= Συνέντευξη με τους BanDemoniC
Συνεντεύξεις

loogoo

Συνέντευξη με τους BanDemoniC

 
   Ο συνδυασμός δυνατής φωνής και εκρηκτικής κιθάρας φτιάχνουν αυτό που λέγεται “BanDemoniC”. Όσοι έχετε ακούσει τα κομμάτια τους θα συμφωνείτε μαζί μου… Καθαρό άκουσμα κλασικής old school Heavy Metal μουσικής. Αν κάποια στιγμή βρεθείς σε live τους, θα καταλάβεις ότι πρόκειται για κάτι μεγάλο. Βλέπεις ένα τεράστιο κοινό να ακούει με απόλαυση τις απίστευτες μελωδίες που παίζουν. Ο George Manthos σχολιάζει πάνω σ’ αυτό. «Θέλουμε τα live μας να αξίζουν, όποιος έρχεται να ευχαριστιέται αυτό για το οποίο ήρθε να ακούσει και να ξέρει ότι δεν σπατάλησε τα χρήματά του»…
 
   Δημιουργήθηκαν το 2009 στα Ιωάννινα από τους George Manthos (φωνητικά), Erik Karamanis (κιθάρα), CA Chairopoulos (κιθάρα), Panagiotis Bletsos (μπάσο), Adrian Kyprianos (ντραμς). Κάνοντας δυναμικές εμφανίσεις επτά χρόνια τώρα, οδηγήθηκαν στη δημιουργία άλμπουμ, tour στην Ελλάδα και συνεργασίες με ονόματα του Metal χώρου. Με το George βρεθήκαμε στην Πάτρα και κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
 
band057
 
Το “Burn The Witch” έκανε πρεμιέρα πρόσφατα. Πώς πάει μέχρι στιγμής, όσον αφορά την «αναγνωσιμότητά» του;
Η ιδέα του κομματιού όπως και του δίσκου ήταν εμπνευσμένη από το Μεσαίωνα, το λεγόμενο “κυνήγι μαγισσών” και την κόντρα που υπήρχε με το διαφορετικό. Ήταν μια ωραία ιδέα, το τρέξαμε αρκετά. Επίσης, το κλιπ έγινε για να ανεβάσουμε περισσότερο το δίσκο, έχει περάσει τις 3.000 προβολές και πιστεύω ότι βγήκε καλό αποτέλεσμα.
 
band058Το “Fires of Redemption” κυκλοφόρησε το 2014. Είστε ευχαριστημένοι με τη μέχρι τώρα πορεία του;
Μέσω της προώθησής του από συναυλίες έχουμε αρκετά καλές κριτικές. Πήγαμε Λάρισα, Λαμία, Τρίκαλα, Αθήνα και Γιάννενα, ήταν μια πρωτόγνωρη φάση και νέες εμπειρίες.
 
Είστε σε διαδικασία προετοιμασίας του καινούργιου άλμπουμ; Να το περιμένουμε κάποια στιγμή φέτος; Υπάρχουν τίτλοι τραγουδιών; Έχετε σκεφτεί πώς θα το ονομάσετε;
Μέχρι το καλοκαίρι θα ακούγεται ο παλιότερος δίσκος και κάπου στο φθινόπωρο θα ανέβει ο διάδοχος του “Fires Of Redemption”. Σχετικά με τους τίτλους δεν έχουμε σκεφτεί κάτι γιατί συνήθως πρώτα σκεφτόμαστε τους στίχους και μετά έρχεται ο τίτλος, το ίδιο και για το δίσκο.

 Έχετε παίξει με σπουδαία ονόματα της Διεθνούς Μέταλ σκηνής. Ποιο ήταν αυτό που σας εντυπωσίασε; Ποιο ήταν αυτό που σας έκανε να αναρωτηθείτε «Μήπως να μην παίζαμε τελικά»;
Πριν βγει ο δίσκος, το 2012 με τους Primordial και ήταν μεγάλη στιγμή. Μετά… πολλά συγκροτήματα. Με Bubblefoot είχαμε μια συνεργασία το καλοκαίρι φέτος. Γενικά, πιάνουμε κάθε ευκαιρία για τη μουσική γιατί θέλουμε να κάνουμε πράγματα. Όλες οι συναυλίες άξιζαν.
 
 
Η μπάντα βρίσκεται στα Ιωάννινα, που θεωρείται Μεταλ πόλη. Θα προτιμούσατε να είστε στην Αθήνα προκειμένου να έχετε πιο άνετη πρόσβαση στις σκηνές της πόλης; Μήπως η Μεταλ πόλη σας καλύπτει επαρκώς, για τις LIVE απαιτήσεις σας;
Είναι και καλό και κακό. Το κοινό είναι περιορισμένο και στις δύο πόλεις. Στα Γιάννενα έχουμε γνωρίσει μεγάλη στήριξη και τα ευχαριστούμε για αυτό. Επίσης βγαίνουν πολλά συγκροτήματα. Στην Αθήνα δεν θα ήμασταν τόσο δεμένοι.
 
Τι εισπράττετε από τον κόσμο;
Καλά λόγια, ένθερμοι… Αγοράζουν τα άλμπουμ και έρχονται στα live. Τους αρέσει… Προσπαθούμε κι εμείς αυτό που παίζουμε… Νομίζω ότι είναι εμπορικό. Είναι και δύσκολοι καιροί…
 
band055
 
Είχατε μια χρονιά γεμάτη από ζωντανές εμφανίσεις. Τι προγραμματίζετε  για το μέλλον.
Αυτό που έχουμε είναι να λάβουμε μέρος στον τελικό Metal Battle στο Eightball για το φεστιβάλ του Wacken και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μετά σειρά συναυλιών στις πόλεις που έχουμε ξαναπάει, για μια δεύτερη παρουσίαση του δίσκου. Έχουμε όνειρα…
 
Έχετε εμφανιστεί στο ροκάδικο της Πάτρας. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
Στην Πάτρα ναι, το Μάρτιο του 2015... Είμαστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι. Στο κοινό άρεσε και είχε πολλή συμμετοχή. Μας έμεινε αξέχαστο… Μετά τα Γιάννενα, από τις καλύτερες εμφανίσεις μας… Θα ξαναεμφανιστούμε.


Τι είναι αυτό που σας κάνει να συνεχίζετε με ενθουσιασμό αυτό που έχετε ξεκινήσει και επιτύχει σαν συγκρότημα;
Ο λόγος που ξεκινήσαμε ήταν το πάθος για τη μουσική. Έχουμε δεθεί πολύ σαν φίλοι, είναι μεγάλο όνειρο, μακάρι να πάει μπροστά και να ακουστούμε.

Ελληνική Μεταλ σκήνη. Το σχόλιό σας.
Βγαίνουν πολλές αξιόλογες μουσικές και πολλά συγκροτήματα, μαργαριτάρια! Άκουσα όμορφα πράγματα… Και όρεξη για δουλειά υπάρχει και ταλέντο. Να συνεχίσουν… Θέλει στήριξη.

Γεωργία Νάκου
 
band059
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Συνεντεύξεις