Συνεντεύξεις

Friendzone - Η συνέντευξη

 
   Ακόμα ένας σπουδαίος δίσκος από ελληνικό συγκρότημα. Οι Friendzone κυκλοφορούν το «Σ’ Αυτή Τη Γειτονιά» και καταφέρνουν να δημιουργήσουν ερωτηματικά και θαυμαστικά. Γίνεται να παίζουν Hard Rock με ελληνικό στίχο; Πω-ρε, φίλε, παίζουν φοβερά! Τι χιουμοριστικό στυλ είναι αυτό; Καλά, η μπάντα σπέρνει! Και κάπως έτσι κάναμε την επαφή, μιλήσαμε μαζί τους και μάθαμε για τον δίσκο και τα πλάνα τους. Όταν με το καλό ακούσετε και σεις, θα μας θυμηθείτε. Και θα πατήσετε το κουμπάκι να ξανακούσετε. Είναι ζεστή και ευρύχωρη η γειτονιά. Για όλους μας…
 
friendzone2106

Τι ανταπόκριση έχει ως τώρα το άλμπουμ «Σ’ Αυτή Τη Γειτονιά»;
Προς το παρόν, ο δίσκος είναι διαθέσιμος μόνο ένα μήνα και ήδη έχουμε λάβει αρκετά θετικό αντίκρισμα. Αν σκεφτείς την παρούσα κατάσταση και τον τρόπο που έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας, οι πωλήσεις των CD και τα streams πάνε αρκετά καλά. Γενικότερα υπάρχουν πολλά πλάνα για τον δίσκο και είμαστε πεπεισμένοι πως θα υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση όταν παρουσιαστεί επί σκηνής.

Τι λαμβάνετε από τον Τύπο και τον κόσμο που το έχει ακούσει μέχρι σήμερα;
Ήδη από την κυκλοφορία του πρώτου single, «Rock ‘n’ Roll Και Αλητεία», έχουν γίνει αναδημοσιεύσεις σε πολλά περιοδικά του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μάλιστα, υπήρξαν αρκετά θετικά reviews, ένα εκ των οποίων τυπώθηκε και στο μηνιαίο τεύχος του Metal Hammer, γεγονός που σημαίνει πολλά για εμάς.

Ακούγοντας το άλμπουμ, συγκράτησα με την πρώτη πως η μπάντα διαθέτει άψογη εκτελεστική δεινότητα. Θα μπορούσατε να παίξετε τα πάντα. Η επιλογή είχε καθαρά να κάνει με τις επιρροές και το γούστο σας;
Αρχικά ευχαριστούμε για το καλό σχόλιο γύρω από το δέσιμο της μπάντας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κομματιών γράφτηκε όσο ακόμα οι ικανότητές μας ήταν υπό ανάπτυξη και πάντα είχαμε σκοπό να φτάσουμε στο τωρινό μας επίπεδο. Όταν αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε, τα κομμάτια άρχισαν κι αυτά να βελτιώνονται και να παίρνουν τη σημερινή τους μορφή. Ήταν μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδήγησε στο να κρατήσουμε το αρχικό μας στυλ, που από μικροί είχαμε μέσα μας και να το εξελίξουμε στο ιδίωμα του «Σ’ Αυτή Τη Γειτονιά». Σαφώς οι επιρροές μας συνετέλεσαν ασυνείδητα και συνειδητά στο να επιλέξουμε το στυλ μας, όμως μέχρι τώρα δεν έχουν βγει όλες στην επιφάνεια και έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε στυλιστικά και εκτελεστικά. Ας τονίσουμε εξάλλου πως η πρόοδος δεν πρέπει να σταματάει ποτέ.
 
friendzone2104

Ο ελληνικός στίχος πώς προέκυψε; Είναι κάτι που είχατε κατά νου από την αρχή;
Μέχρι τώρα, τα ελληνικά ήταν η γλώσσα που μας έκανε πιο φυσική τη στιχουργική διαδικασία. Θεωρούμε πως πάντα γίνεται καλύτερα ό,τι γίνεται αβίαστα και χωρίς υπερβολική επεξεργασία. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουμε αγγλόφωνα κομμάτια στο μέλλον, πάντως σίγουρα, ό,τι ακούσετε από εμάς έχει αμιγώς ξενική επιρροή, κάτι που εύκολα διακρίνεται. Κι όπως είχε πει κάποιος «Oι Friendzone παίζουν Rock, όχι ροκ».

Το χιουμοριστικό περιεχόμενο των στίχων, το οποίο φυσικά φτάνει και μέχρι τον σαρκασμό, είναι πάλι κάτι που είχατε σκεφτεί από την αρχή;
Ο σαρκασμός και το χιούμορ ορισμένων στίχων σε πολλά σημεία χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για να περιγράψουμε πιο εσωτερικά νοήματα που υπάρχουν σε κομμάτια του δίσκου. Φυσικά και θέλαμε να έχουμε περιεχόμενο που αμφιταλαντεύεται μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά είναι καλό να πούμε πως γενικά η μπάντα δεν κάνει πλάκα και έχει ώριμο καλλιτεχνικό υπόβαθρο.

Θα δούμε καινούργιο βίντεο; Είναι κάτι που σκέφτεστε να κάνετε αυτή την περίοδο;
Προς το παρόν υπάρχουν σχέδια για τουλάχιστον ένα video clip για κομμάτι του δίσκου. Καλώς ή κακώς, ένα video προσελκύει παραπάνω προσοχή στην μπάντα και συμβάλει στη διαμόρφωση της συνολικής αισθητικής της. Είναι κάτι αναγκαίο στις μέρες μας.
 
friendzone2105

Η πανδημία δυστυχώς κατάφερε να «κλείσει» τον πολιτισμό. Για σας όλο αυτό το διάστημα ήταν δημιουργικό; Δουλέψατε πάνω στο υλικό σας και ακόμα το επόμενο από αυτό;
Αν υπολογίσουμε ότι η ηχογράφηση του δίσκου έγινε μέσα σε αυτό το διάστημα, ναι, ήμασταν πολύ δημιουργικοί. Η αλήθεια είναι πως είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε λίγο πιο άνετα πάνω στο υλικό μας πριν την ηχογράφηση, μέσω τις οποίας η μπάντα έκανε το μεγαλύτερό της βήμα μέχρι τώρα. Συνεχίζουμε να προχωράμε καθώς ήδη έχουμε γράψει νέα για την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία μας.

Όταν με το καλό ελευθερωθούμε, θα παρουσιάσετε τη δουλειά σας επί σκηνής;
Φυσικά. Τα lives είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να δώσει μια μπάντα στο κοινό της και είναι το μόνο που περιμένουμε με τόση αγωνία από τη μέρα που κυκλοφόρησε το album.
 
friendzone2107

Το Live streaming είναι κάτι που σας ιντριγκάρει;
Είναι μια ιδέα που αποκλείστηκε σχεδόν αμέσως. Η αίσθηση της αληθινής συναυλίας δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε στο ελάχιστο από μία οθόνη. Όσοι μας έχουν δει ζωντανά επιβεβαιώνουν πως δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε στις συναυλίες μας και έχουμε ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο με αυτές.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να δημιουργείτε μουσική; Ποια η κινητήρια δύναμη;
Χωρίς να θέλουμε να μακρηγορήσουμε για τα βιώματά μας και το πώς φτάσαμε εδώ, θα παραθέσουμε τα λόγια που ακούγονται στην αρχή του δίσκου: «…Ο Σατανάς, όμως, είναι παμπόνηρος και έχει κρατήσει το καλύτερό του όπλο τελευταίο, για να πολεμήσει τους ανθρώπους… και το όπλο αυτό είναι η Rock μουσική».

Κώστας Κούλης
 
friendzone2108
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα