= Συνέντευξη με τους Dimorfia
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους Dimorfia

 
   Η μελωδία φοράει ένα από τα πιο φανταχτερά φορέματά της και έρχεται να μας συναντήσει μέσω μίας ελληνικής μπάντας που εντρυφεί στο συμφωνικό Μέταλ, που συνδυάζει γυναικεία και ανδρικά φωνητικά, που αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στην ουτοπία με κάθε άλλο παρά ουτοπικά μέσα. Οι Dimorfia είναι κοντά μας, μας μιλούν για την πλέον πρόσφατη δουλειά τους με τίτλο “Utopia” Και μοιράζονται μαζί μας τα όνειρά τους για το μέλλον. Πολλά ευχαριστώ στη Μάριαν Νικολάου, που βοήθησε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
dimorfia01
 
Νέο άλμπουμ για σας! “Utopia”… Ποια είναι η ανταπόκριση που λαμβάνετε; Πώς το έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής κοινό και κριτικοί;
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση που παίρνουμε για το “Utopia” είναι πολύ θετική. Δεχόμαστε πολλά θετικά σχόλια και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Επίσης, οι κριτικές που έχουμε πάρει μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλές. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί πολύ καθώς το “Utopia” είναι ένα κομμάτι από τους εαυτούς μας... Είναι μεγάλη ανταμοιβή!

Με τι καταπιάνονται οι στίχοι και ποιος τους έγραψε;
Οι στίχοι έχουν γραφτεί από το Γιώργο Μπαλτά. Η θεματολογία τους βασίζεται στην αντίθεση του καλού και του κακού. Περιγράφεται ουσιαστικά η μάχη και η συνύπαρξη αυτών των δύο στοιχείων στο μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου. Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

dimorfia02Θα θέλατε να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες γύρω από τη δημιουργία του άλμπουμ; Πόσο σας πήρε να το συνθέσετε, πόσο καιρό διήρκησε η παραγωγή…
Η σύνθεση του “Utopia” κράτησε περίπου ενάμιση χρόνο. Τη μουσική τη γράφουμε όλοι μαζί, με τη βοήθεια του παραγωγού μας, Κώστα Κοφίνα και του Γιώργου Μπαλτά που έχει αναλάβει χρέη βοηθού παραγωγού! Όλη η παραγωγή του album, pre-production, ηχογραφήσεις, mix και master έγιναν στο στούντιο Blueberry Productions Co. από τον Κώστα Κοφίνα. Είχαμε επίσης την ιδιαίτερη χαρά να έχουμε σαν καλεσμένους δύο πολύ καλούς τραγουδιστές και φίλους, τον Αριστοτέλη Μαυρόπουλο στο ‘Fear’ και τον Κώστα Μαργαρίτη στο ‘Dimorfia’.

O αγγλικός στίχος είναι και ένα από τα διαβατήριά σας για να ακουστείτε «παραέξω»; Τι παίζει για σας έξω από τα σύνορά μας;
Όπως αναφέραμε και πριν, η ανταπόκριση που παίρνουμε από το εξωτερικό είναι πολύ καλή. Λαμβάνουμε πολλά θετικά σχόλια από τον κόσμο και πολύ όμορφες κριτικές. Αυτό είναι κάτι που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους καθώς συνειδητοποιούμε ότι η μουσική μας ακούγεται και αρέσει ακόμα και στην άλλη μεριά του πλανήτη! Είναι απίστευτο συναίσθημα!

Ποιες είναι οι βασικές επιρροές σας;
Oι επιρροές μας βασίζονται κατά κύριο λόγο στον ευρύτερο χώρο της metal και της rock σκηνής, με τα power, epic και symphonic να πρωτοστατούν. Αλλά όλοι μας ακούμε κι άλλα είδη μουσικής, τα οποία μας έχουν διαμορφώσει μουσικά σε προσωπικό επίπεδο και αυτό περνάει και στη μπάντα. To “Utopia” για παράδειγμα είναι ένα κατά βάση metal album, αλλά μέσα σε αυτό μπορεί κανείς να διακρίνει επιρροές και από άλλα είδη που συμπληρώνουν τον ήχο μας.
 
 
Τι είναι αυτό που σας βοηθάει να προχωράτε σε μια «δύσκολη» χώρα;
Η θέληση, το πάθος και η υπέρμετρη αγάπη γι` αυτό που κάνουμε! Για κάποιους από μας θα λέγαμε πως είναι μονόδρομος γιατί η μουσική είναι αυτό που έχουμε επιλέξει να κάνουμε και σαν επάγγελμα. Μπορεί κάποια πράγματα να προχωρούν αργά και να αντιμετωπίζουμε πολλά εμπόδια στο δρόμο μας, αλλά αυτό είναι που μας πεισμώνει ένα παραπάνω ώστε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά.

Τι προτιμάτε σαν μπάντα, αλλά και σαν ακροατές... τους μικρής διάρκειας δίσκους ή την παραδοσιακή διάρκεια 40 – 45 λεπτών;
Επικεντρωνόμαστε πιο πολύ στο περιεχόμενο των δίσκων δηλαδή στο πόσο πολύ μας αρέσει η εκάστοτε μουσική κι όχι τόσο στη διάρκεια. Από κει και πέρα όσο μεγαλύτερος είναι ένας δίσκος τόσο μεγαλύτερο και το ταξίδι!

Κάποια συνεργασία που θα θέλατε διακαώς να κάνετε; Ποιος είναι ο κοινός σας στόχος;
Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα που θα θέλαμε να συνεργαστούμε, είτε σε επίπεδο παραγωγής είτε να μοιραστούμε τη σκηνή μαζί τους. Θα ήταν μεγάλη τιμή για μας να μοιραστούμε αυτό που κάνουμε με ανθρώπους που θαυμάζουμε για τη δουλειά τους και μας έχουν εμπνεύσει. Δε θα θέλαμε να αναφέρουμε ονόματα όμως γιατί είναι αρκετά και σίγουρα θα αδικήσουμε κάποιον.

Κοινός μας στόχος είναι να κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για τη μουσική μας και για τη μπάντα. Θέλουμε να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα, έστω και αργά, γιατί ζούμε σε μία δύσκολη χώρα όπως προαναφέρθηκε και να βλέπουμε τους Dimorfia να ανεβαίνουν. Πάντα βέβαια με τιμιότητα ως προς τη μουσική μας.
 
Να κλείσουμε με τα επόμενα σχέδιά σας;
Τα σχέδια για το μέλλον της μπάντας είναι αρκετά. Το μόνο σίγουρο όμως αυτή τη στιγμή είναι ότι θα πραγματοποιηθούν κάποια live για την παρουσίαση του δίσκου. Έχουν πέσει στο τραπέζι ακόμα και κάποιες ιδέες για τη νέα μας δουλειά. Υπάρχουν βέβαια πολλά όνειρα και πλάνα που σιγά σιγά ελπίζουμε να αρχίσουν να εφαρμόζονται.

Κλείνοντας θα θέλαμε πολύ να σας ευχαριστήσουμε για αυτή τη συνέντευξη και να ευχαριστήσουμε επίσης και τον κόσμο για τη στήριξη του. Είναι πολύ σημαντικό για μας όπως και για κάθε νέα μπάντα!

Κώστας Κούλης

ΜΕΛΗ
Μαρία Λώτη – φωνή
Κίμων Παντελιδάκης – κιθάρα
Νίκος Γκιόκας – κιθάρα
Κλεάνθης Ξενιτίδης- μπάσο
Στάθης Χ – πλήκτρα
Γιώργος Μπαλτάς -τύμπανα
 
OFFICIAL LINKS
https://www.facebook.com/dimor fia/
https://twitter.com/dimorfia_b and
https://www.instagram.com/dimo rfia_band
https://www.youtube.com/channe l/UCSKXE0rY-lFHuhDN9b03Jtw


BIO
Οι DIMORFIA δημιουργήθηκαν το 2008 από τον Κίμωνα Παντελιδάκη (Κιθάρα), τον Κλεάνθη Ξενιτίδη ( Μπάσο), τη Νατάσσα Pandreia (φωνή), τον Γιάννη Αλμαλη (τύμπανα) και τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο (κιθάρα). Το 2012 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο Perfect Sound Metal.
Όλο αυτό το διάστημα οι Dimorfia έκαναν πολλές liveεμφανίσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης κερδίζοντας το σεβασμό του metalκοινού της πόλης. Το 2011 κέρδισαν την τρίτη θέση με 1200 ψήφους, σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Principal Club Theater ο οποίος αφορούσε το άνοιγμα της συναυλίας των Sanctuary.
Στα τέλη του 2012 κάποια από τα μέλη της μπάντας για προσωπικούς τους λόγους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σχήμα δίνοντας τη σκυτάλη στον Γιώργο Μπαλτά (τύμπανα), στο Νίκο Γιόγκα (κιθάρα) και στη Μαρία Λώτη (φωνή). Η σύνθεση της μπάντας ολοκληρώθηκε με το Στάθη Χατζηιωαννίδη στα πλήκτρα.
Από αυτή τη στιγμή οι Dimorfia άρχισαν τη σκληρή δουλεία και μετά από πολύ πειραματισμό ένωσαν τις διαφορετικές τους μουσικές επιρροές και ξεκίνησαν μία τελείως διαφορετική μουσική πορεία.
Το Μάιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο τους albumμε τίτλο UTOPIA το οποίο αποτελείτε από 9 κομμάτια που κυμαίνονται κυρίως σε ρυθμούς symphonic/progressive/power metal.
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις