λέει «Μου αρέσει πολύ όλο αυτό και θέλω να μπω στη μπάντα». Είχαμε δουλέψει μαζί αλλά τότε θέλησε να πάμε παρακάτω όλα αυτά που είχαμε φτιάξει. Ο Raphael ήθελε να συμμετάσχει, όμως υπήρχε το θέμα της απόστασης. Δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Δεν είχε τόσο χρόνο όσο θα χρειαζόταν. Απευθυνθήκαμε στον Jim Rouvell και είμαι πολύ χαρούμενη που έχουμε πια μια τέτοια ομάδα ταλαντούχων μουσικών στους Jaded Star.

Πότε ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις;
Το songwriting ξεκίνησε το Φλεβάρη του 2019. Μπήκαμε μέσα για προ-παραγωγή και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020.
 
nil2070
Από που αντλείτε έμπνευση;
Από τον πόνο. Όταν είμαι χαρούμενη, δεν μπορώ να κατεβάσω ούτε μια ιδέα. Μπαίνω σε ένα πιο σκοτεινό mood για να γράψω, ακόμα και αν τα μηνύματα είναι γεμάτα ελπίδα… Εγώ βρίσκομαι σε τέτοιο mood, για να μπορέσω να τα αποδώσω.

Πότε ξεκινήσατε να δουλεύετε στο βίντεο του “Female Fronted”;
Πριν δύο χρόνια και σκεφτόμουν ότι θα λογοκριθεί. Δουλεύοντας πάνω στο στίχο, μου ερχόντουσαν και εικόνες για το βίντεο. Πώς θα ήθελα να γίνει. Υπάρχουν πολλές σκηνές που έχουν κοπεί και κάποια στιγμή θα τις βγάλουμε. Κάτι σαν backstage/bloopers.

Πώς έγινε η συμφωνία με τη δισκογραφική;
Με την προηγούμενη έβλεπα πως δεν είχε περαιτέρω δυνατότητες. Τους ευχαριστούμε πολύ γιατί μας πίστεψαν σε μια περίεργη εποχή. Τους χρωστάμε πολλά. Έχουμε ένα μάνατζερ, το Nicola. Φροντίζει για τα πνευματικά μας δικαιώματα. Είναι πολύ συγκινητικό ότι, στους καιρούς που ζούμε, υπάρχει ένας άνθρωπος να πιστέψει σε σένα και να μην ζητήσει τίποτα σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που σου προσφέρει. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές ήταν εκεί. Αυτός μας βρήκε και τη Noble Demon. Με τον Πάτρικ της Noble Demon έχουμε άμεση επικοινωνία.
 
maxi2044

Μάθαμε, από έγκυρη πηγή, (γέλια – μας το είχε πει η ίδια λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη) ότι ετοιμάζετε και δεύτερο video.
Το “Breathing Fire” θα είναι lyric video και στις 6 Νοέμβρη (σ.σ. η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο) θα βγει το video για το “A Pain All Mine”. Για αυτό το video είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι. Ανυπομονούμε να βγει.

Ο καιρός της πανδημίας λειτούργησε εποικοδομητικά για εσάς;
Έχουμε ήδη γράψει πέντε τραγούδια για το επόμενο άλμπουμ. Παραγωγικότατοι θα έλεγα. (γέλια)

Τι σου βγάζει η μουσική και «ματώνεις» για αυτή;
Η δημιουργία και η έκφραση μέσω της μουσικής είναι η αιτία που σηκώνομαι από το κρεββάτι, αν σου λέει κάτι αυτό… Είναι ο λόγος ύπαρξής μου.

Μαίρη Ζαρακοβίτη, Κώστας Κούλης
 
maxi2041
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα