Συνεντεύξεις

Euphoria - Η συνέντευξη

 
   Όταν μας ήλθε το ομώνυμο άλμπουμ τους για παρουσίαση και το ακούσαμε, χαμογελάσαμε με φανερή ευαρέσκεια. Οι Euphoria είχαν καταφέρει να αποσπάσουν την προσοχή μας. Δίσκος με τραγούδια δροσερά, με σπουδαίες ενορχηστρώσεις και ακόμα πιο σπουδαία παραγωγή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που αυτή η δουλειά έχει τη σφραγίδα των τεράστιων Sterling στούντιο πάνω στο mastering της. Ήλθαμε σε επικοινωνία με τον Tony Kash, ο οποίος φροντίζει κιθάρες και συνθέσεις, ενώ η Chrisanthi βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο και τους στίχους. Μιλήσαμε για τα πλάνα της μπάντας, για την πανδημία φυσικά και το πόσο όμορφο πράγμα είναι η μουσική. Πολλά ευχαριστώ στο Λάμπρο Κόκκινο και τη Rock Of Angels, που φρόντισαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
euphoria2018
Τι ανταπόκριση έχει μέχρι στιγμής το άλμπουμ; Τι μηνύματα λαμβάνετε από Τύπο και κοινό;
Λαμβάνουμε πολύ καλή ανταπόκριση από Ελλάδα, αλλά κυρίως από το εξωτερικό. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μας να βλέπουμε χώρες όπως Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Σουηδία και Σκανδιναβία γενικά, να ανταποκρίνονται θετικά στο ντεμπούτο δίσκο μας. Έχουμε θετικά σχόλια από το κοινό, κάτι που μας χαροποιεί πολύ.

Είναι ένας δίσκος «ταξιδιάρικος», με τραγούδια πολύ «φιλικά στον χρήστη» και με χαρακτηριστικό τους να «κολλάνε» στο αυτί μας με την πρώτη ακρόαση. Τί είχατε κατά νου όταν συνθέτατε;
Απολύτως τίποτα, πέρα από την αγάπη να συνθέτουμε. Ένας κανόνας που ακολουθούμε γενικά είναι πως δεν έχουμε στο μυαλό μας τι θα πουλήσει ή τι θα έχει απήχηση στον κόσμο. Μας αρέσει απλά να ακολουθάμε την καρδιά μας και όπου μας βγάλει. Και να το αποτέλεσμα.
 
euphoria2020
Η ομάδα που συμμετείχε στις ηχογραφήσεις θα είναι παρούσα και σε συναυλιακό επίπεδο;
Δυστυχώς, οι μουσικοί που ηχογραφήσανε, πλην τις κιθάρες, βρίσκονται στο Nashville, Tennessee, οπότε είναι πολύ δύσκολο να ταξιδέψουν στην παρούσα φάση. Ειδικά τώρα, στην περίοδο που διανύουμε, είναι πολύ δύσκολο κάποιος να ταξιδέψει γενικά. Σε αντίθεση όμως με αυτά τα παιδιά, η ομάδα των backing vocals βρίσκεται στην Ελλάδα που θα ακολουθήσει σίγουρα.

Σκέφτεστε να παρουσιάσετε τα κομμάτια σας live τώρα κοντά; Τι πλάνα έχετε;
Οι ζωντανές εμφανίσεις είναι κάτι που ανυπομονούμε να κάνουμε. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για κάθε καλλιτέχνη είναι να παρουσιάζει τη μουσική που συνθέτει live. Έχουμε ήδη βρει την ομάδα μουσικών που θα συμμετάσχει στις ζωντανές μας εμφανίσεις και μέσα στους επόμενους μήνες, σίγουρα, θα έχουμε ανακοινώσει κάτι.
 
euphoria2019
Η πανδημία ήταν ένα κακό ιντερμέδιο; Ήταν κακό για τον πολιτισμό μας και τη μουσική ειδικά;
Βεβαίως και αποτελεί ένα αρνητικό στοιχείο, δεδομένου πως κάποιες εμφανίσεις που κανονίζαμε αναγκαστήκαμε να της ακυρώσουμε. Ο κόσμος ακόμα ζει κάτω από το φόβο της πανδημίας, κάτι που σίγουρα θα έχει αρνητική επίπτωση στις επόμενες συναυλίες που θα κανονίσουμε. Ο πολιτισμός μας μπήκε σε μια παύση, όσον αφορά ζωντανές εμφανίσεις, μουσεία, γκαλερί και πολλά άλλα. Δυστυχώς, προς το παρόν είναι κάτι με το οποίο όλοι μας πρέπει μάθουμε να ζούμε. Από την άλλη, ίσως ένα θετικό στοιχείο του να προέκυψε να είναι ότι, από τη στιγμή που κάθησε ο κόσμος στο σπίτι του, είχε την ανάγκη να ακούσει κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον, παίρνοντας δύναμη και βρίσκοντας διέξοδο μέσω της τέχνης.

Στείλατε το άλμπουμ σας στα περίφημα Sterling Studios για mastering. Πως προέκυψε αυτή η κίνηση;
Ήταν μάλλον μια φυσική ροή πραγμάτων που μας οδήγησε εκεί. Ο sound engineer μας, Kevin Harper, δουλεύει στα Warner Bros studio στο Nashville και έχει δουλέψει πολλές φορές με τον Adam Grover, που μας έκανε το mastering στα Sterling. Όταν ο mixing engineer έχει μια καλή συνεργασία με το mastering engineer, τότε είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να πετύχει το mastering.

Είστε και οι δύο γεννημένοι στις Η.Π.Α της Νέας Υόρκης. Η μουσική ενασχόληση ξεκίνησε στην Αμερική η συντελέστηκε εδώ;
Ουσιαστικά, στην Ελλάδα ξεκίνησε η μουσική μας παιδεία αλλά η αύρα της αμερικάνικης μουσικής, στο υποσυνείδητό μας, πάντα μας ακολουθεί. Από Hard Rock μέχρι και Country μουσική μας έχουν επηρεάσει στον τρόπο που συνθέτουμε.
 
euphoria2021
Έχετε ήδη κάνει ένα βίντεο για το “Heaven’s A Breath Away”. Θα ακολουθήσει και άλλο; Έχετε διαλέξει τραγούδι;
Βεβαίως θα ακολουθήσει κι άλλο βίντεο. Έχουμε ήδη διαλέξει ποιο θα είναι το επόμενο. Είμαστε στην φάση που σκεφτόμαστε το σενάριο και την τοποθεσία του επόμενου βίντεο.

Ευχαριστημένοι με τη συνεργασία με τη R.O.A.R; Πως πηγαίνει ως τώρα;
Πολύ καλή η συνεργασία μας με την εταιρία. Έχουμε μια σωστή επικοινωνία και δουλεύουμε και οι δυο για το καλύτερο αυτού του δίσκου.

Πώς ήταν η περίοδος των ηχογραφήσεων; Είναι κάτι που σας ιντριγκάρει, σε σύγκριση με τον πυρετό των συναυλιών;
Οι ηχογραφήσεις είναι πάντα ένα ευχάριστο κομμάτι της όλης δουλειάς. Σίγουρα απαιτούν τεράστια συγκέντρωση και προσπάθεια, αλλά είναι πάντα το πιο ευχάριστο πράγμα να βλέπεις τις ιδέες σου να διαμορφώνονται και να εκφράζονται όπως τις έχεις στο μυαλό σου. Οπότε, όταν σου δίνεται η ευκαιρία να τα παρουσιάσεις τη μουσική σου ζωντανά, μπροστά σε κοινό, είναι η απόλυτη ικανοποίηση του κάθε καλλιτέχνη.
 
euphoria2022
Η μουσική είναι τελικά η μεγαλύτερη μορφή ψυχαγωγίας;
Για εμάς είναι σίγουρα η μεγαλύτερη μορφή ψυχαγωγίας. Αυτό βέβαια είναι τελείως υποκειμενικό για τον κάθε έναν από μας. Σε άλλους μπορεί να είναι η ζωγραφική, σε άλλους ο χορός, σε άλλους το σινεμά. Γι’ αυτό και η τέχνη είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο, γιατί μπορεί ο καθένας να εκφραστεί με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο μέσω της τέχνης που ταυτίζεται!

Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα