Συνεντεύξεις

Fortis Ventus - Η συνέντευξη

 
   Οι Fortis Ventus κυκλοφόρησαν πολύ πρόσφατα τον πρώτο full length δίσκο τους και οι καλές κουβέντες, εν είδη κριτικών και παρουσιάσεων, έχουν ξεκινήσει και δεν λένε να σταματήσουν. Το συγκρότημα που φλερτάρει με το συμφωνικό Μέταλ και τον κινηματογράφο, μας έκανε εξαιρετική εντύπωση με το “Vertalia” και βρίσκεται απέναντί μας, μιλώντας για το άλμπουμ αυτό, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες, ενώ μοιράζεται παρέα μας σκέψεις και απόψεις για το σήμερα και το αύριο της μουσικής του, καθώς και τη ζωντανή υποστήριξή του άλμπουμ. Τα μπλε τριαντάφυλλα περιμένουν καρτερικά να δοθούν στα παιδιά.
 
fortisventus2214

Τι ανταπόκριση έχει το άλμπουμ ως τώρα; Τι ακούτε από κοινό και Τύπο για το “Vertalia”;
Nancy Mos: Η ανταπόκριση τόσο του κόσμου, όσο και των κριτικών που έχουν φτάσει στα χέρια μας έως τώρα, είναι πραγματικά κάτι που ευχόμασταν αλλά δεν περιμέναμε τόσο άμεσα! Λαμβάνουμε ένα τεράστιο κύμα αγάπης και θετικής ενέργειας και είμαστε πανευτυχείς που βλέπουμε πως η δουλειά και η προσπάθειά μας έχουν αυτή την ανταπόκριση!

Θα λέγατε ότι αυτός ο δίσκος είναι «Παιδί της καραντίνας»; Πότε ξεκινήσατε να γράφετε και να συνθέτετε και πόσο καιρό σας πήρε να ολοκληρωθεί;
George Halliwell: Η σύνθεση του δίσκου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά το 2020, ακριβώς πριν την έναρξη της πανδημίας και λίγο πριν ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις. Φυσικά αυτό μας επηρέασε τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς έπρεπε να τα παγώσουμε όλα και απλά να κάνουμε υπομονή μέχρι να βγούμε από τα lockdown, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Παιδί καθαρό της καραντίνας δεν είναι λοιπόν, αλλά σίγουρα η επιρροή της ήταν κατασταλτική όσο αφορά στη «γέννα» του!

Ήδη έχετε κυκλοφορήσει δύο βίντεο για το “Vertalia”. Να περιμένουμε και τρίτο; Έχετε κατασταλάξει σε κάποιο από τα τραγούδια;
Gregory Koilakos: Είναι κάτι που σκεφτόμαστε ήδη και θα θέλαμε πάρα πολύ! Η οπτικοποίηση ενός κομματιού θεωρούμε ότι είναι πολύ βασικό στοιχείο της ολοκλήρωσής του για το κοινό, το οποίο βλέπει και συνδέει εικόνες με τους στίχους και τη μουσική!
 
vertalia2214

Το συμφωνικό της όλης δουλειάς σίγουρα σας χαρακτηρίζει. Να υποθέσω ότι πονάει το δοντάκι σας για τέτοιες «ανάμικτες» καταστάσεις, εκεί που το συμφωνικό συναντά το Ροκ και το Μέταλ;
George: Η αγάπη και ο πόθος για την κινηματογραφική μουσική δεν κρύβεται άλλωστε! Ο συνδυασμός και η σύνδεση των δύο διαφορετικών κόσμων της metal και της κινηματογραφικής μουσικής, είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει στο έπακρο. Είναι δυο είδη μουσικής που εκκρίνουν τόσο δυναμισμό και επιβλητικότητα που δένει απόλυτα με τον “δυνατό άνεμό” μας!

Η μπάντα σκέφτεται να υποστηρίξει συναυλιακά το καινούργιο άλμπουμ; Υπάρχει κάποιο πλάνο που να είναι ανακοινώσιμο;
Gregory: Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων μετά την κυκλοφορία του δίσκου, είναι η μπάντα να ξεκινήσει τις live εμφανίσεις. Στόχος μας είναι σίγουρα ένα release live στην Αθήνα, είναι κάποια live στην επαρχία το φθινόπωρο. Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Θα λέγατε ότι σας ιντριγκάρει το ίδιο η ηχογράφηση στο στούντιο με τη δράση πάνω στη σκηνή; Είναι για σας «απλά διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος»;
Nancy: Το ένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του άλλου. Η ενέργεια μίας live συναυλίας και η διαδραστικότητα και επικοινωνία με τον κόσμο είναι ένα μαγικό και απερίγραπτο συναίσθημα και στο τέλος της ημέρας αυτός είναι και ο βασικός στόχος ενός μουσικού, να παίζει όσο πιο συχνά μπορεί τη μουσική του ζωντανά. Η σκηνή σε μεταμορφώνει και σου χαρίζει ένα αίσθημα ελευθερίας και χαράς. Η ηχογράφηση, από την άλλη πλευρά, αν και είναι μία άκρως δημιουργική διαδικασία, είναι ας πούμε το πιο «αυστηρό» και απαιτητικό κομμάτι της υπόθεσης, καθώς εδώ πια καλείσαι να δείξεις το ταλέντο και τις δεξιότητές σου, ώστε να δημιουργήσεις ένα άρτιο αποτέλεσμα για το κοινό που θα ακούσει το έργο σου!
 
 
Τι είναι αυτό που κρατάτε με αγάπη από την ελληνική Μέταλ σκηνή και τι είναι αυτό που θα προτιμούσατε να λείπει;
George: Η ελληνική metal σκηνή τα τελευταία αρκετά χρόνια έχει γίνει μία υπολογίσιμη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα, με πολλά μεγάλα ελληνικά ονόματα να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει κίνητρο να προσπαθούμε. Ωστόσο η Ελλάδα δεν παύει να είναι μία μικρή χώρα, με μικρότερο ποσοστό ανθρώπων που ασπάζονται και ακολουθούν τη metal μουσική συγκριτικά με άλλα είδη, γεγονός που περιορίζει αρκετά τις ντόπιες μπάντες και τις ωθεί να κινηθούν προς τα έξω, είτε όσο αφορά στη δισκογραφική αντιπροσώπευση είτε και για τα live ακόμη.

Ποια η κινητήρια δύναμη πίσω από τους Fortis Ventus; Ποιο είναι αυτό το πράγμα που σας κάνει να κάνετε τόσα πολλά για τη μπάντα που αγαπάτε;
Nancy: Η κοινή αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, καθώς και το κοινό όραμα για την εξέλιξη αυτού του εγχειρήματος, είναι σίγουρα και η κινητήρια δύναμή μας. Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία νιώθουμε την ολοκλήρωση σε όλα τα επίπεδα και αυτό μας κρατά ενωμένους, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην πορεία. Πάμε εκεί που μας λέει η ψυχή μας να πάμε και αυτός είναι πάντα ο σωστός δρόμος!

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα