Συνεντεύξεις

Fallen Arise - Enigma - Συνέντευξη

 
   Και εγένετο “Enigma”! O τρίτος full length δίσκος των Fallen Arise, τον οποίο χαρήκαμε στην προ-ακρόαση και απολαύσαμε «κατ’ ιδίαν», γράφοντας την παρουσίαση. Η Pop αισθητική που ασπάζεται η μπάντα, σε κάποια σημεία του άλμπουμ, μας βρίσκει να εστιάζουμε στην ουσία της, στην ίδια τη μουσική δηλαδή. Το “Reborn”, το πρώτο βίντεο, φιλοξενεί ένα θαυμάσιο κομμάτι, το οποίο στέκεται σαν εχέγγυο για τη μετέπειτα πορεία των παιδιών. Η μουσική είναι δυνατή, είναι λυρική, είναι γεμάτη μελωδία και τα γυναικεία φωνητικά συμμαχούν με τα βίαια ανδρικά για την πλέον ερωτεύσιμη απόδοση του λιμπρέτο. Το επόμενο βήμα είχε αποφασιστεί και συμφωνηθεί από την ώρα της προ-ακρόασης. Ο Vlasis K., εις εκ των δύο τραγουδιστών των Fallen Arise, απάντησε στις ερωτήσεις μας, θέτοντας τη βάση για να μάθουμε ακόμα περισσότερο πράγματα γι’ αυτό το εξαιρετικό άλμπουμ. Ευχαριστούμε θερμά το μάνατζμεντ της μπάντας που φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
fallenarise2022Γιατί αλλάξατε ρότα στο τελευταίο άλμπουμ;
Ο Κώστας (σ.σ. Gus Dibelas) είναι ο βασικός συνθέτης. Είχαμε βοήθεια και από το Giacomo Paradiso (σ.σ. πρώην κιθαρίστας) και τον Paul Kull Culley (σ.σ. πρώην μπασίστας) σε κάποια σημεία. Κύριος συνθέτης όμως είναι ο Κώστας. Ίσως να ήταν ο πιο αρμόδιος για να απαντήσει σε αυτό το θέμα. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το “Adeline” και μέσα σε αυτά τα χρόνια διευρύνθηκαν τα ακούσματά μας. Έτσι λοιπόν μπήκαν pop ιδέες στο νέο μας άλμπουμ. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια πιο radio friendly προσέγγιση. Πάντα ακολουθούμε την έμπνευσή μας. Το επόμενο δεν ξέρουμε πώς θα είναι. Όλα είναι θέμα έμπνευσης.
 
fallenarise2026

Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε με άλλα μέλη. Πώς προέκυψαν οι αλλαγές;
Όταν ηχογραφείς ένα άλμπουμ δεν έχεις ιδέα αν κάτι παρακάτω αλλάξει. Συνεχίζεις πάντα με τα δεδομένα που έχεις. Είχαμε κάνει και το βιντεοκλίπ, οπότε κανείς μας δεν περίμενε ότι θα υπήρχαν στο μέλλον αλλαγές στα μέλη. Όταν κάτι συμβεί και αλλάξει το πλάνο, απλά κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχίσεις.
 

Πότε γυρίστηκε το βιντεοκλίπ;
Τον Οκτώβρη του 2018 στα rEvolver studios, στη Σουηδία, με σκηνοθέτη τον Patric Ullaeus. Πήγαμε στο Γκέτεμποργκ για δύο μέρες και το γυρίσαμε στο στούντιό του. Εκεί κάναμε και τη φωτογράφηση για το δίσκο, πάλι με τον Patric.

Η επιλογή των νέων μελών πότε έγινε;
Είχαμε εστιάσει στο να τελειώσουμε το άλμπουμ. Η επιλογή έγινε αρκετά αργότερα. Ο Σπύρος (σ.σ. Βασιλάκης – κιθάρα) και ο Ιάσων (σ.σ. Ιωακείμ – μπάσο) ήταν κοντά στη μπάντα. Είναι πολύ καλοί μουσικοί και κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.
 
fallenarise2032

Η συνεργασία με τη ROAR;
Ήμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη στήριξη και τη συνεργασία για το “Adeline”, οπότε ήταν μια εύκολη απόφαση να συνεχίσουμε μαζί τους και σε αυτό το άλμπουμ.

Πώς δουλέψατε, όσον αφορά την «κατανομή» των φωνητικών με τη Fiona;
Η Fiona έχει πολύ μελωδική φωνή, οπότε εγώ επωμίστηκα τα πολύ extreme growl φωνητικά. Υπήρχε ένα contrast σε όλο αυτό, που μας άρεσε καλύτερα. Έδινε την ένταση που θέλαμε να έχουμε στα τραγούδια. Η στιχουργική διαδικασία ήταν μια συνεχής επικοινωνία με τη Fiona. Ανταλλάζαμε στίχους, δουλεύαμε βοηθώντας ο ένας τον άλλο, ώστε να γίνει πραγματικά μία συλλογική δουλειά και να βγει προς τα έξω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
fallenarise2024

Τι είναι πιο εύκολο; Να υπάρχει έτοιμος ο στίχος και να βρεθεί μετά η μουσική ή το αντίστροφο;
Στο “Enigma”, αν εξαιρέσεις το “Embers”, που είχα γράψει στους στίχους μέσα στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από το εξωτερικό, στα υπόλοιπα τραγούδια ο Κώστας μας είχε στείλει τη μουσική και ακούγοντάς την εμπνευστήκαμε και γράψαμε τους στίχους.

Σκέφτεστε καθόλου το ενδεχόμενο σε επόμενο άλμπουμ να τραγουδάς με διαφορετικό στυλ; Σε κάποια κομμάτι – ή κομμάτια – για παράδειγμα, να μην κάνεις growl φωνές, να τραγουδήσεις με καθαρή φωνή; Γιατί ξέρω ότι το έχεις κάνει και ότι το έχεις.
Αυτά προκύπτουν. Βάσει ιδεών κινούμαστε. Τίποτα δεν αποκλείεται.
 
fallenarise2031

Ο «διάδοχος» του Reborn ποιος θα είναι;
Είναι νωρίς ακόμα. Θα υπάρξουν κι άλλα βίντεο, καθώς και lyric. Υπάρχουν κάποιες ιδέες αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο.

Βλάσση, σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διέθεσες και να είναι καλοτάξιδο το νέο σας «παιδί»!
Εγώ σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω σύντομα να τελειώσει όλη αυτή η «δοκιμασία» που πλήττει όλο τον κόσμο και να βρεθούμε στη γιορτή της κυκλοφορίας του άλμπουμ μας και να μοιραστούμε μαζί σας τα τραγούδια που τόσο έχουμε αγαπήσει.

Μαίρη Ζαρακοβίτη, Κώστας Κούλης
 
fallenarise2033
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα