= Blonge - Η συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Blonge - Η συνέντευξη

 
   Η Νατάσα Παυλίδου ή αλλιώς Blonge, κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες ένα τραγούδι που άγγιξε την ψυχή μας. Η φωνή της έχει μια ολόφρεσκη δύναμη και το “Johnny Got His Gun” έγινε αγαπημένο του περιοδικού μας. Θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτό το ταλαντούχο κορίτσι, τις σκέψεις και τα όνειρα της. Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο Καρυώτη που φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
 
blonge2144

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που μας διαθέτεις. Ελπίζω να σε βρίσκω υγιή και ασφαλή. Αλήθεια, όλο τούτο που μας έχει βρει δεν είναι σαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας;
Ναι, πράγματι. Σαν επεισόδιο του “Black Mirror”. Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και κοσμοϊστορικές και πιστεύω πως οι επόμενες γενιές θα τις διδάσκονται στο μάθημα της ιστορίας… (γέλια) Ωστόσο, εύχομαι και ελπίζω πως έχουμε φτάσει και ξεπεράσει το peak της δυσκολίας και πως από δω και πέρα τα πράγματα θα είναι όλο και καλύτερα. Σίγουρα η κανονικότητα όπως την ξέραμε αργεί ακόμη, αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξη και να πιστέψω ότι η επιστήμη θα κάνει και πάλι το θαύμα της.

Πώς επέλεξες να περάσεις αυτό το διάστημα; Τι σε κράτησε και παρόλη αυτή την κατάσταση άρχισες να δημιουργείς; Τι σημαίνει η μουσική για σένα;
H περίοδος του εγκλεισμού και των περιορισμών για μένα πέρασε από διάφορα στάδια. Στην αρχή το είχα πάρει αρκετά βαρέως, πίστευα ότι ο κόσμος τελείωσε, πανικοβλήθηκα και πέρασα μια μίζερη φάση αδράνειας. Όταν ήρθε το στάδιο της αποδοχής, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ τον χρόνο που περνούσα στο σπίτι, ξεκινώντας ένα νέο δικό μου project, το project της Blonge. Έγραψα με τον συνθέτη και παραγωγό Τάσο Κορκόβελο το πρώτο δικό μου κομμάτι, με τίτλο “Johnny Got His Gun”, που θα το βρείτε διαθέσιμο σε YouTube και ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες. Σκέφτηκα πως είναι η κατάλληλη στιγμή, τόσο καλλιτεχνικά όσο και συγκυριακά. Σκέφτηκα ότι σε αυτήν τη φάση έχω όλον τον χρόνο που χρειάζομαι, ώστε να φτιάξω κάτι που με αντιπροσωπεύει, όπως ακριβώς το θέλω. Η μουσική για μένα είναι η καλύτερή μου συντροφιά, δεν είναι απλώς το επάγγελμά μου. Δεν περνάει μέρα χωρίς να ακούσω μουσική, η μουσική πέρα από την ευχαρίστηση που μου προσφέρει, με εξελίσσει ως άνθρωπο αλλά και ως καλλιτέχνη.

Θα μπορούσες να δεις τον εαυτό σου σε κάτι άλλο, αν δεν καταπιανόσουν με τη μουσική;
Έχω κάνει πολλές φορές αυτήν την υπαρξιακή ερώτηση στον εαυτό μου. Θεωρώ πως ό,τι άλλο κι αν έκανα, δεν θα ένιωθα το ίδιο γεμάτη και ευτυχισμένη. Το επάγγελμα του μουσικού και του καλλιτέχνη στην Ελλάδα είναι μια δύσκολη επιλογή, που κουβαλά πολλά ρίσκα και ενδεχομένως απογοητεύσεις. Αλλά όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, παραβλέπεις τα εμπόδια και συνεχίζεις.
 
blonge2145

Γιατί Jazz αλήθεια; Τι σε έκανε να βαδίσεις σε αυτά τα βήματα; Ποια είδη ακούς στον προσωπικό σου χρόνο;
Τα πρώτα μου βήματα ήταν στο κλασικό τραγούδι, αλλά κάτι δεν μου κολλούσε. Δεν μου άρεσε η φωνή μου εκεί. Η Jazz ήρθε στη ζωή μου, γιατί πέρα από το πόσο μεγάλο σχολείο είναι για έναν μουσικό, είναι μια μουσική ελεύθερη, φιλοσοφημένη, αυτοσχεδιαστική και εκφραστική. Επίσης, νομίζω ότι μου ταιριάζει και με αναδεικνύει καλύτερα από άλλα είδη. Στον ελεύθερό μου χρόνο ακούω Jazz φυσικά, όπως επίσης και είδη που αποτελούν εξέλιξή της, όπως Blues, Soul, R’n’B.

Γιατί δημιούργησες τη Blonge; Γιατί δεν χρησιμοποίησες το δικό σου όνομα;
Blonge είναι το alter ego μου. Το project αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχω κάνει μέχρι στιγμής και ήθελα να είναι αυθύπαρκτο και να μην ταυτίζεται με οτιδήποτε άλλο κάνω στην καλλιτεχνική μου δραστηριότητα. Η Blonge αντιπροσωπεύει τη δημιουργική και πιο σύγχρονη πλευρά του καλλιτεχνικού εαυτού μου.

Μίλησέ μας για τους στίχους του "Johnny Got His Gun". Πώς ήρθε η έμπνευση;
Οι στίχοι του “Johnny Got His Gun” είναι αλληγορικοί. Μιλούν για τον “φόνο” των συναισθημάτων μας, των “θέλω” μας, την απόγνωση που μπορεί να νιώσουμε σε συγκεκριμένες στιγμές, τη δυσκολία λήψης αποφάσεων... Στην ουσία, πώς μέσα από δύσκολες και ψυχοφθόρες καταστάσεις, μπορεί να οδηγηθούμε σε σκληρές αποφάσεις και ενέργειες. Η έμπνευση δεν ήταν άλλη από τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, που συχνά μας προκαλεί εσωτερική πάλη, αβεβαιότητα και απόγνωση.
 

Ποια τα επόμενα σχέδιά σου; Πώς βλέπεις τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια;
Το επόμενο σχέδιό μου είναι να παίξω live μουσική. Θέλω πολύ να μπορέσουμε επιτέλους να επιστρέψουμε στις μουσικές σκηνές και να δουλέψουμε. Ελπίζω τα πράγματα από δω και πέρα να είναι καλύτερα και οι συνθήκες να μας το επιτρέψουν. Επιπλέον, θα μπω στο στούντιο για να ηχογραφήσω τα επόμενα κομμάτια της Blonge, καθώς επίσης να πάω κι ένα ταξίδι, που τόσο μου έχει λείψει. Μετά από δέκα χρόνια, δεν ξέρω. Σίγουρα φαντάζομαι τον εαυτό μου να υπάρχει ακόμη στον μουσικό χώρο, πιο εξελιγμένος και πιο ώριμος, να συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις μουσική περισσότερα