= Black Fate - Gus Drax - H συνέντευξη
Συνεντεύξεις

loogoo

Black Fate - Gus Drax - H συνέντευξη

 
   Το νέο άλμπουμ των Black Fate είναι γεγονός. Το «Ithaca” ΔΕΝ περνά απαρατήρητο. Έχει μια απίστευτη ζωντάνια και οι μελωδίες του σε παρασέρνουν σε υπέροχα μουσικά σοκάκια. Με άλλα λόγια; Το λατρέψαμε και αμέσως σχεδόν ζητήσαμε από τον εξαιρετικό Roberto της Rockshots Records να μας βοηθήσει. Η απάντηση ήταν άμεση και φιλοξενούμε για μία ακόμα φορά το μάγο της κιθάρας Gus Drax, ο οποίος μας «έδωσε» λίγο από το χρόνο του και μίλησε για το άλμπουμ και όχι μόνο.
blackfate2056

Πόσο καιρό σας πήρε η ηχογράφηση, αλλά και η γενικότερη δημιουργία του άλμπουμ;
Περίπου δύο χρόνια. Είχαμε το άλμπουμ έτοιμο από πέρυσι, αλλά πήρε λιγάκι παραπάνω να κυκλοφορήσει, λόγω αλλαγής δισκογραφικής εταιρίας, αλλά φυσικά και της πανδημίας.

Από που αντλείτε έμπνευση για να γράψετε μουσική και στίχους;
Από την καθημερινότητά μας θα έλεγα.

Έχει διαφορές αυτό το άλμπουμ σε σχέση με τα προηγούμενα ή κινείται στα ίδια μοτίβα; Θεωρείτε ότι έχετε βρει τη δική σας μουσική σφραγίδα; Σας αρέσει να πειραματίζεστε με κάτι νέο ή θέλετε να μένετε σε αυτά που θεωρείται ότι πλέον σας εκφράζουν;
Προσπαθούμε πάντα να εξελισσόμαστε σε όλους τους τομείς. Συνθετικά, να βελτιωνόμαστε και να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα, καλλιτεχνικά, ηχητικά αλλά και στην παραγωγή κάθε δίσκου. Θέλουμε κάθε δουλειά μας να είναι ένα τουλάχιστον βήμα μπροστά. Αυτό έγινε και με το “Ithaca”. Θέλαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό άλμπουμ από το “Between Visions And Lies” και νομίζω το καταφέραμε.
 
blackfate2060
Τι είναι αυτό που σας ωθεί να παράγετε μουσική; Ποια εσωτερική ανάγκη καλύπτει η μουσική για τον καθένα σας;
Το συναίσθημα όταν γράφεις ένα καινούριο κομμάτι, από τη στιγμή που σου έρχεται η πρώτη ιδέα μέχρι να το ολοκληρώσεις, δεν περιγράφεται εύκολα. Είναι από μόνο του μια ώθηση να γράψεις μουσική. Από κει και πέρα η σύνθεση για μας είναι ένας τρόπος έκφρασης και μια διαφυγή από την καθημερινότητά μας.

Μουσική βιομηχανία του σήμερα. Τι σας αρέσει, τι μισείτε;
Δε μισούμε κάτι. Ο κόσμος, κατά συνέπεια και η μουσική βιομηχανία, εξελίσσονται και αλλάζουν. Σαν άνθρωποι και σαν μουσικοί πρέπει να ακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις και να προσαρμοζόμαστε ανάλογα.

Πόσο εύκολο είναι για μια μπάντα να ακουστεί πιο μακριά από τη χώρα της;
Με το ίντερνετ πλέον είναι πιο εύκολο να φτάσει η μουσική σου στο άλλο άκρο του πλανήτη, αλλά και πάλι είναι τόσος μεγάλος ο όγκος της διαθέσιμης μουσικής για έναν ακροατή, που δεν φτάνει από μόνο του. Η ποιότητα της δουλειάς πάντα παίζει τον πρώτο ρόλο, αλλά χρειάζεται και marketing.
 
blackfate2095
Τα social media και το youtube είναι ικανά να μεγαλώσουν το κοινό για μια μπάντα;
Ναι, γιατί μπορείς να ακουστείς παντού, αλλά και εκεί πρέπει να δουλέψεις συντονισμένα και με πλάνο για να ξεχωρίσεις από τον ωκεανό.

Πώς θα γιορτάσετε τη κυκλοφορία του νέου σας άλμπουμ όταν περάσει η «μπόρα» του κορωνοϊού;
Σίγουρα με συναυλίες!

Πιστεύετε ότι θα γυρίσουμε σύντομα στην κανονικότητα;
Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά σχετικά με τον κορωνοϊό είμαι πολύ σκεπτικός και μετράω πολύ τα λόγια μου. Στην κανονικότητα πιστεύω θα επιστρέψουμε όταν βγει το εμβόλιο και εμβολιαστεί και ένα ποσοστό της ανθρωπότητας, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες. Από κει και πέρα δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουμε στην προτέρα “κανονικότητα”. Σε αυτό δηλαδή που ήταν η ανθρωπότητα πριν την πανδημία. Πιστεύω ότι θα υπάρξει καινούρια “κανονικότητα”. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα αλλάξει από όλο αυτό. Αν δεν έχει αλλάξει ήδη.

Έχετε κάνει σχέδια για κάποιες εμφανίσεις το 2021;
Όχι. Εν μέσω πανδημίας δεν έχουμε κάνει κανένα σχέδιο για εμφανίσεις. Μόλις τελειώσει με το καλό όλο αυτό, θα έχουμε όλο το χρόνο να οργανώσουμε συναυλίες.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
blackfate2097
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις