Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με τους Dark Nova

 
   Μια Ελληνική μπάντα με 24 χρόνια πορείας στη πλάτη, με αρκετά άλμπουμ στο βιογραφικό της και δυνατές εμφανίσεις κοντά σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Είναι από αυτές τις μπάντες που χαίρεσαι να ακούς και νοιώθεις υπερήφανος που είναι από τη χώρα σου. Έχουν πείσμα, αγαπούν την μουσική και δεν σταματούν να προσπαθούν. Τελευταία τους δουλειά το ομώνυμο άλμπουμ “Dark Nova”, το οποίο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012. Επαναστατικό μουσικά, με cover φτιαγμένο από το γνωστό καλλιτέχνη Felipe Machado, γνωστό για τα εξώφυλλα σε Blind Guardian, Gamma Ray, Rhapsody Of Fire κλπ. Μετά από την επιτυχημένη συναυλία τους στο Κύτταρο στις δώδεκα του περασμένου Γενάρη, με Spitfire, Ruthless Steel και Black Soul Horde, ήθελα πολύ να μιλήσω μαζί τους. Η συνέντευξη λοιπόν ήταν αναπόφευκτη. Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του σχήματος, Ηλίας Κόσκορης, βρίσκεται απέναντί μας και…
 
darknovalogo
 
Ηλία, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνέντευξη!  Ήθελα από καιρό να τα πούμε.
Και εγώ ευχαριστώ για τη  φιλοξενία!

Τι κάνουν αυτό τον καιρό οι Dark Nova; Ετοιμάζετε κάτι;
Κοιτάμε αν προλαβαίνουμε να κάνουμε κάποιες  συναυλίες επαρχία.  Επίσης μας έχει φάει το studio αυτό τον καιρό και σιγά-σιγά ξεκινάμε να γράφουμε κομμάτια για την επόμενη δουλειά μας, καθώς υπάρχουν πολλές ιδέες. Στους επόμενους μήνες θα έχουμε και το νέο videο clip μας για το album "Dark Nova".
 
darknova01Ποιες οι εντυπώσεις που παίρνεις από τον κόσμο και τις κριτικές για το τελευταίο άλμπουμ;
Είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, γιατί το album έχει ήδη ξεπουλήσει και αναμένεται να κοπεί βινύλιο με bonus τραγούδια.
 
Είδα το Νίκο Συρράκο στα φωνητικά. Πώς έγινε η επικοινωνία; Υπήρξαν και άλλες αλλαγές στο σχήμα;
Ο Νίκος προτάθηκε από τον ίδιο τον πρώην τραγουδιστή μας, το Μάνο (σ.σ. Φάτση, ο οποίος ζει μόνιμα πλέον στην Γερμανία). Στην αρχή ήταν να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις μόνο, χωρίς να έχουμε συμφωνήσει για μελλοντικά σχέδια. Αλλά ο Νίκος, πέρα από οπαδός της μπάντας, είναι χαρισματικός τραγουδιστής και καλός χαρακτήρας.  Έτσι "κολλήσαμε" μαζί και αποφασίσαμε να γίνει μέλος της παρέας. Παραπέρα αλλαγές δεν έγιναν. 

darknova02
 
Μετά από τόσα χρόνια στο μουσικό στερέωμα τι γνώμη έχεις σχηματίσει γι αυτό;
Καλό είναι να υπάρχει μια "δεμένη" ομάδα, αλλά οι απαιτήσεις και οι προτεραιότητες του καθένα μπορούν να μεταβάλουν οτιδήποτε. Οπότε είναι δύσκολο να συνυπάρχουν 5-6 άτομα τόσα χρόνια. Καλό είναι όμως, για να υπάρχει "ταυτότητα", να υπάρχει κάποια βάση στα σχήματα. Για παράδειγμα, εγώ και ο Νίκος (σ.σ. τύμπανα) είμαστε μαζί από το ‘88-89 και η Μαίρη (σ.σ. πλήκτρα) από το 2002. Το στυλ της μουσικής των Nova έχει μια... βάση, όπως βλέπεις. Γι αυτό και συνεχίζουμε μέχρι τώρα.

darknova03Ποια η γνώμη σου για τη μουσική βιομηχανία; Τι ρόλο έπαιξε στη δική σου μπάντα;
Μέχρι τώρα οι εταιρείες που συνεργαστήκαμε μας πήγαν λίγο πίσω, λόγω ανικανότητας  και λάθος χειρισμών, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Πολύ πιθανό να μας γνώριζε περισσότερος κόσμος.
 
Πόσο σκληρή δουλειά χρειάζεται για μια μπάντα για να τα καταφέρει;
Πρόβες και μελέτη. Ο καθένας να ξέρει τι κάνει και τι παίζει, αλλά να μπορεί και να συνυπάρξει μέσα στην ομάδα. Γιατί, τι να τους κάνεις τους καλούς μουσικούς αν δεν μπορείς να συνεργαστείς;
 
Τι ακριβώς σημαίνει η μουσική για σένα;
Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην ακούει και να μην παίζει μουσική... Τόσο απλά! Πριν από χρόνια, όταν είχα ένα ατύχημα με την μηχανή και είχα σπάσει το δεξί μου χέρι, για κάνα δυο μήνες δεν μπορούσα να παίξω κιθάρα και πήγα να τρελαθώ! Πολλές φορές μέσα στην ημέρα πήγαινα και χάιδευα την κιθάρα με το δεξί, ίσα-ίσα για να ακούσω τον ήχο.
 
dark nova
 
Ποιοι οι στόχοι και τα όνειρα σου;
Να κάνω διεθνή καριέρα! (γέλια) Σοβαρά τώρα, για να μην είμαστε και μοιρολάτρες, αν ήταν οι Dark Nova να κάνουν κάτι μεγαλύτερο έξω, θα το είχαν κάνει. Μπορεί να συνέβησαν διάφορα που μας πήγαν πίσω, αλλά κάναμε και εμείς λάθος επιλογές. Το ότι κρατάμε με το Νίκο την μπάντα ενεργή 24 χρόνια και εκφραζόμαστε με όλα τα παιδιά μέσω της μουσικής, είναι μεγάλο πράγμα.
 
Πως βλέπεις τη Μetal σκηνή στην Ελλάδα;
Δεν έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν καλοί μουσικοί, μπάντες, μηχανήματα, αλλά στερούμαστε από συναυλιακούς χώρους, πέρα ορισμένων εξαιρέσεων. Αλλά το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι λείπουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να προωθήσουν τη μουσική αυτή.
 
 
Ετοιμάζετε συναυλίες; Υπάρχει κάτι στο προσκήνιο;
Οπως προανέφερα, σκεφτόμαστε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις στην επαρχία, ίσως και κάποια εμφάνιση στην Αθήνα, μέχρι το Φθινόπωρο. Αλλά ο βασικός σκοπός είναι να δουλέψουμε το νέο album.

Ηλία μου, σε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα μας.  Περιμένω την νέα σας δουλειά και  ανυπομονώ να σας δω σε ζωντανές εμφανίσεις.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Οι φωτογραφίες προέρχονται από την FB σελίδα του συγκροτήματος.
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα